Reklama

Reklama

Gosa: pieui joonggangosa

  • Jižní Korea 고사: 피의 중간고사 (více)

Obsahy(1)

Studenti druhého stupně střední školy se připravují na zkoušky, na základě kterých bude vybráno 20 nejlepších do speciální třídy. Poslední den testů však musí být jeden ze studentů pro špatný psychický stav odvezen do nemocnice. Po zveřejnění výsledků záhadně zmizí Hye-yeong, jedna ze studentek, která se dostala do elitní dvacítky. Zvuk školního zvonku v podobě Beethovenovy skladby „Pro Elišku" zahajuje test - test, na kterém závisí životy postupně mizejících studentů. Ten, komu patří záhadný hlas ze školního rozhlasu, odřízne dvacítku teenagerů včetně tří učitelů od vnějšího světa a pokud není včas vyřešeno jím uložené zadání, začíná teror. (Ketri)

(více)

Recenze (15)

May 

všechny recenze uživatele

Nejhlavnejsim kladem tohoto thrilleru je jeho naprosta nepredvidatelnost. Gosa ma na korejsky horor az neobvykle propracovany scenar, atmosferu davkuje od sameho zacatku a pointu odhaluje po malych kouskach, ovsem potencial, ktery film urcite mel, nevyuzil plne a je to vazne skoda. 7/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když Korejci jednou za čas natočí horror, je to pro mě bezmála svátek, ale z tohohle nesmyslu, který se snaží odchylovat od typického K-horroru, přičemž do něho stejně zabředně až po uši, jsem radostí do stropu rozhodně neskákal. Nejdříve se film tváří jako středoškolská duchařina, pak to zkouší ve stylu Saw, aby nakonec skončil tím, že popře spoustu předešlých skutečností, a definitivně se tak vyvrbil v samoúčelnou gulášovitou hovadinu. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Jihokorejský Saw, který moc inteligence nepobral a ač ze začátku svižně odsýpá, později i to vraždení začne nudit. Prakticky celá druhá polovina filmu se skládá jen z bezduchého, hysterického pobíhání po školním areálu a ultralaciných lekaček. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na klasickou duchařinu, ale jak říká jedna z klíčových postav: "Duchové neexistují". Špatné svědomí však dokáže u některých jedinců vyvolat i zázraky, v tomto případě velmi nežádoucí. Námět filmu není až tak špatný, ale zpracování a scénář trochu pokulhává. Každopádně by se Korejci už měli zamyslet nad svým školním systémem, až podezřele často se horory odehrávají ve školním prostředí. Nebo, že by to mělo zamezit přílivu zahraničních studentů? ()

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film, to je jako rakovinný polyp na potencionálním organismu nejen hororů obecně, ale i korejské kinematografie. Dementnější parodii na horor najdete opravdu těžko, od nesympatických postav, pošahaného chování, idiotské deus ex machina zápletky, přes uškrcení ducha a trapné hlášky (vždycky, když jsem o sekundu před postavou řekl, co pronese vzápětí, dostal jsem záchvat smíchu)... Já nevím, postavy řeší jakési otázky aby neumíraly, a vůbec jim nevadí, že umírají stejně, degen s vlasama jako hřib tam běhá, snaží se vraždit ale nikomu moc nevadí, no prostě, já nevěděl, jestli dřív usnu nebo umřu smíchem. Kéž by ale aspoň to; nehororová, nezajímavá, nesmyslná sr... věc, tady se na víc hvězdiček nedostanu ani kdyby mě přišel škrtit zašedlej duch. A jestli jsem si z tohohle filmu něco odnesl, tak prohloubení pocitu, jak moc jsem rád že jsem se nenarodil v Koreji, abych nemusel procházet jejich školstvím - to je asi jediná strašidelná věc na tom všem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Asijské "školní" horrory mají své kouzlo. Na jednu stranu mě těší, že A-horrory začaly pomalu opouštět klasický duchařský formát, na druhou stranu toho nejsou schopny razantně a pořád se ho zuby nehty drží. V tomhle filmu tvůrci splácali dohromady kde co - jakousi survival Saw zápletku okořenili duchařinou a občas z toho na mě dýchl duch Scream. A tohle všechno se postupně pořád obměňovalo. Film samotný je v tomhle dost nerozhodný, chvíli se tváří jako slasher, chvíli jako duchařina, chvíli máte pocit, že koukáte na dalšího skládačkového vraha. Na lehkou zmatečnost už jsem si u asijských horrorů nakonec zvykl. Tady je dost silná a navíc okořeněná logickými ne mezerami, ale propastmi. Závěrečná pointa je možná až příliš překombinovaná, a sama o sobě kvalitu snímku spíše strhává dolů, než postrkuje výše. Nakonec zůstane jen hořká pachuť pocitu a jaksi nezodpovězené otázky, zda vůbec (ač se z části tak film tváří) šlo o duchařinu, nebo jen tradiční mix survival horroru o pomstě za uskutečněnou křivdu. Přesto je tohle všechno okořeněno i stopami originality, minimálně vraždy jsou dobré a některé postupy taky zaujmou. Průměr, čistý. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ázijské hororové sklamanie roka ! Po vynikajúcom teaseri a traileri som sa na GoSa tešil ako malé dieťa, no vo výsledku je to jeden obrovský guláš. Takýto bordel som už dávno nevidel, na začiatku to začne "zombie" scénov (brať tento môj popis s rezervou), potom sa z toho vyvynie "Saw", neskôr to smeruje k ducharine. Naviac to je všetko okorenené dementným chovaním postáv (a že vraj výberova trieda tých najinteligentnejších žiakov), priblblým scenárom, kde sa rieši všetko možné len nie to, že sa okoli nich umiera a vyvádza tam vrah (alebo vlasatica ?!) .) 2* za niektoré dobré scény (napr. žiačka v akváriu), inak nuda, nuda a ešte raz nuda. V podstate som už po nejakých tých uplynulých 40 minútach len čakal kedy sa to skončí a vôbec ma nezaujímalo ako. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gosa“, který je mezinárodně uváděn také jako „Death Bell“, v konečném důsledku vyznívá jen jako další asijský horor, další duchařina, která má nějakou tu cool scénu, kde vás přímo nezamrazí, ale trochu vás to zaujme. To je docela dobré, ale dle mého to rozhodně nestačí na víc než obyčejný průměr, který se ale – ne nijak moc překvapivě – dočkal pokračování. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tak tí Kórejci vedia človeka teda poriadne vydesiť ! Bohužiaľ len tým, že zrejme bude musieť pri tom smrdieť až do rána, pokiaľ všetkých tých sopliakov, ktorých mená a xichty aj tak nie je šanca spojiť dokopy, neutopia, neuškrtia, nerozrežú, nevyperú, neusmažia .... a čo ja viem čo ešte. Ináč s tou sekerkou mohli trochu prevetrať aj režiséra, nech by spoznal, čo je to poriadny horor a poriadna atmosféra. 27 MPa ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist co jsem to vlastně právě viděl, ale něco do sebe to mělo. Bohužel příliš nedotažené a překombinované. Pouze pro skalní příznivce K-hororu nebo pro fanoušky ujetých filmů ;) ()

Saraph odpad!

všechny recenze uživatele

Pravda je, že jsem tuto slátaninu rádoby hororu a (možná) komedie ani nedokoukal. Přišlo mi to tak nehorázně stupidní. Když jsem si přečetl recenzi, docela jsem se těšil, ovšem co jsem pak dostal, bylo obrovské zklamání. Jsem si jist, že i mezi Korejci se najdou dobří herci, ale tihle, ti to hráli jak s náloží v kalhotách. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je pěkná hovadina, která nezaujme ani scénářem, ani efekty a už vůbec ne atmosférou. Asijské horory jsou vyhlášená značka (která ale poslední dobou poněkud upadá), ale tohle by neobstálo ani coby televizní film na všední odpoledne. Death Bell je mizerně natočený, zmatený a nelogický. Vraždy nemají koule, filmaři nám nic neukážou a hádanky, které vrah školnímu osazenstvu zadává, prostě nedávají smysl (což jde ale patrně z velké části na vrub mizerně přeloženým titulkům). Film dokáže občas překvapit nečekaným zvratem událostí, ale to jej z hlubokého kaliště filmového trusu už nevytáhne. Asijské horory mám opravdu moc rád, ale tohle se fakt nepovedlo. ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Prakticky o ničem. Nudná školní vyvražďovačka, která na konci nabízí zajímavý zvrat. Ale já se prostě u tohoto hororu nebavil ani nebál. Neoslovilo mě to. ()

Reklama

Reklama