Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joyce Willecombe (Nancy Olson) je mladá pěkná a všímavá sekretářka milionáře Henry Murchisona (Herbert Heyes). Když jednou jede vlakem do práce, všimne si podivného chování dvojice mužů, kteří společně vystoupí z auta, které za zuřivého troubení dohnalo vlak, ale sednou si každý jinam a dělají, jako by se neznali. Navíc u jednoho z nich v podpaží zahlédne revolver. Na nádraží to oznámí policistovi Williamu Calhounovi (William Holden), který za muži pošle své lidi, ale pak se spíše věnuje Joyce, zjišťuje kdo je, kde bydlí, pracuje a tak dále. Zjistí se, že muži uložili do schránky velkou kabelu, ale potom policistům unikli. V tašce je oblečení a Joyce rozpozná věci patřící Lorně, slepé dceři pana Murchisona.
Ten ráno dostane vyděračský dopis. Dceru mu vrátí za 100 000 dolarů v hotovosti a má si vyzvednout její věci na nádraží. Tam ho pozoruje jeden ze zločinců, kterého ale Joyce pozná a William Calhoun a jeho lidé ho pronásledují. Neúspěšně... Policistům opět pomůže všímavá Joyce, která zjistí číslo auta pachatelů a jednoho z nich na nádraží zase ohlásí. Dosti drsnými metodami výslechu z něj dostanou, kde hlavní padouch ukrývá Lornu, ale ten je opatrný a raději se přemístí.
William Calhoun se zajímá víc a víc o Joyce, ale přesto připraví vše na dopadení padoucha při předávání peněz. Podaří se zločinci uprchnout v podzemních chodbách nádraží, nebo bude dopaden, dívka zachráněna a peníze vráceny? Svižný noir s poměrně lineárním dějem natočil v roce 1950 Rudolph Maté. (Peabody)

(více)

Hrají

Reklama

Reklama