Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři ženy, tři generace, tři lidské osudy. Padesátá léta 20. století - Louise opouští rodinu za nevysvětlitelných okolností a bez rozloučení. Její dcera Martine neopustila rodné přímořské městečko, kde po úspěšných studiích vykonává lékařské povolání. Současnost - její dospělá dcera Audrey přijíždí navštívit své rodiče. Zatímco otec ji vítá s otevřenou náručí, matka se tradičně chová chladně a odtažitě. Audrey během návštěvy náhodou narazí na deník své babičky Louise, který by konečně mohl objasnit jej nenadálé zmizení a rozluštit tak dávné rodinné tajemství. (claudel)

(více)

Recenze (3)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Melodrama o ženách a jejich skličující roli v rodině, ve které z domácího krbu teplo rozhodně nesálá. Příběh o zlobě, křivdě, frustraci a zoufalém hledání úniku ze zaběhlých konvencí. Portrét mrazivých vztahů matek a dcer v současnosti a v letech padesátých, z nichž právě ta éra padesátých let nechává vzpomenout na Haynesův „Far from Heaven“. Tři generace, dvě časové roviny a jedno hrůzné tajemství. Splynutí minulosti a přítomnosti v subjektivních představách jedné z hrdinek přidává tajemno a duchařinu a tím snímek obohacuje. Scénář se totiž vykreslením postav a jejich pohnutek věnuje jen povrchně a často až nevěrohodně. K mému mírně nadprůměrnému hodnocení tak přispěly hlavně dynamické herecké výkony, z nichž Catherine Deneuve jako uznávaná lékařka, ale nepřístupná a chladná matka naprosto exceluje. ()

Tom:) 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš hloubavé. A to něco snesu. Psychika postav se roznimrává v pomalém tempu francouzské riviéry. Pomalu začínáme chápat motivace jednotlivých postav a občasnými flashbacky odkrýváme tajemství, které ovlivnilo životy všech zůčastněných. Melodramatické avšak většinu času poklidné. Ale na mě tam bylo moc málo akce a příliš mnoho citových rozborů. ()

Reklama

Reklama