Reklama

Reklama

Resident Evil: Afterlife

  • Německo Resident Evil: Afterlife (více)
Trailer 2

Alice stále pokračuje v odplatě proti svému bývalému zaměstnavateli, společnosti Umbrella, která do světa vypustila zombie virus. Ona i se svými klony zaútočí na ústředí společnosti, kde se jí podaří zneškodnit většinu přítomných zaměstnanců kromě Alberte Weskera, který jí vpíchne injekci zbavující ji všech nadpřirozených schopností. O šest měsíců později cestuje Alice na Aljašku do místa zvaného Arcadia. Zde se opět setkává s Claire a společně utíkají do Los Angeles, které ovládají zombie. Podaří se jim přistát ve věznici, která zůstala jako jediné místo ve městě útočištěm pro nenakažené. Mezi skupinu nenakažených patří basketbalista Luther, producent Sinclair, Angel, Kacey, Kim a Claiřin starší bratr Chris, kterého však Luther drží pod zámkem, protože byl obávaným vězněm. Společně všichni plánují útěk na Arcadii, což je podle Lutherových informací ve skutečnosti loď. Jelikož útoky zombie na věznici se začínají stupňovat, rozhodnou se utéci co nejrychleji. Sinclair ovšem sám zmizí s Claiřiným letadlem a tak jim nezbývá nic jiného než propustit Chrise, protože zná další možné únikové cesty. Do věznice se mezitím probojují zástupy zombie a je nutné s nimi bojovat. Při střetu se zombie umírají Angel, Kacey a Kim. Ostatním se podaří utéct a nalodit se na Arcadii... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 043)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl z filmové mutace Resident Evil (ano, jsem si vědom jak blbě to zní). Hudební doprovod a samotné ozvučení je bombastické, třetí rozměr tomu dodává šťávu. Doposavaď jsem žil v domnění, že mě efekt "lítajících pneumatik" už ničím nepřekvapí. Mýlil jsem se. Digitální hvězdice letící přímo do ksichtu jsou zatraceně cool, ostatně jako všechny ty šílené akční scény, prodlouženy minimálně na desetinásobek reálné délky. Příběh, podobně jako ve hrách (které začínají být tak trochu telenovelami), je zato nehorázný výmaz, postrádající logiku (no... vždyť je to vlastně herní adaptace Made in U.S.), dobře napsané dialogy a... no hergot už to sakra ukončete! Ty cliffhangery na konci vážně nesnáším! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Série Resident Evil si ve třetím díle (pouštní Extinction) vylepšila reputaci, stejně jako Paul W.S. Anderson s Death Race, takže při ohlášení Afterlife jsem se začal na nový film těšit. Alespoň do doby, než se objevily první plakáty a trailery, které zcela otevřeně přiznaly nemilou skutečnost, že místo hororu se tentokrát budou konat trikové 3D akční orgie. Bohužel jsou to neuvěřitelně nudné a sterilní "orgie". Úplně každá scéna působí smutně umělým dojmem, herci zoufale a scénář jako výsměch. Jsem dalek nazvat toto technologické promo s názvem Resident Evil: Afterlife filmem. 1/10 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne najväčšie sklamanie zo všetkých častí. Jednotka bola veľmi dobrá. Dvojka katastrofa - OTRAS. Trojka bola z mŕtvych vstanie - NAJLEPŠIA ČASŤ. Táto štvorka - no hrôza hrôzostrašná. Normálne som po 20 minútach odišiel z kina. Z piatej časti mám strach ako z návštevy zubára. Dúfam, že to úplne zabijú a môže skapať ďalšia hororová séria. Podarilo sa im zničiť moju najobľúbenejšiu hru - "dúfam" ze sa im to podari aj s filmom. Hlavne že všade nadrbú 3D. Za chvíľu nám bude v kinách pri 8D tiecť voda po stehnách. Toto nemajú byť akčné orgie na efekty, toto má byť horor o zombie. Keď si budem chcieť pustiť film s najlepšími efektmi, pustím si hoci aký film od Spielberga. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to vpravdě strašné, ale není to hrozné. A rozhodně to není žádná katastrofa! Třetí díl zombíkovské vyvražďovačky sice zůstane asi napořád nejlepší walking-dead-béčkovou-akcí všech dob, ale Afterlife zase tak moc do hlubin temné žumpy nezapadá. Vlastně je to docela zábava: je tu plno totálně ujetých a trapných hlášek, potoky krve, pečlivě dávkovaná přehnanost, smršť akce, a trojlístek tak tupých postav, že by je v piškvorkách porazili i teletubbies. Kdo tedy půjde do kina s pusou narvanou pop-cornem ještě než usedne do sedačky, nemůže být zklamán. Smál jsem se celkové debilitě a užíval si akce - je jí tu dost. Souboj ve sprchách rulez. BTW zvuk v kině byl maximálně luxusní, takhle mi za bubínky naposledy tahal metalcoreový koncert v 007čce na Strahově. Verdikt: sračka, ale zklamán nejsem ani trochu. P.S. 3D tedy vypadalo mnohem lépe i na takovém Step Up 3D... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Svoji porci zombíků jsem dostal a za řezníka nemůžu dát jinak než za 4. Perfektní atmosféra i hudba, to vše skloubené do 3D, kde některé části postrádají reálnost i logičnost, ale to k RE už tak trošku patří po těch čtyřech filmech plných přehnaných schopností a zdá se, že se konečně filmová série začíná blížit té herní, čož je další bod k dobru. 70 % ()

Galerie (94)

Zajímavosti (32)

  • Úvodní dějství (útok na tokijské ústředí společnosti Umbrella) se odehrává rok po událostech z předchozího dílu Resident Evil: Záník (2007). (ČSFD)
  • Anglický podtitul „Afterlife“ (v překladu „Posmrtný život“) byl původně zamýšlen pro předchozí díl Resident Evil: Zánik (2007). (Gerret)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (více)

Reklama

Reklama