Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Iva Janžurová v hlavní roli komedie o ženské emancipaci, kde nechybí dramatické napětí i překvapivá pointa. Syslí údolí - dnes už neexistující předměstská čtvrť města Živna. Navštívíme zdejší domácnosti, abychom vstřebali to zvláštní mikroklima zdejšího prostředí. Seznámíme se se čtyřčlenou rodinou Bláhových, kde od určité doby má hlavní slovo matka dvou prospívající synů - energií a elánem překypující Andula Bláhová. V Syslím údolí se Bláhovi usadili před patnácti lety, kde se Andula šťastně provdala. Tehdy se ještě svým manželem chlubívala. Ale co bylo, patří minulosti. Teď je manželství v neutěšeném stavu. Kdo na tom nese větší díl viny, zda "bláhová" Andula, či chřadnoucí hutník Bláha se dozvíte v prvním příběhu autora Františka Stavinohy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu nejvíc pobaví Zázvorková "Co tu dělá ta nahá čůza?" No jo, Naha, japonský město na čtyři!" U dvojice Janžurová - Nárožný se občas taky dalo lecčemu zasmát. Druhý díl považuji za nejhorší. Hodinu sledovat hradní hvízdající strašidlo v nevěrohodné roli venkovské doktorky, jak koketuje s chlapama, to je utrpění. No a co ke třetímu dílu s Dvořákem v hlavní roli? Není to nejhorší, ale ta prapodivná ženská se jménem značky psacího stroje, co ji hrála Bydžovská mi neskutečně lezla na nervy. Celou dobu se jen chlámala a chrochtala jak naládovaná perníkem (nikoliv pardubickým), nemluvě o jejím výzoru ve stylu květinových dětí. Druhá polovina dílu s Medveckou jakožto nastávající ženou na inzerát mi dokonce i na tehdejší morálně nezkaženou dobu přišla značně nereálná. 40% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Když máte k dispozici nudnej scénář, tak ani dobří herci to nezachrání. Ti navíc předvádějí stereotypy, na jaké jsme u nich tehdy byli zvyklí (zvlášť markantní je to ve třetí části u dvojice Josef Dvořák - Zuzana Bydžovská). Tyhle tři příběhy z rádobydělnické kolonie, kde výchozí prostředí nemá prakticky žádnej význam, mě nezaujaly. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době plného provozu šachet a hutí lákala filmaře nejen Ostrava. Pro Kladeňáky určitě zajímavější reálie, než samotné příběhy. Dnešní Podprůhon už sice vypadá jinak, ale určité genium loci si ponechává. Jen ty figurky zmizely. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Třídílná inscenace, kterou neznám, to je výzva. Hodnocení nic moc, vypadá to, že to bude blbost. Jenže jak se říká, nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko, že. Takže brod nebrod, kalhoty stáhnout a hlavně se toho nebát. První díl vypráví o manželském páru (Janžurová - Nárožný), jejichž sexuální život se rovná nule. A tak se to řeší, což je na 86. rok překvapivé. Teda pro mě. Druhý díl (nejlepší) je věnován doktorce (Veškrnová) s manželem blbem (Postránecký), kteří sice sexuální problémy nemají, ale mají zase jiný osobní peklíčka. No a máme tu třetí díl. V tom jde o nemožnýho Pepu (Dvořák), kterej není schopnej sbalit ženskou, až potká Růžu (Medvecká)... Kdyby se z těch tří dílů udělal jeden, tak by to nemuselo být vůbec špatný. Obsazení výborný (i ve vedlejších rolích), jen ten scénář je na nic. Každopádně skalním fanouškům české kinematografie 70. - 80. let by se to mohlo líbit (po láhvi vína ;-)) ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Ja som sa na tejto minisérii úprimne bavil. Rovnako ako aj na rovnomennej knižke Františka Stavinohu. Režisér Filip si tu opäť dosadil české herecké esá, ktoré tomuto dielku o obyčajných ľuďoch so svojimi typickými vlastnosťami, dodali ten správny šmrnc. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dve hvezdy jen ze soucitu s kvalitnim hereckym obsazenim. Stella a spol. ukazuje krasne, ze neni malych roli... Jinak je tento miniserial natocen mimoradne nudne a plytce. Musel jsem se zaprit a soustredit se ze vsech sil, abych ty dily vubec dosledoval do konce. A to maji jen necelou hodinu...tohle se nepodarilo, a vina je dle meho jednoznacne na strane scenare, a prilisne stopaze. Mozna kdyby se to zhustilo do jednoho hodinoveho dilu...nevim. 2- ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

V prvním díle můžeme vidět záletnou a v manželství nespokojenou I.Janžurovou,ve druhém krásnou paní doktorku D.Veškrnovou která hledá chlapa a je tak trošku potvůrka,no a ve třetím J.Dvořák jakožto životem zkoušený ženou nepolíbený muž.Na něhož se přece jenom štestíčko usměje:-)))Hezký,koukatelný seriál z doby soudruha. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Top momenty: 1. díl: Janžurová v podprsence, Nárožný ve slipech a Somr v červených trenýrkách. 2. díl: Veškrnová a její dítě cizokrajného původu. 3. díl: exaltovaná hippie Bydžovská a hláškující Pláteník: "pro pořádnou ženskou je plotna oltář." ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Unylé a zvětšího i nudné = klasický rukopis pana Filipa. Tohle nemohla zachránit ani tehdejší herecká elita, jako i řadu jiných výtvorů tohoto "rezižéra"! ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, kterým ničím nezaujme, potěší však poměrně příjemnými hereckými výkony a nenáročným dějem a přesto slušnou koukatelností. Hodnocení: 50 % ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Vůbec nic nemám proti pomalu plynoucím seriálům, kde se to nehemží akčními scénami a břitkými dialogy. Za nudný seriál považuji Inženýrskou odyseu například, ta se přežít nedá. Tento seriál je o obyčejném životě obyčejných lidí, tudíž se jim děje asi tolik vzrušujících věcí, jako třeba mně. Ale přesto mě zaujal. A navíc tento seriál má několik výhod, za prvé má jen tři díly, za druhé má slušné obsazení, za třetí se natáčel v době, kdy ještě herci uměli hrát. Tudíž působí velice přirozeně. První díl zobrazuje sexuální problémy v manželství, což bych řekla, že nebývalo v té době tak běžné téma. ()

pajkir 

všechny recenze uživatele

Františku Filipovi se toho mnohem víc povedlo, než nepovedlo, ale tohle, to se bohužel nepovedlo. Když jsem viděl herecký obsazení, těšil jsem se, že uvidím nějakej zapomenutej skvost, po shlédnutí dvou dílů jsem pochopil, proč tenhle mini seriál vyšuměl a třetí díl už jsem ani nedal... ()

Reklama

Reklama