Reklama

Reklama

Špinavé práce

(pořad)
  • Česko Špinavá práce (více)

Obsahy(1)

Napadlo vás někdy, zkusit si opravdu špinavou práci? Zkusit si brodit se po kolena ve věcech, kterých se štítíte, ve věcech, které si hnusíte, nebo třeba ve věcech, o kterých jste ani neslyšeli? A když už vás napadlo, že takovouto práci budete dělat, nenapadlo vás, si za zdokumentování vaší nechutné činnosti, vyinkasovat těžkej balík? Jak se zdá Mika to napadlo. Jako naprostý zelenáč se pouští do těch nejšpinavějších prací, jaké Amerika nabízí. Co dodat? Snad jen jednu z nejčastějších seriových hlášek : Fuj! (Sidmar)

(více)

Recenze (93)

MatejQ004 

všechny recenze uživatele

Takový pořady jako je Špinavá práce jsou super, dá se u něj v pohodičce a klidně vypnout mozek a odreagovat se a třeba i spát. Při tom vám Mike Rowe, který doprovází celý tento pořad ukáže ty nejrůznější špinavý práce, techniky jejich dělání s pomocí nejrůznějších přístrojů, které jsem mnohokrát viděl úplně poprvé. Rowe dokáže tyto zajímavé práce udělat i zábavnýma. 80% ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Vtipný i poučný reality dokument. Nebýt tam ta vložka, že se něco seriózního dozvím, tak by to bylo jen sledování chlapa, jak se brodí v hovnech. Ze začátku mi celkem vadilo, že je tam hromada prací, která v ČR nejsou, ale to mi vynahradila Těžká dřina. Na jednu stranu je dobré, že Mike dělá i taková "exotická" povolaní, ale na druhou stranu, když se tím živí Američané, které bych spočítal na prstech jedné ruky, tak mi přijde představení jejich práce vcelku zbytečné. Moderátor je zábavný a dabing mi přijde dobrý, i když v originálu má Mike o mnoho hrubší hlas než Otakar Brousek ml. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Chlapík Mike,moderátor a hrdina v jednej osobe je mi veľmi sympatický.Už len preto,že má guráž,nebojí sa ,,vziať do rúk" aj tú najšinavšiu prácu a ide do toho na plný plyn.A teda,že má odvahu.U mňa má plus a boduje na plnej čiare.Relácia ktorá nás privádza k myšlienke,že nie každá práca je podľa našich predstáv a nie každý má na výber čomu sa v živote bude venovať.Nepriamo poukazuje na fakt vážiť si viac toho čo máme a byť trocha skromnejšími v rámci práce.Vždy sa na ňu rada pozriem,ak mám čas v pohodlí môjho domova. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

Vybrané práce sú jednak špinavé a "druhak" zaujímavé. Človek sa dokonca s radosťou dozvie o útrapách tých, čo ich bežne robia. No ale v tom prípade je už iba jeden element, ktorý to príjemno môže rušiť. Po zbežnom prečítaní ostatných komentárov sa cítim až divne, že mi ten Majk Rou nie je vždy po chuti. Ale nepomôžem si. Tie jeho zaksichtenia a reakcie vedia byť otravne hrané. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Někdo to dělat musí. A má můj obdiv. Ani jsem netušil co všechno naše civlizace potřebuje za řemesla aby fungovala alespoň tak jak funguje. Viděl jsem pár dílů a vždy to stálo za to, ale vždy jsem s tou jak bych to... ,,fekalitou'' počítal. Jestli mně ale nějaký díl obzvláště dostal byl ten z koželužny. Kdo neví, je to místo, kde se vydělávají kůže. Na kabelky, boty, bundy, sedla a já nevím na co ještě všechno... Jenže než se od tukem a tkání potažené kůže z jedné strany a srstí s klíšťaty z druhé strany stane plátek jemné jelenice, vede k tomu hodně dlouhá, namáhavá a hlavně smrdutá cesta. Kdo se trochu zajímá o historii, ví, že už ve středověku se vědělo o koželužnách, že to tam smrdí. Mít za souseda koželuha nebyla zrovna dobrá výhra a váš dům tím rozhodně nebyl na dobré adrese. A když už ve středověku lidem něco páchlo, muselo to být echt ekloidní! K mému údivu se od těch dob toho moc nezměnilo snad až jen na mechanické stroje pomáhající kůži vydělat, promýt, usužit, nadrat... Ten binec a smrad je ale u toho stále původní i ten odpad z toho všeho. V zimě jsem si koupil bratru skoro za 10 000 leteckou bundu bombera B3 a říkal jsem si safra, proč je to tak drahé. A to ji lze koupit i za 15 - 20 000... No, teď už to vím a zdá se mi levná. Dávám tedy za 4 hvězdy. Dal bych víc ale někdy se zbytečně moc tlačí s tím ekloidním obsahem na pilu. * * * * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Pořad byl třikrát nominován na cenu Emmy pro nejlepší reality program. (konvax)
  • Mike Rowe často tvrdil, že táto relácia by bez neustáleho posielania nápadov od divákov nefungovala, avšak už pred začatím si spravil dlhý zoznam pracovných miest, ktoré by stačili na prvé tri série. (Greenpeacak)
  • Několik z nejsmrdutějších míst, kde Mike pracoval, je vepřín, továrna na recyklaci ryb, jeskyně se 40 miliony netopýrů, kompost na krocaní farmě nebo dodávka sbírající přejetá zvířata ze silnic. (konvax)

Reklama

Reklama