Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Iva Janžurová v hlavní roli komedie o ženské emancipaci, kde nechybí dramatické napětí i překvapivá pointa. Syslí údolí - dnes už neexistující předměstská čtvrť města Živna. Navštívíme zdejší domácnosti, abychom vstřebali to zvláštní mikroklima zdejšího prostředí. Seznámíme se se čtyřčlenou rodinou Bláhových, kde od určité doby má hlavní slovo matka dvou prospívající synů - energií a elánem překypující Andula Bláhová. V Syslím údolí se Bláhovi usadili před patnácti lety, kde se Andula šťastně provdala. Tehdy se ještě svým manželem chlubívala. Ale co bylo, patří minulosti. Teď je manželství v neutěšeném stavu. Kdo na tom nese větší díl viny, zda "bláhová" Andula, či chřadnoucí hutník Bláha se dozvíte v prvním příběhu autora Františka Stavinohy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (4)

Hvězdy nad Syslím údolím (1986) 

V době plného provozu šachet a hutí lákala filmaře nejen Ostrava. Pro Kladeňáky určitě zajímavější reálie, než samotné příběhy. Dnešní Podprůhon už sice vypadá jinak, ale určité genium loci si ponechává. Jen ty figurky zmizely. ()

O krásných nožkách Anduly Bláhové (1986) (E01) 

Moralitka z doby rozjetého těžkého průmyslu. Když už chlapi do úmoru pracují v huti, neměli by se potom opíjet, když mají doma ženu a děti. Ta pak může podlehnout kouzlu krejčího Leoše.  To není na sexuologa, ale psychiatra. Milý příběh. ()

Životní román Mudr. Diany Filipové (1986) (E02) 

Paní doktorka byla trochu do větru a ač nucena okolnostmi, docela kašlala i na svoje dítě. Nedivím se jejímu bývalému manželovi, ale upřímně - proč jako matka byla pořád v práci? Jinak brala koho potkala, i když nechápu, jak a především proč po ní muži "pásli". ()

Zvláštní případ Josefa Satrana (1986) (E03) 

Poslední příběh o nesmělém "mladíkovi" a jeho peripetiích s hledáním životní partnerky byl sice naivní, ale milý. Začátek s Consuelou v sobě měl i vtip, poté se více realisticky zvážnělo. V úplném závěru jsem se trochu bál, naštěstí autor předlohy či scénárista se nenechal unést pokušením. ()

Reklama

Reklama