Reklama

Reklama

Kdo chce zabít Nancy?

  • USA Downloading Nancy
Trailer

VOD (1)

Příběh nešťastně vdané Nancy, která si přes internet objedná nájemného vraha, který ji má zabít, ale nakonec se do něj zamiluje. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ženská na dně tak absolutním, že si vybere osud raněných Koní, co se taky střílejí. Zdá se býti plezírem, tohle sebepoškozování, ale Maria Bello předestře svou Nancy tak, že její chování, reakce na případnou náklonnost a nakonec i fatální volbu lze po všem, co jí mrzačilo, pochopit. Story i herecký výkon, že z toho běhá mráz po duši. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Veticka na konci filmu: "Inspirovane skutocnymi udalostami" vas zabije z fleku, ako keby ste toho uz nemali za hodinu a pol tohto skveleho filmu dost. Atmosfera, ktora z neho srsi, ta depresia, zufalost, bolest sa vam dostane pod kozu a myslim, ze len tak nepusti. A mimochodom, vie mi niekto vysvetlit, kde maju akademici oci, ked Mariu Bello za tento film minimalne nenominovali? Vsetci traja hlavni herci su absolutne dokonali, bola radost sa pozerat na tento herecky koncert. Kazdopadne, film patri rozhodne medzi to najdepresivnejsie a najpamatnejsie, co som kedy videla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Místo abych umřela v marnosti, umřu v bolesti“.... PRO NĚKTERÉ LIDI JE KOLEM NÁS BOLESTI PŘÍLIŠ MÁLO.... O jedné uzavřené dohodě, spoustě lásky, bolesti a cestě k vysvobození. TOHLE se nedá vymyslet, to SE MUSÍ PROŽÍT! Jsem nezúčastněný pozorovatel střípků z života Nancy a ........., jejich nefungujícího manželství. Jsou mi podsouvány téměř filozofické úvahy o krvácení v koutě či o tom, CO JE SKUTEČNÁ BOLEST. A jestli vůbec někdo chce zabít Nancy, která má pocit hluboké samoty, života, kde ji nikdo neslyší. Pomůže až on, chlápek s fantastickou sbírkou videokazet, zasranej prasáckej deviant, kterej pro ni má vyčleněnou jednu (celou) poličku. Pocity. POCITY! Každý něco cítíme. Každý trochu jinak. Rozdíly mezi lidmi téměř jakoby z jiné planety. Zvláštní příběh plný utrpení jehož cílem není ohromit a těžit z násilí. Film s nálepkou NO POPCORN! nemusí uspokojit jen uchyláky či obdivovatele M.Bello, ale může i v obyčejném člověku zanechat stopu. Nejen po žiletce. 3a½! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám dobrý pocit, když mi někdo ubližuje. 2.) Nikdo mi neubližuje, musím to zvládnout sám(a). 3.) Chci se stát golfovým míčkem. 4.) Mezi mé erotické pomůcky patří pastička na myši. 5.) Pravidelně jednou týdně mě navštěvuje strejda. 6.) Zjistím, kdy je zvrhlé přát si ,,ještě do druhý nohy“. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pomalé, nezáživné, smrtelně nudné. Vhodné pro duševně nalomené jedince, nebo skutečné EMA. Jestli mě něco nebaví, tak sledovat 100 minut nezáživné vyprávění o bolesti, sebepoškozování a těšení se na smrt. Tohle nebylo ani depresivní, spíš sebekarikaturní, něco tak bezvýznamného a pseudopsychologického jsem už dlouho neviděl. 20% 29.09. 2010 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Maria Bello rešpekt. V každej sekunde presná ako fakúra od operátora, Rufus správne odpudivý a celý príbeh neskutočne uveriteľný. Kludne by som ale ubral statických záberov na popraskané škrupinky kedysi ľudí a častejšie zatlačil na pílu. Pomalý art proste nedávam. Jo a Jason Patric jemne nestíha. 65% ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Fuj, ty lidi jsou ale zrůdy, začíná to většinou týráním v dětství, už radši žádný takový film nechci nikdy vidět.... otřáslo to se mnou dost.....tím spíš, že to bylo nejspíš opravdu podle skutečnosti.... ()

pm 

všechny recenze uživatele

"Downloanding Nancy" aneb důvod, proč nemám ráda současné americké filmy, které si snažně hrají na umění, ale nejsou ani zajímavé. Milý Johane Rencku, není to vůbec jednoduché! Ono nestačí vzít pohlednou a schopnou herečku, počkat, až bude mít solidní odrost, obléct ji jako outsiderku a nechat ji šmatlat. Přidat jednoho velmi nudného Američana, vykřesat z něj nečekaný herecký výkon a jednoho velmi zajímavého Brita a tomu pro změnu nedat šanci hrát. Zapomněl jsi na dramaturga, celé jsi to zabalil tak, že ačkoliv se příběh stal a další podobné se někde jistě dějí, mě přesvědčíš jen stěží. Po španělských "Něžnostech", rakouských "Antares" a thajské vysoce umělecké nudě "Sud sanaeha" si začínám myslet, že jsem masochistka já. Není možné, abych se během pár dnů nechala trápit tolika vykonstruovanými nebo vyprázdněnými vztahovými pseudodramaty. Tak mne někdo zatraceně šokujte! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Drama s příběhem, který je spíše smutný než depresivní. Kupodivu mě to ani zvlášť nedojalo, jen mi bylo ohromně líto, na jak velké dno se dá až spadnout. Herecké výkony jsou opravdu vynikající. Maria Bello je jedna z mála hereček, které mají na tyhle role odvahu. Bohužel film docela sráží neustále zdůrazňovaná depresivní atmosféra, která místo aby na realističnosti přidávala, tak jí spíše ubírá. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nie každý sa v tomto filme dočká vyslobodenia. Zaujímavý film, ktorý ešte po skončení bude vo vašich hlavách doznievať. 3,5* ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Emočně a psychicky labilní Nancy, trpící sebeubližováním, poznamenaná z dětství zneužíváním od svého strýce vede vyprázdněný život, způsobený netečností jejího manžela Alberta, který žije pouze golfem. Chce tomu učinit přítrž a po netu si najde Louise, vyšinutého týpka se kterým se dohodne, že s ní Louis skoncuje a přivede ji tak do konečného vysvobození od celoživotní prázdnoty a samoty. Docela hodně silné téma, které je v tomto psychologickém dramatu (nebo možná psychothrilleru, whatever) i velice silně zpracováno mimořádně naléhavou fomou. Film má dvě neskutečně silné stránky, a to je naprosto úžasný herecký výkon Marii Bello a dokonalá kamera, spolu s celou vizuální stránkou. To co tady Maria Bello předvedla je mazec, opravdu mi místy přišlo že se snad s rolí zlomené Nancy v ledasčem identifikuje. Kamera a celé zpracování na diváka svojí naléhavostí vyvíjejí mimořádný tlak, vedený trochu podobně jako tomu bylo v Requiem za sen. Kamera ve velkém množství záběrů sleduje děj odkudsi z úkrytu, z vedlejší místnosti, vykukuje schovaná za postelí a diváka tak přímo přivádí do děje a vytváří dojem jeho zúčastněné nezúčastněnosti, kdy všemu co se zde děje přihlíží, ale sám se bojí ze svého úkrytu vystoupit kvůli tomu co vidí. Nechtěl vidět to, k čemu došlo, protože má obavu že nahlédl do něčeho co se děje ve spoustě domácností a ložnic, ale navenek to zůstává klidně i po dlouhý čas skryto. Ale sleduje dál. Na plný počet bodů to ale s tímhle filmem nevidím, protože přece jen mi ve druhé části přišlo až trochu zbytečné přinášet do děje ještě zpětnou konfrontaci s Albertem poté, co jej Nancy opustila, což už zase vytváří další dějovou linii. Ale budiž, toť můj názor, určitě to může spousta dalších vidět jinak. Nejsilnější je film právě ve scénách sledování zvrácených společných chvil Nancy a Louise, tady to místy fakt hraničí s nezapomenutelností (jen třeba krátce po prvním setkání u Louise v bytě u počítače, kdy se Nancy opře o stůl o řekne "Grab my ass" a celá následující scéna, nebo některé rozhovory - "Můžu mít speciální přání?" - "Záleží jaká zvrácenost to bude" - "Políbíš mne?") a je možná škoda že téhle linii nebyl věnován ještě větší prostor na úkor jiných. Každopádně silný filmový zážitek, velice smutný a osamělý, nedodávající téměř žádnou naději, s tím se divák už potom musí poprat sám. 8/10 ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Náhled do závěrečné etapy života na první pohled "normální", ale ve skutečnosti psychicky totálně rozložené Nancy. Jeji odhodlání bylo opravdu silné, jako celý film. Jen při pomyšlení na tento film mi běhá mráz po zádech... - 24. 1. 2011 - 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, depresivní bez špetky čehokoliv pozitivního ale hlavně výborné, občas až strhující drama o ženě, kterou už nebaví život a najme si někoho, aby jí zbavil jejího utrpení. Skoro až divadelní hra o třech hercích, kteří jsou beze zbytku skvělí. Zvláště Maria zde předvádí snad to nejlepší, co jsem od ní kdy viděl. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Námet kopíruje KAURISMäKIHO klasiku, spracovanie je iné. V nelineárnom príbehu sledujeme ne(u)spokoj(e)nú manželku (v mnohých styčných bodoch podobnú PIANISTKE), ktorá svoje depresie vyrieši načisto nepravdepodobným, ale dosť možno (podľa nej) najjednoduchším spôsobom. Pritom namiesto pokecu so psychologičkou by možno pomohol rozhovor s manželom. Celkom by ma zaujímal postoj feministiek k tejto téme. Za odvážnu a prirodzenú MARIU BELLO udeľujem 3*. Inak je to vykonštruovaný paškvil. A thriller ani omylom. (21.5.2009) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Syrově natočené drama, které celkem umě vykresluje ženu postiženou patologickou psychopatologií provázenou chronickým sebepoškozováním. Ženu, jež svým destruktivním jednáním nepřivedla na pekelnou cestu jen sebe samu, ale i svého podobně narušeného manžela, který sice netouží po smrti, ale jediný smysl svého života spatřuje v hraní golfu na simulátoru a potencionální debaty o založení rodiny (bože chraň společnost, ať podobní psychopaté-myšleno na oba mají děti) končí u smaženého křupavého kuřete. Herecky velmi sugestivní a mrazivé. Emocionálně ovšem místy příliš laciné: "Nevíš, co máš, dokud to neztratíš." a příliš okatě hrající na city. Po mé bohaté osobní a pracovní zkušenosti si podobně postižení lidé, bez jakékoliv snahy na sobě cokoliv změnit a odmítající pomoc druhých a ještě terorizujíc své okolí, si lítost nezaslouží: "Kdo chce kam, pomožme mu tam.". Smutné či depresivní, jak se zde dočítám, ani náhodou. Jako sonda do temné duše psychopata (kritické dětství na tom nic nemění) působivé. Lepší tři i zásluhou výborné kamery. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Psycho exkurzia do nejedného a tým /ne/konkrétneho smutného života, v kt. trpí nielen downloadovaná Nancy, ale kt. trpí i extrémnou dramaturgickou nevyrovnanosťou. Strieda až nepríjemne /ne/uveriteľné výjavy psychickej a fyzickej deštrukcie s patetickými a predvídateľnými scénami hraničiacimi s autorskou bezmocnosťou. P.S. Golfovú palicu som si na noc po..(s)choval do skrine. Pre istotu. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silný námět s neskutečně vynikajícími herci a atmostférou, ovšem s p(r)odáním toho všeho mi to trochu skřípe.. Přes obrovskou spoustu kladů mě film chvílema uspával a prostě jsem se přes to nemohla přenést. Takže trochu silnější 3 hvězdičky. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

DN navodí ponurou atmosféru, představí nešťastný život, ale pořád tomu něco chybí. Nechci v tom moc šťourat, jedná se o dobrý film, ale že by mě závěr odrovnal, to zdaleka ne. Maria Bello si moje sympatie udržela i zde. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

9.4.2011 ~ Moderně zpracované psychologické drama o životě bez lásky a ukrutném trápení. Já se taky trápil, nudou a zpracováním. ~ Nancy byla v dětství zneužívána strýcem, ale její mysl to doteď bere jako kladné období jejího života, on jí měl rád a svou lásku jí takto vyjadřoval. V současné době žije se svým mužem, golfistou, bez dětí a bez lásky. Žije vedle něj a patnáct let tak mrhá svým životem. Na internetu si ale najde spřízněnou duši. Děj začíná ve chvíli, kdy od svého muže utíká a snaží se najít svůj život jinde a s někým jiným. ~ Sama je ale psychicky na dně, léčit se odmítá a její chování mě po krátké době začalo natolik štvát, že bych jí, být manželem, asi snad raději zfackoval, aby se probudila a když se jí takovýhle život nelíbí, ať si s manželem promluví a případně se rozvede. Hodně jsem se u toho nudil a po nějaké době začal v ději přeskakovat, hledajíc něco, co by mě zaujalo a kdy se vlastně začne něco dít. Nedočkal jsem se a v plné délce tak tímto filmem svůj život neztrácel. ~ Navíc zpracování bylo tak moderní, až to bylo nevhodné. Cool třepající se epileptická kamera skutečně nebyla cool, depresivně bezbarvý kamerový filtr místo atmosféry navozoval lacinost filmu. ~ Takže ne, hlavně že to zase sbíralo úspěchy na filmových festivalech, alespoň se tím tvůrci chlubí. Není čím. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Downloading Nancy je zvláštny film..ale zároveň aj vynikajúci..ak je toto skutočná udalosť..tak uff...Maria Bello jasné vedie v tomto filme...a jej otvorenosť je proste udivujúca..film je celkovo dobrý, drží si svoju vysokú úroveň...a určite stojí za to vidieť... ()

Reklama

Reklama