Reklama

Reklama

Manželské etudy

(seriál)
  • angličtina Marriage Stories

Epizody(6)

Obsahy(1)

V roce 1981 přišla dokumentaristka Helena Třeštíková s nápadem točit po dobu několika let okamžiky ze společného života několika vybraných novomanželských párů. Vznikla tak zajímavá studie proměny lidí a vztahů, která rovněž nabízí konfrontaci párů s původními očekáváními od vzájemného svazku. Dokumentární cyklus je hodnotný i nefalšovaným zprostředkováním života "obyčejných" lidí v 80. letech minulého století. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele swamp k tomuto seriálu (7)

Manželské etudy (1987) 

Silný časosběrný dokumentární cyklus, který je následně dotvořen navazujícím cyklem po dvaceti letech. A tak vznikla Třeštíková... ()

Ivana a Pavel (1987) (E01) 

Další z příběhů z cyklu Manželské etudy Ivany a Pavla, který je člověkem, který má spoustu zálib a musí je nějak skloubit s časem, který chce věnovat rodině. ()

Mirka a Antonín (1987) (E02) 

Tentokrát jsme se v cyklu Manželské etudy podívali na jeden takový na první pohled těžce slučitelný pár, který nakonec asi spojí až nehoda Antonína při automobilových závodech. Pro mě se ovšem jedná o jeden ze slabších příběhů. ()

Zuzana a Vladimír (1987) (E03) 

Cyklus Manželské etudy, pár Zuzana a Vladimír. Oba jsou stavaři a rozhodli se zrekonstruovat byt, což se jim nakonec podaří a Vladimír časem začne mít úspěchy i ve svém koníčku - fotografování. Ačkoliv si tím příliš nevydělá, daří se jim budovat poměrně dobře společný život. ()

Zuzana a Stanislav (1987) (E04) 

Šikovný elektromechanik Stanislav a gymnazistka Zuzana v cyklu Manželské etudy. I přesto, že spolu dlouho nebydleli, dokázali se nakonec ukotvit ve společném bytě. ()

Marcela a Jiří (1987) (E05) 

Asi nejkonfliktnější příběh z cyklu Manželské etudy, který je pro mne navíc umocněn tím, že jsem seznámen s celým dalším příběhem Marcely a její dcery Ivanky. ()

Ivana a Vašek (1987) (E06) 

Jednoznačně nejinteligentnější a nejsympatičtější manželská dvojice z cyklu Manželské etudy. Mohli by být vzorem pro cílevědomost a porozumění. ()

Reklama

Reklama