Reklama

Reklama

Resident Evil: Afterlife

  • Německo Resident Evil: Afterlife (více)
Trailer 1

Alice stále pokračuje v odplatě proti svému bývalému zaměstnavateli, společnosti Umbrella, která do světa vypustila zombie virus. Ona i se svými klony zaútočí na ústředí společnosti, kde se jí podaří zneškodnit většinu přítomných zaměstnanců kromě Alberte Weskera, který jí vpíchne injekci zbavující ji všech nadpřirozených schopností. O šest měsíců později cestuje Alice na Aljašku do místa zvaného Arcadia. Zde se opět setkává s Claire a společně utíkají do Los Angeles, které ovládají zombie. Podaří se jim přistát ve věznici, která zůstala jako jediné místo ve městě útočištěm pro nenakažené. Mezi skupinu nenakažených patří basketbalista Luther, producent Sinclair, Angel, Kacey, Kim a Claiřin starší bratr Chris, kterého však Luther drží pod zámkem, protože byl obávaným vězněm. Společně všichni plánují útěk na Arcadii, což je podle Lutherových informací ve skutečnosti loď. Jelikož útoky zombie na věznici se začínají stupňovat, rozhodnou se utéci co nejrychleji. Sinclair ovšem sám zmizí s Claiřiným letadlem a tak jim nezbývá nic jiného než propustit Chrise, protože zná další možné únikové cesty. Do věznice se mezitím probojují zástupy zombie a je nutné s nimi bojovat. Při střetu se zombie umírají Angel, Kacey a Kim. Ostatním se podaří utéct a nalodit se na Arcadii... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 044)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zápletka by v normálnom filme vystačila na 15 minút, tu je nafúknutá na 100 a ešte skončí vo chvíli, keď má ísť do najtuhšieho. Nehorázne okaté vykrádanie konkrétnych záberov z Matrixu či Bayovho Ostrovu v objatí radikálne nastavenej „brainwash“ videohernej logiky už iba potvrdzuje, že Andersonovi je úplne jedno, čo si o ňom kto myslí. A užíva si to. Užíva si sexy image všetkých troch ženských postáv (môže byť niektorá z nich ešte viacej hot?) i vypapkanú výpravu (najlepšia zložka filmu), kontrastne kombinujúcu oblaky prachu a hnilé kovové potrubia s laboratórne čistými bledými miestnosťami. Resident Evil: Afterlife je ultimátny obrazový 3D fetiš, plastická pokleslosť s jedným mega hustým bossom s tonovou sekerou. Je to pokleslosť, na ktorú sa veľmi dobre pozerá. Russell Mulcahy v trojke povýšil sériu na apokalyptický biják, Anderson ju zrazil späť do herných mantinelov. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Co tu vlastně očekáváte od filmu podle počítačové hry, kde nějaká kung-fu pipina masakruje do zchytření bandu zmutovaných zombie?! Nového Buňuela?? Tak to jste snad chytli T-virus, ne? Ale nebojte se, je to léčitelné. Brokovnicí s upilovanou hlavní. Totálně neškodná, vizuálně přitažlivá kokotinka, vykrádající všemožná žánrová klišé s naprosto dokonalými desíti minutami s třímetrovým dřevorubcem. A navíc Scofield konečně brejknul prizn. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Po Avatarovi nejlépe vypadající film ve 3D. Bohužel, na rozdíl od Avatara není 3D používáno k vyprávění, ale celý film slouží jen k předvádění 3D. Subjektivně nejdelší a nejpomalejší akční film za poslední dekádu. Totálně videoherní absurditu scénáře ponechávám stranou, ta už tu celkovou tupost jen korunuje. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Smutná prohra všech zúčastněných. Anderson se nechal zaslepit novou technologickou hračkou a zapomněl na vše ostatní, příběhem počínaje a pilíři předlohy konče. I herci jsou tentokrát extrémně nevýrazní, včetně stálice Milly a nováčka „utíkajícího z vězení“ Wentwortha Millera. Díky neustálým zpomalovačkám neskutečně utahaný akční film, který se tváří jako zombie Třístovka, ale k tomu postrádá vymazlenější vizuál, větší gradaci i lepší uchopení akčních scén. Ty jsou až obdivuhodně slabé a přestože nemám proti Andersonovým filmům zpravidla nic, tady tolikrát mine cíl, že to spíš vypadá na pokračování jeho neblaze proslulého Žoldáka (ženění s Millou dle všeho filmařům nesvědčí). Po solidní jedničce, použitelné dvojce a našlápnuté trojce ohromné zklamání. Nebýt solidních tržeb (3D vládne), byl by to smutný úkaz toho, kdy filmař zabil sérii, kterou kdysi sám úspěšně startoval. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Série Resident Evil si ve třetím díle (pouštní Extinction) vylepšila reputaci, stejně jako Paul W.S. Anderson s Death Race, takže při ohlášení Afterlife jsem se začal na nový film těšit. Alespoň do doby, než se objevily první plakáty a trailery, které zcela otevřeně přiznaly nemilou skutečnost, že místo hororu se tentokrát budou konat trikové 3D akční orgie. Bohužel jsou to neuvěřitelně nudné a sterilní "orgie". Úplně každá scéna působí smutně umělým dojmem, herci zoufale a scénář jako výsměch. Jsem dalek nazvat toto technologické promo s názvem Resident Evil: Afterlife filmem. 1/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neškodná volovina, ktorá nestojí za tie návaly nenávisti. Sú tam pasáže, ktoré ma naozaj bavili (bizar-cheesy súboj s tým hovädom so sekeromlatom), a keby medzi smiešnym Matrixom v úvode a akčným vyvrcholením, ktoré sa naštartuje cca po hodine filmu, bola ešte aspoň jedna poriadna strieľačka, pokojne by som jednu hviezdu pridal. Takto znesiteľných 5/10... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kamenujte mě, ale i v tradičním rozměru mě to bavilo stejně jako všechny ostatní díly. Nemám pro původní sérii od Capcomu žádnou slabost, ale ta filmová, hýčkaná pekelným béčkařem Paulem Andersonem mi vždy spolehlivě navodí herní náladu, i když děj vlastně neexistuje a pokud jej má něco připomínat, omílá se furt to samé. Nenudí to totiž ani vteřinu, zpomalené záběry neprudí a ten fetiš vykrádané akce, kterou rozpoutávají povětšinou samé holky, je zatraceně důrazný. Subjektivně vlastně nemám co vytknout. 3 a ½ [Mám chuť si tuhle rošťárnu užít v efektu Cameronovy technologie.] ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Na podobně retardovaném levelu jak dvojka. Ale snad ještě pitomější a ujetější. U některých smrtí jsem si říkal "počkat, to je ono?" - až tak nevýrazně se jich tvůrci zbavovali. A i ty odkazy na herní sérii už moc nepotěšili. Uvidíme, co přijde dál... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $60,128,566Tržby Celosvetovo $296,221,663Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,273,686Tržby za predaj DVD v USA $22,206,488 ║ Režisér Anderson sa fakt prekonáva a recykluje Matrix a iné filmy ako sa len dá, a to v tak pitomom deji až hrôza, úvod bol vrcholová samoúčelnosť, zaujímavých scén minimum, otravných vrchovato, keby tam nebolo to 3D, ktoré aspoň za niečo stálo tak neviem, neviem aký zmysel má robiť takéto bezúčelové výplachy. /videl v kine 3D verziu: 25%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nejpomalejší akční film od Tělo na tělo... puštěno standardní rychlostí by to mělo tak třetinovou stopáž, vypadalo by to o dost míň onanisticky a možná bychom neměli tolik času zkoumat scénář z infantilní mysli osmiletého videoherního maniaka. Přestřelky otupují, holkám to nesluší, zombie jsou jen šedou bručící kulisou a všechny ty nájezdy a oblety bez nápadu, natažené slow-motionem do bolestivých délek... kdybych mohl, utekl bych po první scéně, která je ještě hloupější než Ultraviolet puštěná pozpátku. Anderson na hanbu! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Lobotomizující film, spáčilovsky demementní komentář, který opodstatňuje výsledné hodnocení: nadprůměrný představitel kinematografie atrakcí, který by si za ne3D verzi zasloužil o minimálně tři hvězdy méně, jelikož je vše uzpůsobeno předvádění 3D. Jako sled atrakcí, které navíc baví svou sebereferenčností (házení brýlí do publika, pomrkávající pohledy postav po vržení obřího kladiva), má film jen dva výrazné nedostatky: jednak obsahuje prostřední upovídanou pasáž; jednak patřičně negraduje, protože final-boss je slabší a končí se cliff-hangerem (přesněji boat-hangerem). Jinak uznávám, že vidět dvourozměrnou verzi, musel bych dát za pravdu těm, kteří jsou naštváni hlavně ze dvou důvodů: jednak za to, že Anderson považuje hráče videoher za puberťáky, kteří slintají nad fetišizovanou Milou a vyžadují se pouze atrakcí; jednak zcela nefunkční a svým stylem na rozdíl od Sommersových blockbusterů minimálně opojnou remediací (videohry X film - prostorové řešení a postupy v něm). UGP (ultimátní provinilé potěšení). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zatím co jsem se mstila Umbrelle, poslední hrstka přeživších odlétla do bezpečí. Útočištěm bez nákazy se stala ARCADIA ..... 18 měsíců od ,,Nevady“ je z Alice nesmrtelná (?) létající samurajka, která mrknutím oka zvedne tlakovou vlnu. Všechno je okatě podřízeno 3D efektu a já ZATÍM lituju, že jsem nešel do kina. Nic netrvá věčně a když se Alice přesune z nádherně prosluněné Aljašky na střechu baráku v L.A, jsem rád, že Anderson nechce točit přírodovědnej film, nýbrž pořádnou akční pecku. Ale ..... místo toho přichází jen další tupé střílení do zombíků a názorná ukázka toho, že dlouhodobé sledování MATRIXu poškozuje mozek. A mám dojem, že u Andersona je to nevratné. A jestli jít na 3D? To teď neřeším, protože tohle je úplně zbytečnej film. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem začínající režisér a nevím, jestli mám na to vzít si Millu Jovovich za ženu. 2.) Nenávidím UMBRELLU. 3.) Chci vidět zase utíkat M. Scofielda z vězení. 4.) Jsem (schovanej) zombie a nevím jestli už je konec. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se vrátil z kina. Jsem fanoušek filmu Resident Evil, jsem fanoušek Milli Jovovich, bohužel pro mne byl film velkým zklamáním. HORROR? Kdepak! Pouze akční film. Napětí žádné. Zombie jen jako komparz. Třetina 3D scén se odehrává mimo plátno? Dejte mi toho člověka, který to napsal! Zabiju ho! Mimo plátno tak akorát byla má coca-cola a popcorn. Je vidět, že dneska 3D filmy točí každý! Před filmem jsme viděli ukázku z 3D pohádky o sovičce. TO BYLA GRAFIKA! Pak nám ukázali ukázku z 3D filmu SAW 3D. Bože, TO BYLA BOMBA! To byl šok a horror No.1! A pak začal RESIDENT EVIL. Bum, bác, ratatata, ratatata… Některé holky se začaly v kině nahlas řechtat. A kdyby tam nebyla scéna s 3 metrovým katem, tak odejdu ubrečený domů! Dávám 60% a to pouze proto, že jsem fanoušek. Jinak bych film označil jako podprůměrný. Navíc jsem si objednal big slaný popcorn a v sále jsem zjistil, že mám sladký. Sežral jsem ho, ale asi budu mít cukrovku :-( Film měl i jedno plus, myslel jsem si, že Milla Jovovich je dokonalá. Ale není. Díky 3D verzi jsem si všiml, že vpravo dole má křivý zub. :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack tomandandy: 1. Tokyo ,2. Umbrella ,3. Damage ,4. Cutting ,5. Twins ,6. Exit ,7. Far ,8. Flying ,9. Memory ,10. Los Angeles ,11. Binoculars ,12. Prison ,13. Discovery ,14. Hatchet ,15. AxeMan ,16. Arcadia ,17. Up ,18. Party ,19. Promise ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to Škoda.. Ale ta Příšerná Digitalizace filmu Silně Ublížila.. Takové filmy se točili před 10 lety.. V Dnešním PostModerním světě.. Je to Ostuda!! Doufám, že další díl bude Výrazné zlepšení! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Já vím, hloupá otázka, ale o čem že to bylo? Kdo a co byl ten pán s červenýma očima? A božínku, proč mají všichni potřebu křížit Yorkšíráky? Hledat logiku v Resident Evil, je jako hledat u mě intelekt, tedy obtížné ne-li nemožné, ale neuškodilo by ji/ho trošku zakomponovat? Chtěla bych toho moc? Je mi jedno, že si obří chlápek se zálibou v sekání lidí, tiše a nepozorovaně napochoduje k nic netušícím hrdinkám (když už jenom jeho chůze musí způsobovat zemětřesení), jestliže se pak nechá tak sexy zabít. Zbožňuji, když si Milla hodí nějaké to saltíčko, přemet, sklouznutí a ustřelí hlavu zombií fešákovi. A udělá mi velkou radost, když Scofield zase uteče z vězení. Ale celá tahle cool estráda s drsnými hláškami a zpomalovačkami nezastíní fakt, že to absolutně postrádá děj, který byste přeci jen už u 4. dílu chtěli naleznout. Tak snad příště :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přestylyzované a ve výsledku směšné v tom nejnegativnějším smyslu. Anderson si bere sérii zpátky pod svá křídla a tím ji přesně podle mého očekávání vrací do vod unylého béčka. Věčně zpomalená akce cituje všechny díly Matrixu, herci svými výkony doslova ubíjejí (překvapivě i naprosto vyčpělá Milla) a děj se posouvá jen díky nesmyslnému chování postav či do očí bijícím logickým kiksům. Nesnesitelný jako první dva díly ale Afterlife není. Jeho průhlednost a prvoplánovost ho totiž předurčuje k relativně svižnému příběhu a pár fajn akčním momentům. Ve všem ostatním ale očekávaná tragédie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jednoducho povedané, spoločnosť Umbrella si berie späť svoj majetok. Nepodarila si sa. Sťahujeme ťa z obehu.“ Ono sa mi nezdá, že ak svet padol, stále existujú podnikatelia z Umbrelly, ktorí sa snažia ovládnuť svet, ktorý vlastne netreba ovládať, keďže nikto neprežil. Ale logika do série Resident Evil nepatrila už v roku 2002 a ak vám to nebude vadiť ani tentoraz a k šťastiu vám postačí výborná, brutálna a prehľadná akcia, mali by ste byť spokojní. Mne osobne sa prvý diel páčil na 4*, druhý bol takmer bez zombies, čo bola drzosť za 2*. Tretí diel predstavoval nečakaný návrat k atmosférickej jazde za 3*, ale hoci sa i štvorka zaobíde takmer bez zombies (čo je na zombíčinu "trochu" mimo), príliš som nemal čas si to uvedomovať, pretože také dobré akčné scény som v roku 2010 nevidel ani v The Expendables a to je vážne čo povedať. Pravda, s hereckými výkonmi je to horšie (Milla Jovovich začína starnúť a je to vidieť), ale Paulovi W.S. Andersonovi sa podarilo vystrúhať solídnu atmosféru s niekoľkými ťažšie zabudnuteľnými scénami (prevažne akčného charakteru). Spokojné 3* (ale v deji už sa fakt neorientujem). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No na novyho Residenta jsem se ani nijak zvlast netesil, takze nakonec nejsem ani nijak zvlast zklamanej, ale tentokrat to Andersonovi moc nevyslo. Nema cenu tu resit veci jako logiku, ne uplne vyladeny navazani na minulej dil nebo nedejboze pribeh, kterej tady v podstate zadnej neni a tak se za tech 100 minut vlastne dej nikam dal neposune. Ale nic takovyho ani od zombie akcnaku necekam. To, ze tu neni nejaka hororova atmosfera, s tim jsem taky nepocital. Jenze je tady jeden zasadni problem, kterej to proste kazi. V 3D to mozna vypada dobre, ale v 2D jsou triky podprumerny az hnusny, zpomalovacky jsou asi tak dvakrat delsi nez by meli bejt a ve vysledku kuli tomu akce, i kdyz je ji dostatek, misty pekne krvava a s drsnou hudbou tak vubec nevypada stylove a nebo nejak zvlast cool a clovek si pak akorat u vsech tech salt rika, ze to je uz naky prehnany a divny. Co se tyce hercu, ty jsou vcelku sympataci, ale Milla uz na me pusobila lehce otravenym dojmem. Takze ve vysledku prumernej beckovej akcnak a proste nic extra. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi líbila, dvojka ne, trojka docela bavila, čtyřka vsadila na to být cool a částečně se to i povedlo. Jasně, je to hloupý a jednoduchý post-apokalyptický akčňák, lehce okořeněný zombíkama a mutantama (parádní byl ten gigant sekerník), kde už vám prakticky ani nesejde na tom co se stane (nesmrtelná Alice vs. nesmrtelná Umbrella), ale celkově si to ještě drží jistou úroveň a bál jsem se, že to teda bude mnohem větší shit. Nulová očekávání = nulový zklamání. Je tutovka, že nebýt rozpočtu 60 mega, nebyl by ani ten vizuál a pak už by to nejspíš spadlo do úplných hoven... Tohle je prostě ždímačka na efekt, která ale pořád jakž takž průměrně baví. Každopádně už je ale na čase to zakončit (obrozením lidstva například). Jo a auvajs! ta modýlkovská parodie na matrixáckýho agenta, co to kurva mělo bejt? Největší fail! [HD] ()

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (více)

Reklama

Reklama