Reklama

Reklama

Poslední noc v Římě

  • Česko Pokoj v Římě (více)
Trailer

Alba je krásná španělská dívka, která během posledního dne svých prázdnin v Římě potká Natašu – atraktivní ruskou turistku. Alba se dá s Natašou do řeči a protože ji žena začne přitahovat, pozve ji k sobě do hotelu. Počáteční zábrany jdou brzo stranou a ty dvě se spolu pomilují. Během následujících dvanácti hodin si Alba a Nataša vyprávějí o svém životě, ilustrují to fotkami na internetu a užívají si vzájemných tělesných rozkoší. Alba vypráví, že je její matka opustila rodinu, když byla ještě malá a nakonec skončila jako vydržovaná žena bohatého araba. Nataša se podělí o zkušenosti s hrubým otcem a sestrou kunsthistoričkou. Ale vyprávějí si ženy skutečné příběhy, nebo jedna druhou pouze krmí pohádkami v domnění, že se už nikdy v životě nespatří? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Film se odehrává během jedné noci, kdy do hotelového pokoje v Římě přichází dvojice žen, které se krátce předtím seznámily. Jedna z nich je lesbička, druhá ne, přesto spolu stráví noc plnou vášně. Kromě dvou hlavních postav se objeví už jenom pikolík v několika málo až komických vstupech, kdy nabízí dámám splnění všech přání, svou účastí ve „trojce“ počínaje a erotickými pomůckami konče. Potěšeni budou zejména diváci-muži, jelikož obě ženy jsou poměrně pohledné a téměř celý film nahé. Jednotlivé vášnivé scénky jsou pak prostřídány dialogy, kdy si vzájemně vyprávějí o svých životech za vydatné pomoci internetového vyhledávače Bing. Od zprvu neuvěřitelných historek (milenka arabského šejka) pomalu dojdou až k pravdě, kdy pomalu odhalují svá rodinná tajemství, aby s přicházejícím ránem přišla katarze. Kdybych neviděla předchozí Medemovy filmy (naposled úžasnou Chaotickou Anu), možná bych dala i vyšší hodnocení, takhle se musím zastavit na třech hvězdách. Tímto filmem režisér svůj stín rozhodně nepřekročil. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po skončení snímku jsem měla hodně smíšené pocity. Na jednu stranu tu byly ty psychologické zamyšlení, na druhou erotické scény. Nakonec jsem ale došla k závěru, že ta psychika tu nebyla až tak hluboká a spíše, se jen režisér snažil z toho vymámit něco světového - podle mě se nepovedlo. To neznamená, že by se mi ale film nelíbil a rozhodně nelituju jeho zhlédnutí. Líbilo se mi hlavně vícejazykové zpracování - tyto filmy, kde se nemluví jen anglicky, jsou prostě skvělé a mám je ráda, protože jsou reálné, ne všichni totiž všude mluví anglicky a filmy, které se třeba odehrávají v Itálii nebo nevímkde, a mluví se v nich zásadně anglicky mě někdy dokážou značně iritovat. ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

Čistočistý estrogen. Medemovy nymfy, jakoby zrozené z tahů štětců dávných italských mistrů, jejichž citovému sbližování, ostýchavému poznávání, odhalování pravdy, je svědkem, průvodcem starý hotelový pokoj. Filmařsky dokonalé, herecky slušně zvládnuté, paradoxně největší slabinou je ale onen 100% ženský prvek. Kdo jim má rozumět? ;-) ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

achjo...ta hudba? absolutně mi k tomu neseděla. Jako vážně. Naopak bych si k tomu dokáízala představit nějaký drsoň Rammsteiny, který by tu nudu mezi dvěma dívkami, jenž by měli plát vášní rozbourali a podpořily svůdnost okamžiků, který absolutně zanikaly. Takhle to byla fakt těžce odpuzující nuda, která mě sváděla film vypnout už po 4 minutách, což se vlastně stalo, ale ještě jsem to vydržela asi tak 20 minut. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý telefon může způsobit (ne)milé situace. Pro jednu z nich to není ani zdaleka poprvé, pro druhou je poznávání křivek a vůní ženského těla premiérou. Přesto na začátku léta, v jednom římském bytě začne naplno propukat prazvláštní vztah mezi dvěma ženami, Španělkou Albou a Ruskou Natashou. Hned následující den je Řím pošle každou na jinou stranu starého kontinentu, do té doby ale poznávají snad alespoň trochu pravdivé a ne zrovna veselé osudy jedna druhé. Jenže když se po sobě neválí, tak toho režisér Julio Medem moc nenabízí (samozřejmě to není jen o dvou nahých ženách). Stále víc tlačí na pilu jako umělec, jako vypravěč ale pokulhává. Opět tak předkládá především záběry, ze kterých by si člověk mohl nechat zarámovat obraz na zeď, prázdnotu příběhu tím ale nezakryje. Je něžný, je poetický, ale právě bez oněch erotických a vášnivých scén by toho moc nezbylo, protože konverzace dvou dosud neznámých duší ani zdaleka nestačí kouskům typu Před úsvitem/Před soumrakem.. výborný plakát!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Hotel Pompeyo, v němž se příběh odehrává, je fiktivní, stejně jako jeho satelitní obrázek v Google Earth, který byl upraven ve Photoshopu. Stejně tak neexistují ostrov Nekrasov, údajný domov Rusky Natashy (Natasha Yarovenko), či satelitní obrázek domu Alby (Elena Anaya). (PogoJoe)

Reklama

Reklama