Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Čo mi vo Frozen River vyrazilo dych, to bol hneď prvý záber na Melissu Leo a toť vše. Ne, nee!!, vlastne Melissa mi svojím vzhľadom dych vyrážala až do posledného, hrejivého výdychu filmu! Ej, maskéri sa na nej ale "vyřádili", hezky, hezky, ale výnimočný výkon? ...Výnimočný make-up... Sorry, Melissa, ale oveľa viac si mi utkvela v 21 g ako v tomto, vďaka Forzen River ma tak akurát ééhm... budeš strašiť! Veď vravím, sorry!!! ()

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Další z řady bezútěšných filmů, které syrově a bez sentimentálních příkras zachycují těžký život o přežití skličující ekonomické situace, laděný do sychravých tónů a kde mrazivé počasí jako kulisa předvánočního shonu působí k podtržení chladné skutečnosti. Jako v každé společnosti, tak zvlášť v té západní konzumní jsou peníze naneštěstí nutným prostředkem k byť základnímu prostému štěstí, ale když se jich nedostává, tu i jinak spořádaný člověk může podlehnout snadnému, ale nelegálnímu prostředku ke zbohatnutí. Smutné je, že (obzvlášť v USA) tu peníze nejsou vnímány jen jako důležitý, ale jako hlavní zdroj štěstí (nová televize, hezčí dům, dražší hračky). A tak je pravým "happy endem" to, že se toto vnímání u hrdinů filmu v závěru změní. ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

254. Jsem vděčný za vznik takových filmů, i když jde o nenápadnou, skromnou, minimalistickou tvorbu, pro diváky je to obsahově velmi vydatné dílo, závažné téma ilegální migrace, s rozrůstající se globální krizí stále posilující fenomén, nezřídka poslední naděje pro tisíce zoufalstvím vyháněných z domovů, právě s rostoucí poptávkou se rychle rozvíjí i zločinné struktury, do kterých se jako převaděči zapojují lidé, kteří si tak chtějí vyřešit svou vlastní finanční tíseň, v tomto situačním rámci se rozvíjí i příběh matky dvou dětí, která se pod tlakem svých existenčních problému také zapojí, využije příležitost, tak se k nám příběhem dostávají velmi věrohodně podané skutečnosti, umožňující pochopit, porozumět, získat celistvější náhled na tak závažnou problematiku, kterou je zasažena i naše realita. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte love a nejste zrovna krasava, tak si kupte ojetý truck a pašujte pingpongáče osamělou indiánskou rezervací, kde sněhu rozhodně není pomálu. Problém nastane v okamžiku, kdy zapadnete v pangejtu a kanadská jízdní policie (samozřejmě na koních) vás nepohostí javorových sirupem s horkou šunkou, nýbrž pobytem v cele předběžného zadržení. Ponaučení? Nebydlet v kraji permanentního permafrostu. 70 % Celosvětový příjem k 8. 8. 2019: $5,414,283, což je 5,41 násobek rozpočtu ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Zamrzlá řeka je nízkorozpočtový snímek, který lehce zavání až televizní produkcí, ovšem s nesmírně silným scénářem a také hereckým výkonem hlavní herečky, která byla po zásluze nominována na Oscara. Příběh o hmoutné nouzi, která leckdy člověka zažene až za hranice zákona je výborně napsán a odehrán, a nehostinná zimní krajina známého hraničního přechodu spojující Kanadu a USA jen dokresluje zoufalou životní situaci. Snímek hodnotím jako nadprůměrný až velmi dobrý a doporučuji k vidění! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Charlie McDermott a James Reilly, kteří hrají bratry, jsou ve skutečnosti bratranci. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2008. (Terva)
  • V úvodu filmu přijede kamion a na silnici není žádný sníh. Poté chlapec hází sněhovou kouli, po níž zůstane stopa ve sněhu, avšak když kamion odjíždí, sníh opět mizí. (Terva)

Reklama

Reklama