Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletá skotská školačka Twinky se zamiluje do amerického spisovatele,který je o víc než 20 let starší. Odhalení jejího poměru způsobí rodinný skandál. Věc se urovná na magistrátě v Glasgow, který má právo oddávat i neplnoleté. Manželé se odstěhují do New Yorku, ale tím patálie teprve začínají.... (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v TV před opravdu mnohými léty, tedy pokud jde skutečně o film, ve kterém se Bronson jako v podstatě zralý muž zaplete s potrhlou lehce hipíckou šestnáctkou v Británii. Vím, že se mi to opravdu moc líbilo a dodnes mám krásný pocit z té šedesátkové atmosféry, která je tu vykreslena (včetně těch neuvěřitelných mini, sahajících tak sedm a půl centimetru pod ženský pas). Drama a romantické k tomu? No já to viděl spíš jako lehce hořkou komedii s romantickými prvky o tom, jak na chlapa leze druhá míza a on se chová, jako naprostá trubka. Doufám tedy, že nehodnotím jiný film, ale já dávám 75%. :-) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak senzační námět, tedy vztah téměř čtyřicátníka s šestnáctiletou slečnou, je zde podán decentně a místy i s velkou dávkou humoru. Samozřejmě je muž (Charles Bronson v netypické roli) považován okolím automaticky za svůdce, nota bene živí-li se výrobou erotických románků, a je donucen k svatbě. Pár odjíždí do New Yorku a jejich spolužití se mění v sérii trapasů, kdy je živelnost a trhlost pubertální novomanželky konfrontována s usedlostí již po kousku klidu toužícího novomanžela. Lehké drama na konci se ovšem zase obrátí v optimistický konec. Veškerý erotismus zde zařizují dlouhé vlasy, krátké sukně, dlouhé nohy a chytlavá písnička. Při sledování jsem si uvědomil, že jsem ten film kdysi viděl v čs. televizi, ač mi připadá absurdní, že by normalizační režim něco takového pustil na obrazovku. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Generační rozdíl, úspěšný muž a krásná lolitka.. Inu, filmový romantismus 4ever. Bronson překvapivě rozvláčný a příjemný. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Důkladně zahrabaný hebefilní bizár, který ač v USA vyšel na začátku milénia ve dvou DVD edicích, tak cesta k němu je dnes velmi trnitá. Není divu, ono dívat se na příšerně zpruzeného Bronsona (během natáčení údajně s Donnerem příliš nevycházel), po kterém skáče šestnáctiletá jailbait Susan George, co se chová na deset, nemá daleko od nočních můr, ve kterých se Ať žijí duchové! zvrhnou v hnusný porno. Twinky nicméně má jedno želízko v ohni, totiž režijně totálně nezralého Donnera, který zde, zejména pomocí střihu, zkouší hodně prapodivné postupy, které většinou vůbec nedávají žádný narativní ani koncepční smysl a pravděpodobně se jimi pokouší do filmu propašovat jakýsi pocit mladistvé rozmarnosti. Něco jako když šestatřicetiletý Janák v Rafťácích omladil scénu tím, že zazoomoval na DJe kamerou, která byla trochu nakřivo. Donnerovi to zde vyjde celkem jednou (dialog na přechodu s přejíždějícími auty), v ostatních případech na to zmateně zíráte jak na Loni v Marienbaadu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama