Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento cyklus skutečných lidských příběhů, vyprávěných samotnými aktéry, uváděla Česká televize nejdříve od září 1999 do začátku léta 2000.

Od září do prosince 2003 se pak tento cyklus vrátil na obrazovku v inovované podobě - zatímco předchozí část nepoužívala komentář, těchto nových devatenáct dílů bylo již s komentářem, zajímavě čteným českou pop-star Lucií Bílou.

Zpověď vychází z faktu, že jenom skutečný život umí napsat takové příběhy, které by si nedokázal vymyslet žádný scenárista. Jde v ní často o tak výjimečné osudy a životní příběhy, u nichž se někdy zastavuje dech nebo kterým se mnohokrát ani nechce věřit (adoptovaná jednovaječná dvojčata, která se poprvé setkala po 50 letech, muž, žijící s polovinou těla, apod.). Proto se hrdiny cyklu, kromě osob veřejnosti známých, stali i lidé, do té doby stojící stranou zájmu médií. Vznikla tak jedinečná kronika silných lidských osudů, v níž naši potomci najdou velmi otevřenou a upřímnou zprávu o tom, jaká byla doba, ve které jsme žili.

Ačkoli jednotlivé díly vyvolávaly mimořádné divácké ohlasy (např. Zpověď muže, který se zázračně vyléčil ze smrtelného nádorového onemocnění), cyklus zprvu doplácel na neperiodické vysílání (3x měsíčně), později v inovované podobě s citlivým komentářem Lucie Bílé jeho stoupající popularitu zastavilo krácení výrobních prostředků ČT.

Neplánovaně poskytla Zpověď některým svým hrdinům i vůbec poslední možnost k veřejnému vystoupení (např.: Zpověď disidenta Ladislava Lise, Zpověď herečky Heleny Růžičkové).

Většina příběhů nesla v sobě tak silný náboj, že by mohly být předlohou i k hranému celovečernímu filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Účinkují

Reklama

Reklama