Reklama

Reklama

Gosa: pieui joonggangosa

  • Jižní Korea 고사: 피의 중간고사 (více)

Obsahy(1)

Studenti druhého stupně střední školy se připravují na zkoušky, na základě kterých bude vybráno 20 nejlepších do speciální třídy. Poslední den testů však musí být jeden ze studentů pro špatný psychický stav odvezen do nemocnice. Po zveřejnění výsledků záhadně zmizí Hye-yeong, jedna ze studentek, která se dostala do elitní dvacítky. Zvuk školního zvonku v podobě Beethovenovy skladby „Pro Elišku" zahajuje test - test, na kterém závisí životy postupně mizejících studentů. Ten, komu patří záhadný hlas ze školního rozhlasu, odřízne dvacítku teenagerů včetně tří učitelů od vnějšího světa a pokud není včas vyřešeno jím uložené zadání, začíná teror. (Ketri)

(více)

Recenze (15)

maddy 

všechny recenze uživatele

Ázijské hororové sklamanie roka ! Po vynikajúcom teaseri a traileri som sa na GoSa tešil ako malé dieťa, no vo výsledku je to jeden obrovský guláš. Takýto bordel som už dávno nevidel, na začiatku to začne "zombie" scénov (brať tento môj popis s rezervou), potom sa z toho vyvynie "Saw", neskôr to smeruje k ducharine. Naviac to je všetko okorenené dementným chovaním postáv (a že vraj výberova trieda tých najinteligentnejších žiakov), priblblým scenárom, kde sa rieši všetko možné len nie to, že sa okoli nich umiera a vyvádza tam vrah (alebo vlasatica ?!) .) 2* za niektoré dobré scény (napr. žiačka v akváriu), inak nuda, nuda a ešte raz nuda. V podstate som už po nejakých tých uplynulých 40 minútach len čakal kedy sa to skončí a vôbec ma nezaujímalo ako. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gosa“, který je mezinárodně uváděn také jako „Death Bell“, v konečném důsledku vyznívá jen jako další asijský horor, další duchařina, která má nějakou tu cool scénu, kde vás přímo nezamrazí, ale trochu vás to zaujme. To je docela dobré, ale dle mého to rozhodně nestačí na víc než obyčejný průměr, který se ale – ne nijak moc překvapivě – dočkal pokračování. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je pěkná hovadina, která nezaujme ani scénářem, ani efekty a už vůbec ne atmosférou. Asijské horory jsou vyhlášená značka (která ale poslední dobou poněkud upadá), ale tohle by neobstálo ani coby televizní film na všední odpoledne. Death Bell je mizerně natočený, zmatený a nelogický. Vraždy nemají koule, filmaři nám nic neukážou a hádanky, které vrah školnímu osazenstvu zadává, prostě nedávají smysl (což jde ale patrně z velké části na vrub mizerně přeloženým titulkům). Film dokáže občas překvapit nečekaným zvratem událostí, ale to jej z hlubokého kaliště filmového trusu už nevytáhne. Asijské horory mám opravdu moc rád, ale tohle se fakt nepovedlo. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když Korejci jednou za čas natočí horror, je to pro mě bezmála svátek, ale z tohohle nesmyslu, který se snaží odchylovat od typického K-horroru, přičemž do něho stejně zabředně až po uši, jsem radostí do stropu rozhodně neskákal. Nejdříve se film tváří jako středoškolská duchařina, pak to zkouší ve stylu Saw, aby nakonec skončil tím, že popře spoustu předešlých skutečností, a definitivně se tak vyvrbil v samoúčelnou gulášovitou hovadinu. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na klasickou duchařinu, ale jak říká jedna z klíčových postav: "Duchové neexistují". Špatné svědomí však dokáže u některých jedinců vyvolat i zázraky, v tomto případě velmi nežádoucí. Námět filmu není až tak špatný, ale zpracování a scénář trochu pokulhává. Každopádně by se Korejci už měli zamyslet nad svým školním systémem, až podezřele často se horory odehrávají ve školním prostředí. Nebo, že by to mělo zamezit přílivu zahraničních studentů? ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama