Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 4

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (CinemArt)

(více)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

GarfieldM

Sranda že Pupped Master... má ženský tělo co? :D

Jop.. něco jako Vr Helma... to je..

Tu neviditelnost má přímo v tom tenkém plášti co má přímo na kůži.. První co praská v anime verzi.. co jsem sem dával, je to tam dobře vidět.. že pod tou bílou krustou má normálně růžovou kůži. 

a né žádný trapný růžový obleček... No v anime verzi Má víc působit jako člověk... 

Proto tam není třeba to jak jí sestavují a podobně. Tady je od pohledu Android... to je další věc co je špatně. 

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Fordzy

Ale Prd... Vždyť je při tom skoku důvěry úplně nahá... :D

Protože jenom tak funguje ten její stealth system... :)

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Fordzy

Lepšího scénáristu+režii a je z toho pecka = Tyhle aspekty to sráží..No nic počkám až se mi dotáhne Innocence..

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Absence bradavek je v pořádku. V originální manze má Motoko stejný oblek jako ve filmu. V anime to udělali trochu sexističtější. Problém filmu je ve všem ostatním. :D Novější Berserk to jiná třída..., to je totální sračka a zcenzurovali tam všechno co mohli...

na příspěvěk reagoval GarfieldM, Prometheus69

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Prometheus69 , GarfieldM

 

Prometheus69: Vím, ale neměl jsem v úmyslu začít sledovat celé to anime, chtěl jsem vidět jenom ten film, který navíc dost dobře obstojí i coby samostatný film bez jakékoli "vaty" okolo.

GarfieldM: Psal jsem že v některých ohledech, nikoli že celkově. Myšlenkově se mi anime film líbil, ale jak jsem už psal, v tom závěru mi to tolik nesedlo. Oproti tomu ve hraném filmu mi ten závěr sedl báječně. Navíc si nebudeme nic nalhávat - anime film je skvělý kyberpunk, ale kdo ví jaké myšlenkové veledílo to není. Není žádným tajemstvím, že vznik celého filmu byl velice ovlivněn Scottovým Blade Runnerem, který je v Japonsku velice populární a ze kterého vlastně celý kyberpunk více méně vzešel. I samotná myšlenka jde ruku v ruce s myšlenou z BR, takže tady v tom ohledu to pro mě nebylo nic nového pod sluncem, tudíž se mi vyhnul takový ten závěrečný "wow" efekt, ale jinak jsem si původní anime film velice užil ;)

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Jakkob

Film je lepší než anime - Jsi nenáročný divák.Ještě řekni,že ti neujde žádnej díl Ulice,Ordinace apod...Dělat Japonskej film pro Americkýho diváka,občas polojapansky je špatně - To mohl udělat čistě v Angličtině,když to takhle dojebal.

Ten obleček se mi zdá jako našedlej domodra - Vypadá to divně...

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Prometheus69

S věrohodností jsem neměl žádný velký problém, i přes ty pouze kosmetické změny kvůli rattingu. Jasně, jako Rko by to bylo ještě lepší, ale mě osobně to tam nescházelo, protože mě mnohem více zaujaly jiné aspekty filmu. Mj v některých ohledech pro mě je film dokonce i lepší než původní anime-film, hlavně tedy závěr a celkové vyznění, které mi u anime přišlo takové nijaké a neuspokojivé...

na příspěvěk reagoval Prometheus69, GarfieldM

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Něco podobného předvedli i v novém Bersekerovy... Perfektní zpracování i když trochu šábla animace... Jenže, navzdory vrozené uchylitě scénáře a dosti peprných dialogů... postavám prostě něco chybí... teda kromě ruky i jiné údy. 

I když jsou to lidé z masa a kostí... všichni vypadají jak z The Sims... No a teď to vidím ve filmu kde jsem čekal aspoň něco podle anime. Sám asamune vytvořil hlavní postavy tak věruhodně aby připomínali člověka... což má také svůj smysl, nejen sexuální podtext... No Amíci prostě ne, ti se rozhodnou pro nesmyslný "růžový" oblek... Proč né třeba modrý? Nějaké vylepšení blikátka... tradičně po vzoru anime. Motoko prostě ani jinak neuvidíte.. než v modré. 

V Tomhle filmu je prostě všechno špatně... už od základu samotné postavy a postav ostatních... 

na příspěvěk reagoval Fordzy

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Lpí na věrohodnosti snímku... smyslu mu uvěřit. 

Smyslu práce boha... Prostě takhle jsem vás zrodil tak i žijte... a ne že si budete vybírat že se vám něco hodí nebo nehodí... neebo vám někde něco chybí nebo přebývá. :D

na příspěvěk reagoval Jakkob

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

GarfieldM

Já vím já vím... Nejsem žádné hentai prase (no tak asi jsem. :D) 

ale prostě ten růžový obleček.. úvodní bez-bradavková scéna to je urážka Anime předlohy už sama o sobě. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Konečně jsem dotáhnul  - Ghost in the Shell 2.0 + poupravil jsem titulky na 1080p..Americká z 2017 verze si vzala pár scén - Popeláře (- Tam je Motoko nahatá v takovým pláštíku s brejlema jako ve vr a Scarlet Johanson by to slušelo) a zbytečně to natahují kecy blabla a tu část s tím projektem 2501 úplně ořezala na tupej základ + Za všechno může hlavní padouch a zbytek je vejmysl Jamie Mosse.Píďalka je tu taky a to je z části okopírovaný,jak si urve tu ruku a prask,on jí zachrání a happyende..Přitom ona jakoby s tím projektem splyne dohromady..

na příspěvěk reagoval Prometheus69

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Popeláře přece Hacknul a sehnal s nima zbraně.Některý věci jako posloupnost tam není a nenavazuje to nasebe..Vůbec nevím odkud je ta parta?Scény se střílením jsou svižný,ale jednotvárný a jakoby nudný..Nakonci jak ho picne dopalice - To jsem čekal a říkám voco že spadne na ten stůl - Teda do něj..Co čekat od člověka co nemá zkušenosti a režisér točí braky 55-64 procent..Taková koprodukce by dopadla lépe..Spíš mi to připadá jako okopírovanej novej robocop,kterej neni nic moc.Jediný postavy co stojí zato je ta robotka s tím parťákem bez očí - Na ně bych se zaměřil víc,to že tam je nějakej Čong-čistej,Ochlasta,šéfík..Třeba to vzít od začátku a ne mozek do robota-kecy prd a najednou je major..Ta PG13 tomu taky neprospěje...

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

GarfieldM

Ano... a co mě absolutně dojebalo že oni cenzurují i pohyb ve vodě! XD

Popeláři mají hned taky kvéry... a ta superlenochoďská píďálka na konci... LOLO!

No v Japonsku Motoko asi zrobili pořádný pohřeb... oslavou veřejného pálení Blueray! 

na příspěvěk reagoval GarfieldM

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Jak tu všichni držkujou nad jejím výrazem - Vždyť má robotický tělo..Kdyby tam běhala nahatá,namísto toho asi oblečku,tak dám o bodík víc - Podělaný Amíci všechno cenzurujou i krev tam jaksi neni,když to tam vystříleji - ani kapička.Někde se tam mihne - něco o šukbotech,tak by mohla být anatomicky správně(Ty kozy má takový divný) -Mohlo to být Viz obleček v Residen Evil - Dost těsnej - Na ní v bílé.Od Mamoru Ošii by to dopadlo asi lépe...Tu větu - Neposílejte králíka proti lišce slyším často..Takový ty úchylný pasáže ve stylu anime kde jsou?Konec mi připomíná robocopa - Robot vs stroj vs padouch.Dopadnou padoucha a zabijou ho - Nevystříkne ani kapka krve,něco a konec...Jdu se podívat na ten animovanej seriál+filmy...Rkovej styl by tomu bodnul,jako u filmu Logan-Resomák..

na příspěvěk reagoval Prometheus69

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Ako už povedal Jakkob. Aj Robocop je kyborg takže v tomto medzi ním a Motoko nie je rozdiel. Rozdiel je v prepracovanosti ich "telesnej schránky" a toho aký je u nich podiel živého organizmu a robotických častí. 

 

Robocop alm prakticky celú tvár, mozog a zopár ďalších orgánov zo svojho ľudského tela a to všetko dopĺňal ten robotický zbytok tela. Motoko má prakticky celé telo robotické a len mozog pochádza z jej predošlého tela (ešte aj ten ksicht jej zákerná spoločnosť zmenila). 

 

Aby som nezabudol. Murphy bol označovaný ako Robocop preto lebo pod touto "značkou" ho prezentovala spoločnosť OCP ako svoj najnovší "produkt" ktorý mal pomôcť v boji so zločinom v Detroite. Bol to marketingový ťah pretože názov Robocop je dobre zapamätateľný a vystihuje podstatu toho čo OCP vytvorila (čiže robotického policajta). Motoko síce nedostala od Hanky takéto honosné označenie. Maximálne jej pridelili hodnosť Major a poslali ju k špeciálnej policajnej jednotke Sekcií 9. Ale aj k nej by sa dal priradiť názov Robocop pretože spĺňa rovnaké kritériá ako úbohý Murphy. Podstatným rozdielom je - podľa mňa - spoločnosť v akej sa Motoko a Robocop pohybujú. Motoko žije v dobe kedy sú rôzne "vylepšenia ľudského tela" už pomerne bežnou záležitosťou kdežto Murphy/Robocop je vo svojej dobe úplnou novinkou a výnimočným úspechom vedy a medicíny. V Robocopovej dobe je teda on vnímaný ako niečo úžasné, prevratné a neobyčajné. Motoko vo svojej dobe je len logickým pokračovaním neustáleho "vylepšovania" ľudského tela. 

 

Nakoľko "ojetitelná" Motoko bola už nechám na teba. Vo svojej filmovej podobe bola z môjho pohľadu rovnako sexuálne príťažlivá ako plastová figúrka od Matella. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

renegad

Boha...oni jí okleštily až na Anatomii? 

Boha! 

PROČ NEMÁ BRADAVKY? 

Já myslel že to je jen otřesný oblek... skin. 

Ale ona je to její kůže! BX

A Pipku by měla mít taky... Debilní amíci. 

Hlavně že se do toho Plznění pouštěli... ve velkém stylu. 

TRAPNÝ! 

 

Renegad: On je to právě v tom znění:

ROBOCOP:  je půl robot půl člověk

A Motoko je KIBORG...  :)

Z normálními ojetitelnými anatomický tvary. :)

na příspěvěk reagoval Jakkob, renegad

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

renegad

Neříkám že to není možné, šance tam určitě je, jen mě osobně to zkrátka na první, a vlastně ani na druhý pohled nepřijde. Ale jinak určitě zajímavé postřehy :)

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Jakkob

Podľa mňa je asi tak 40 - 50% vecí vo filme minimálne "inšpirované" Robocopom. A keď sa pozriem na dátum vydania prvého Ghost in the Shell a prvého Robocopa tak to nie je až taký nezmysel. 

 

Sú tu malé rozdiely ale stále mi to toho Robocopa príliš pripomína. 

 

Len zopár príkladov:

Major - ľudský mozog v umelom tele

Murphy - časti ľudského tela - hlava, niektoré orgány - spojené s umelým/robotickým telom

Problémy so spomienkami na minulý život resp. život pred premenou na "stroj"

Výrobca oboch postáv OCP alebo Hanka (teda spoločnosť ktorá stojí za ich vznikom) sleduje vlastné nekalé ciele a nakoniec je niekto z jej pohlavárov zavraždený.

 

Mne osobne to pripadá ako dosť veľa náhodných súvislostí. 

 

K remaku Robocopa sa vyjadrovať nebudem. Nezhodneme sa na ňom.

na příspěvěk reagoval Jakkob, Prometheus69

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

renegad

Viděl jsem včera a RoboCopa mě to nepřipomnělo ani při pro projekci, a ani teď, když se nad tím zpětně zamýšlím. A když už, tak mi to mnohem víc upomene ten remake, který je ale podle mého vydařený film ;)

na příspěvěk reagoval renegad

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Síce s hodnotením ešte chvíľu počkám (skúsim si to pozrieť ešte raz) ale mám otázku k ostatným čo už to videli. Nie je to vlastne dosť okatá vykrádačka Robocopa (Nemyslím tú íčovinu z roku 2014 ale skôr Verhoevenovu klasiku.)?

na příspěvěk reagoval Jakkob

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Mně se to líbilo, konspirace já rád. *****

Doufám, že udělají remake i seriálu! 

mrborn2lose

mrborn2lose (hodnocení, recenze)

Mukade

Je, ale nekompletní a "vytažený" přímo z filmu, což já jako soundtrackovej magor sice ocenim, ale Mansell ani Balfe ho oficiálně nevydali. Zatim.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Slovenský distributor se tentokrát nevyřádil? "Tulák jeden" zatím patřil k nejlepším perlám, i když většina názvu ve světě Harry Pottera má taky slušnou úroveň.

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama