Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Televizní minisérie o sportovních i milostných problémech mladých tenistů. (Česká televize)

Recenze (7)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem (marně), co by na seriálu mohlo být zajímavé. Snad jen ti mladí tenisté, kteří ovšem zase neumějí hrát. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne pohodový seriál o mladých športovcoch. Nechápem, prečo ho Česká televize držala 30 rokov v trezore. Politiku som tam nepostrehol. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý sport si zaslouží svůj seriál, takže došlo i na tenis. Co si pamatuji, tak šlo o seriál populární, i na základce jsme probírali, jestli Pavel (nebo jak se jmenoval) toho frajírka konečně porazí. Ale nejen tenisem živ je člověk, co cesty se staví i další překážky, jako například zranění či holky. Asi už uplynula pořádná řádka let od poslední reprízy. A protože ani madam nostalgie ke mně nijak nepromlouvá, s objektivním hodnocením bude třeba vyčkat další reprízu, pokud se jí někdy dočkáme. EDIT: Tak nám tento seriál pro po dlouhých desetiletích oživila seniorská stanice ČT3. Žádný zázrak, scénář děravý, herecké výkony toporné, ale jako oddechovka v pohodě, i když mladší ročníky budou nad mým vysokým hodnocením kroutit hlavou. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Od seriálu s týmto názvom sa dalo čakať všeličo, od budovateľského snímku o stavbe cukrovaru, cez thriller o pašovaní narkotík pre zlatú mládež až po rasistickú agitku. Nakoniec je o tenise, buržoáznej kratochvíli, ktorá pre mňa okrem vzdychov, čo vydávajú hráčky pri odraze loptičky, odjakživa postrádala veškeré čaro. Nakoniec som sa ale pri sledovaní tohto seriálu celkom pobavil. Prostredie tenisového klubu bolo vytvorené sľubne, zmeska ambíciami, pubertou ("Když se začnou líbit holky, přestane se líbit tenis.") a blížiacimi sa maturitami zmietaných športovcov a športovkýň, trénerov a funkcionárov s rôznymi záujmami a spôsobmi na ich presadenie, obsahuje aj rušivé elementy v podobe ex-tenistu alkoholika Kanyzu, ktorý medzi jednotlivými dúškami z pohára a ťahmi z cigarety ležérne trúsi cynické poznámky, nostalgické sopomienky aj nejaké tie životné skoromúdra a úkladného primára Kodeta s prehnanými očakávaniami na dcéru, kvôli ktorým neváha korumpovať športového ducha všetkých zúčastnených. Nakoniec ale všetko dobre dopadne a fér a plej vyhrajú nad lžou a nenávisťou. Žiadny veľký zázrak, ale ako príjemná oddychovka rozumnej stopáže to rozhodne neurazí. Pekné zábery na dobové diskotéky a hromadné sledovanie videa. A neviem či to bolo spôsobené pokročilou perestrojkovou dobou, alebo sa samotným tvorcom do tenisového prostredie ono výrazivo nehodilo, ale mám dojem, že tu počas celej doby trvania seriálu nezaznel žiadny súdruh či súdružka. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

No, čím dřív začít? Prišerně šroubované dialogy, které zřejmě nikdy neslyšely normální rozhovor mladých lidí, přímo katastrofální střih, který ukončoval a načínal jednotlivé obrazy jakoby zcela nahodile a narušoval tak obsahově celé jednotlivé díly, velmi nešťastné herecké obsazení mládežníků a vůbec, i na Ostravu to bylo velmi, velmi slaboučké. Jednu hvězdu ponechám přeci jen kvůli datumu vzniku, ale fakt nerad. ()

Reklama

Reklama