Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závislost je obvykle vnímána jako patologie. Ale hlubší podstata závislosti není patologická - patří k "univerzalitě lidské touhy". Všichni jsme na něčem nebo na někom závislí. Chceme být. I sám sklon k závislosti na látkách proměňujících vnímání, patří k základním vlastnostem lidské psychiky a problémy alkoholismu i závislosti na ilegálních drogách jsou pouze negativní podobou této všeobecné a hodnotově neutrální skutečnosti.

Autoři o svém záměru:
"Chceme ukázat hlubší, obecnější rovinu závislostní problematiky, než je ta běžně ukazovaná, patologizovaná, problémová, onálepkovaná drogová závislost. Vnímáme, že toto není celý fenomén o který jde, ale jeho účelové zjednodušení. Chceme relativizovat způsob, kterým společnost vnímá závislost jako takovou a který ovlivňuje i postoj k její specifické formě - drogové závislosti. Postoj, který je v principu obranný. Je to zjednodušený, rozštěpený obraz, který má umožnit zaujmout jednoznačný postoj. Společnost, stejně jako jednotlivec, si pomáhá zjednodušením, polarizuje na dobrý - špatný, bílý - černý, my - oni. Potřebuje společnost ještě takové zjednodušení? Je to efektivní?"

Seznam jednotlivých epizod:  1. Všichni jsme feťáci
2. Dětský svět drog
3. Ženy a drogy, drogy a ženy
4. Děti okamžiku
5. V pasti a stále v pasti
6. My z klubů
7. Ztráta a nalezení sebe sama
8. Andělé u konce s dechem
9. Pomoc člověku
10. Dlouhá kocovina (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Chvílemi nechutný, ovšem absolutně reálný pohled. Tomuto já říkám TV terapie či snad i prevence. Podivej se! Chceš být jako oni? Skoro zapomenutý dokument, který by se měl určitě znovu oprášit. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který odhaluje některá "tajemství" drogové závislosti. Svědectví lidí, kteří stále podléhají i těch, kterým se podařilo uniknout. Snad mnoha lidem napoví, že tudy cesta skutečně nevede. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Katka je už dost v TV dost provařená, přesto je její příběh asi nejzajímavější. V rámci této tématiky celkově běžný průměr. Vydržel jsem cca. polovinu dílů. ()

Vlkys 

všechny recenze uživatele

Hnus, vážně, v někom ty příběhy možná vyvolají lítost, soucit, ale můj pocit je čiré zhnusení nad tím, jak jsou ti lidé schopni se ničit... ()

tassik 

všechny recenze uživatele

Dokonale epizodně poskládaný set na téma drogy a drogová závislost. Životní příběhy, očitá svědectví, smutek ale i naděje. ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Tato recenze se vzathuje pouze k epizodě Děti okamžiku. Nezkreslený a maximálně reálný pohled do života narkomanů a jejich každodenních starostí, jeden pár nám zde dokonce ukáže vaření pervitinu v domácích podmínkách, toto kuchtění je obohaceno o mnoho vtipných hlášek (krásně se to dělí, když uvařim sra*ku, můžu si za to sama, je to trochu líný), dále zde vyčníval týpek co si šest let šlehá jó, ten nám názorně předvede jak nastřelí svojí přítelkyni. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Zlatá školní léta. Do dnes vzpomínám na tenhle film, když jsem ho poprvé viděl v rámci Rodinné výchovy a jsem za to rád. Ukázkový případ jak nikdo nechce dopadnout! ()

Holusacek 

všechny recenze uživatele

Velmi poučný TV seriál o drogách a co z člověka udělají,skutečné příběhy dobře zformulované,stačilo mi vidět pár dílů a jsem spokojen.=60% nechápu jak může někdo drogy používat,po tomto seriálu jsem z nich ještě více znechucen. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin výchovy k občanství a výchovy ke zdraví. Žáci se při něm mohou dozvědět např. o nástrahách drogové závislosti. ()

Reklama

Reklama