Reklama

Reklama

Zdá se, že Greta je nenapravitelná. Je jí sedmnáct, je krásná a chytrá, přesto s nikým nevychází a jejím životním cílem je spáchat sebevraždu. Když ji matka pošle na prázdniny k prarodičům, Gretin život nabere jiný směr... Greta je sedmnáctiletá, chytrá a krásná. Přesto není ve svém životě šťastná díky neuspořádanému vztahu s matkou Karen, která se stará především o své manžely, právě se snaží zachránit své třetí manželství, a na dceru, která kvůli tomu rebeluje, nemá nervy, čas ani chuť řešit její problémy. Skončil školní rok a Karen se rozhodla Gretu na prázdniny přestěhovat k babičce a dědovi do Ocean Cove, kam Great rozhodně nechce. Domnívá se, že průměrný věk místních obyvatel je asi 85 let a dožití 86 let. Její babička neustále vyrábí nějaké výrobky z mušlí a Greta to nesnáší. Ani s dědou si moc nerozumí. Hned po svém příjezdu začne prarodiče provokovat, když jim v autě vypráví, že i když je velmi chytrá, na vysokou se nechystá. Jejím životním cílem je totiž sebevražda. Zatím si do svého deníčku zapisuje různé způsoby sebevražd a také věci, které by ještě chtěla udělat, než se zabije. Babička s dědou nemají ani kabelovou televizi a babička Gretě nehodlá dávat peníze. Pokud Greta chce utrácet, musí si na to sama vydělat. Ačkoliv je Greta na dívku svého věku velmi sarkastická a hubatá, bez větších problémů dostane místo servírky v místní restauraci. Její podivné, drzé chování místní hosty chvíli baví, ale majitel toho po nějaké době začne mít dost. Greta se musí polepšit, to však Greta nemá v úmyslu a odchází středem… (TV Prima)

(více)

Recenze (27)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tahle role Hilary Duff sedla perfektně, podle mě tedy rozhodně více než v některých komediích, když byla mladší.. Asi by více měla hrát podobné postavy, a to drzé, tvrdohlavé holky, které mají svoji hlavu. Prostě jsem jí tuhle tak trošku zápornou roli věřila více, než její milé a sladké role, a proto jsem si film docela užila. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hilary Duff jako psychycky narušený teenager se sklony k sebevraždě, se kterou bych opravdu nevydržela bydlet ani minutu a ušetřila bych jí tak starosti o tom jaká sebevražda je ta správná. Nebyla to jedna z jejích klasických teenage komedií, nebylo to špatný, ale nejspíš si za pár dnů vůbec nebudu pamatovat o čem to bylo. A myslím, že jednou mi to naprosto stačilo. 3* ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Oooops, filmovej přehmat. Stane se. Poblázněný patnáctky by se ale určitě chytaly. Hilary Duff zpívání a hraní asi nestačí, a tak si střihla i výkonnou producentku. Noooo, před poupětem klobouk dolů. ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka je nesympatická, protivná, sobecká rádoby rebelka, jejíž problémy jsem nepochopila. A ve filmu se objeví snad v každé z scéně. Never more! ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Rodinné polodrama s arogantní, až troufalou (klasická puberta) H. Duff v hl. roli, která přijede na léto k dědovi a babičce a začne si u nich vylívat svoji zlost na celý svět. Snímek místy hodně pokulhává, místy mě až převídatelně nudil. Věřím, že v mém opačném pohlaví a nižším věku se tenhle snímek může obratem zalíbit. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Protivná puberťačka, která má typické bolístky i přístup ke světu adekvátní jejímu věku. Cítí se nepochopená, má řeči o smrti, trable s láskou i sama se sebou...Takže pokud vám je kolem 15, píšete si deníček a okolí vám nerozumí, je to trefa do černého...Bez ironie...Hilary Duff se do role Gréty hodí...Jinak se jedná o snímek samozřejmě velmi předvídatelný, s přidanou morální hodnotou, prozřením i smířením...Zpracováním zcela průměrný... ()

RockChick 

všechny recenze uživatele

,,Prožiješ úžasných šestnáct let a pak se už jenom šedesát let snažíš uniknout smrti. Já ne. Vzdám se toho." Proč má tenhle film tak nízké hodnocení? *chvíle usilovného přemýšlení* Jo, vlastně! Ona v tom hraje Hilary Duff = všichni dáváme Odpady! už předem! ... Předsudky pryč, lidi. Naopak. Je to možná první film, kde Duff ukazuje, že hrát umí, a že to není jenom další hezký ksichtíček z velkokombinátu jménem Disney. Koneckonců, myslím, že už pro ni bylo dost těch postav sladkých a milých puberťaček. Duff si zahrála konečně postavu i vážnějšího ladění a zkouškou prošla. Film samotný mě také nezklamal. Příjemně melancholický, jako stvořený pro horké letní večery. I když už samotný popis říkající něco o hrdince se sebevražednými sklony napovídá, že to asi nebude another teen movie, divákovi zamrazí v zádech při scénách, kdy nám Greta ukazuje, že to rozhodně nebere jako nějaký vtip, a své jednání myslí naprosto vážně. Smrtelně. Dobře funguje kontrast mezi útulným přímořským domkem, pokoji vyzdobenými mušličkami, starými fotkami a prázdninovou pohodou, s oněmi již zmiňovanými scénámi, kdy se Greta například vrhá do vody. Nejvíc na člověka zapůsobí asi právě jedna z posledních scén, která se odehrává na lodi. Blbej konec? Ten mi už celkový dojem ze snímku nezkazil. ()

Yarushka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý příběh, který mě v některých částech strašně štval z důvodu Hilary Duff- nejsem ani na 70% spokojená s jejími hereckými výkony, příjde mi, že strašně přehrává. Ale za to mě dost zaujal způsob sestřihu a zpracování. Proto 3 hvězdy. ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Hilary mi je protivna normalne, natoz pak tady. Pribeh by nebyl spatnej, jen mi tam neco chybelo a prislo mi, ze to trochu napodobuje Georgia Rule. Jako nocni zabava postaci... ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Střízlivý příběh o životě jaký opravdu je. Bylo by hezké, kdyby všechno bylo takové ják si přejeme. Realita je ale úplně jiná a o hodně složitější... Tak nějak by se dal vyjádřit tento film. ()

ellegrey 

všechny recenze uživatele

Scénář byl zajímavý, pak se zrealizoval, převedl do filmové podoby a výsledkem je další průměrné drama řešící vztahy mezi rodinou a problémy teenagerů. Přesto se ale odvažuji tvrdit, že se jedná o jeden z nejlepších filmů Hilary Duff. ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Hilary Duff, se sklony sebelítosti, kráčí k jedinému možnému řešení. Psychologický podtext filmu je velmi nepatrný a navíc není moc zajímavý svým obsahem. Zasazení do městečka s kýčovitým nádechem nebyl příliš dobrý nápad stejně jako celý film to působí jako nějaká kaše co se snaží hrát na zajímavé jídlo. Nijak mě tento snímek neoslovil a v mé paměti si místo zřejmě nevybojuje. ()

Kick077 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu celkem nepovedený. Celý film jsem byl nucen koukat na rozmazlenou holku s dost morbidními sklony a na to, jak jí její rodina nemá šanci zvládat. Myslím, že tento film jsem viděl poprvé a naposled. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Z tohoto zajímavě načatého příběhu, který v průběhu rušily jen podivně konstruované dialogy a někdy až bizardní chování hlavní hrdinky, by se mohl stát průměrně dobrý film - nic moc extra, ale zas tak hrozně vás to neurazí. Jen nebýt toho prokletého konce, který jej bohužel uvrhl do hluboké propasti filmů s nezvládnutým uchopením poměrně složitého tématu. ()

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Na Hilary celkem slušná role. Film v pěkném a konečně zase jednou "opravdovém" a příjemném prostředí. Zajímavé téma o uvědomění si hodnoty života, lásky, a o tom, jak se vyrovnat s problémem z minulosti. Pěkné, příjemné, nenásilné. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Docela mě to bavilo, ale nemá to spád, nemá to plynulost, která by člověka nutila těšit se na další záběr. Hilary Duff není špatná (konečně vážnější role!) a Ellen Burstyn si taky neutrhla zrovna ostudu, ale asi jsem si od toho trochu moc slibovala. Doufala jsem třeba v o něco méně čekatelný příběh, ale jakmile jsem pochopila pointu, byl mi zbytek celkem jasný. ()

Cherry_Bomb 

všechny recenze uživatele

Hilary Duff mám rada a toto bol prvý film, ktorý som s ňou videla kde nemá vzhľad úplného neviniatka. Greta bola 17 ročné dievča, ktoré chcelo spáchať samovraždu. Bolo vidieť, že je vo vnútri veľmi zranená a nevyrovnaná so smrťou jej otca, ktorý tiež spáchal samovraždu. Snažila sa stiahnuť na seba pozornosť rebelovaním a nepríjemným správaním voči ostatným. Počas celého filmu má pri seba malý zošitok ako keby denník do ktorého všetko zaznamenáva. Na konci filmu ho nechá v mori čo mi prišlo akoby tam spolu s ním nechala svoje staré ja, svoju bolesť a rozhodne sa dať životu novú šancu. ()

maluti 

všechny recenze uživatele

Greta je melancholická dívka, která přemýšlí o sebevraždě. Má svůj deník, do kterého si píše věci, které by chtěla za celý život stihnout..Příběh byl celkem zajímavý, prostředí se mi líbilo, a Hilary byla excelentní. Pro Hilary tohle byla uplně jiná role, než ve kterých kdysi hrála a musím říct, že jí to velmi sedlo. ()

davella 

všechny recenze uživatele

NÉ, Hilary Duff opravdu neumí hrát, prosím, nedávejte jí další role. No dobře, musím uznat, že na rozdíl od ostatních filmů tady aspoň špetku hereckého umu předvedla, ale i tak to bylo naprosté minimum. Film má dobrý příběh, ale prostě Hilary Duff to zabila, a jen díky ní jsem se musela hodně snažit, abych film nevypnula už po prvních deseti minutách. Tři hvězdičky jen za nápad. ()

Reklama

Reklama