Reklama

Reklama

Špinavé práce

(pořad)
  • Česko Špinavá práce (více)

Obsahy(1)

Napadlo vás někdy, zkusit si opravdu špinavou práci? Zkusit si brodit se po kolena ve věcech, kterých se štítíte, ve věcech, které si hnusíte, nebo třeba ve věcech, o kterých jste ani neslyšeli? A když už vás napadlo, že takovouto práci budete dělat, nenapadlo vás, si za zdokumentování vaší nechutné činnosti, vyinkasovat těžkej balík? Jak se zdá Mika to napadlo. Jako naprostý zelenáč se pouští do těch nejšpinavějších prací, jaké Amerika nabízí. Co dodat? Snad jen jednu z nejčastějších seriových hlášek : Fuj! (Sidmar)

(více)

Recenze (93)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste nespokojeni se svým zaměstnáním a rádi byste se ukonejšili myšlenkou, že někteří lidé jsou na tom mnohem hůř? Pak by "Dirty Jobs" mohl být tou pravou reality show, která vás přiměje vážit si vlastní nezáživné, blbě placené práce. Pár dílů je skutečně zajímavých, mnoho jich smrdí i přes obrazovku, průvodce Mike Rowe nepostrádá určité charisma a zvládne pobavit, ale jednu výraznou slabinu přece jen najdeme: pořad je příliš americký. Tím myslím, že je natočen otravně polopaticky tak, aby vše pochopil i průměrně inteligentní labrador. Když je vám potřetí za dvě minuty sdělováno stále totéž, může to vést ke zpruzenému povzdechu a následnému putování ukazováku k ovladači telečumu. 56% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Někdo to dělat musí. A má můj obdiv. Ani jsem netušil co všechno naše civlizace potřebuje za řemesla aby fungovala alespoň tak jak funguje. Viděl jsem pár dílů a vždy to stálo za to, ale vždy jsem s tou jak bych to... ,,fekalitou'' počítal. Jestli mně ale nějaký díl obzvláště dostal byl ten z koželužny. Kdo neví, je to místo, kde se vydělávají kůže. Na kabelky, boty, bundy, sedla a já nevím na co ještě všechno... Jenže než se od tukem a tkání potažené kůže z jedné strany a srstí s klíšťaty z druhé strany stane plátek jemné jelenice, vede k tomu hodně dlouhá, namáhavá a hlavně smrdutá cesta. Kdo se trochu zajímá o historii, ví, že už ve středověku se vědělo o koželužnách, že to tam smrdí. Mít za souseda koželuha nebyla zrovna dobrá výhra a váš dům tím rozhodně nebyl na dobré adrese. A když už ve středověku lidem něco páchlo, muselo to být echt ekloidní! K mému údivu se od těch dob toho moc nezměnilo snad až jen na mechanické stroje pomáhající kůži vydělat, promýt, usužit, nadrat... Ten binec a smrad je ale u toho stále původní i ten odpad z toho všeho. V zimě jsem si koupil bratru skoro za 10 000 leteckou bundu bombera B3 a říkal jsem si safra, proč je to tak drahé. A to ji lze koupit i za 15 - 20 000... No, teď už to vím a zdá se mi levná. Dávám tedy za 4 hvězdy. Dal bych víc ale někdy se zbytečně moc tlačí s tím ekloidním obsahem na pilu. * * * * ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu špinavá práce. Některé věci jsou v poho, ale jiné jsou pěkně nechutné. Mikovi to asi nevadí. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mike Rowe je bezesporu skvělý komik a mně byl velice sympatický. Navíc obdivuji jeho odvahu vyzkoušet si různé povolání, při kterých se leckterým zvedá žaludek. Zábavný a poučný seriál o všelikých řemeslech, u kterých se můžete (nebo nemusíte) zašpinit. 80% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tak tento dokumentárny seriál ma doslova zvalcoval. Na moje prekvapenie disponoval obrovskou dávkou pre mňa nových technologických postupov používaných v každej pracovnej oblasti a dokazuje, že aj práca ktorá sa zdá na prvý pohľad banálna a že nemá tam človek čo pokaziť, má svoje extrémy. Veľmi dobre je zvolená forma a sfilmovanie, keď kameraman dosť riskoval, len aby dosiahol dobré a podstatné zábery a Mikove humorné pripomienky sú perfektné. Je to ozaj dobrý nápad postaviť neznalého človeka rovno na "bojové pole". Neostalo mi nič len vstrebávať všetky zaujímavé informácie a tešiť sa na ďalšie pokračovanie. Rád by som ho videl aj v mojej predošlej práci pri zatepľovaní fasády 80%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

To co on provádí bych s poloviny asi ani neustal, nebo neudělal někdy, i když bych asi musel ale hodně odvážný moderátor který ukazuje jak někdy muže práce byt i jedna velká sračka :) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Mike Rowe je skvělý a vtipný moderátor, který neváhá vyzkoušet ty nejtěžší práce, které existují. Zábavný a poučný pořad o těch nejšpinavějších a nejodpornějších pracích s hláškujícím moderátorem. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt nemůžu :D... nejsem si jistá, jestli jsem skutečně viděla jeden celý díl, protože musím vždy odvrátit zrak nebo to dokonce přepnout.. po čase jsem to vzdala zcela, je to fakt nechuťárna, co musí dělat. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Holubí fufínka, čuněčí fufínka a fufínka všeho druhu .. A Mike těm všem fufínkům dodává ten správný šmrnc :D ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zatím nejvíce mě pobavil díl jak byl Mike v továrně na lebky :-D...Ale ten smrad atd bych zažít opravdu nechtěla..Takže to klobouk dolů... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Trochu nablbé, mírně přehnané a typicky americké. Ale na druhou stranu celkem švanda sledovat jak se moderní přetechnizovaná společnost vypořádá s všemožným sajrajtem. Pokud si snad někdo myslel, že se extrémní špína dnes uklízí bezkontaktními čistícími mechanizmy, Mike Rowe ho přesvědčí, že na kupu svinstva furt platí eném stará dobrá lopata. Semtam se povede i vtipná poznámka a tak se člověk na Dirty Jobs vydrží dívat. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Z hovna bič neupleteš? Ale kdeže! Charismatický Mike Rowe dokáže, že si budete užívat i ty nejhumusnější práce na světě... ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Chlapík Mike,moderátor a hrdina v jednej osobe je mi veľmi sympatický.Už len preto,že má guráž,nebojí sa ,,vziať do rúk" aj tú najšinavšiu prácu a ide do toho na plný plyn.A teda,že má odvahu.U mňa má plus a boduje na plnej čiare.Relácia ktorá nás privádza k myšlienke,že nie každá práca je podľa našich predstáv a nie každý má na výber čomu sa v živote bude venovať.Nepriamo poukazuje na fakt vážiť si viac toho čo máme a byť trocha skromnejšími v rámci práce.Vždy sa na ňu rada pozriem,ak mám čas v pohodlí môjho domova. ()

Reklama

Reklama