Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavel je talentovaný a pilný mladý tenista. Jeho rivalem je rovněž nadaný, ale namyšlený a arogantní Robert. Mezi dívkami hraje prim dcera trenéra Hanouska Yvetta. Primář Soukup se snaží protlačit svou nepříliš talentovanou dceru Kláru do střediska, kde je však pro tenistky už jen jedno místo. Soukup nabízí Hanouskovi, že pokud Yvetta prohraje v turnaji a přepustí tak volné místo Kláře, dostane ji díky svým konexím na medicínu. Pavel Kláru miluje, ta ale dává přednost Robertovi… (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na filmových kazetách sledují mladí tenisté tyto tehdejší světová tenisová esa: Jimmy Connorse, Johna McEnroea, Björna Borga.  A také finále Wimbledonu v roce 1973 mužské dvouhry mezi Janem Kodešem a Rumunem Alexem Metrevelim, v kterém náš hráč sice získal Wimbledon, ale 81 hráčů, členů Asociace profesionálních tenistů, turnaj bojkotovalo na protest proti udělenému zákazu startu Jugoslávci Niki Pilićovi. V turnaji je nahradila řada kvalifikantů a tzv. šťastných poražených. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až coronovirové pandemii můžeme poděkovat za to, že byl seriál konečně vytažen z trezoru. Věděl jsem, že nepůjde o nějakou hlubokou sondu, a takto jsem k seriálu i přistupoval. Lukáš Hlavica byl jako frajírek výborný, o něco méně pochopení jsem měl pro primáře tlačícího svou dceru, přestože ta není nejlepší ani ve svém (dle zázemí a nasazení trenérů nepříliš významném) klubu. Dialogy nabídly pár perel i trochu toho moudra, na závěr pak přišla Pavlova ultimátní výzva jak z Terminátora. S pomocí nostalgie a příjemné dávky retra musím vyjádřit celkem spokojenost. ()

Reklama

Reklama