Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 1

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (CinemArt)

(více)

Recenze (780)

Qer 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavé, ale tak nějak prázdné převyprávění kultovního díla. Poměrně zajímavé postavy dostávají velmi málo prostoru a tím pádem jsou žalostně ploché. Podobnou výpravu už jsme viděli v mnohem zajímavějších a hlubších dílech. ()

Yenda.F 

všechny recenze uživatele

Tady je od vás mistrů zase nablito. Kdybych se měl řídit vašema rádoby chytrýma recenzema, tak se na film nikdy nekouknu. Čtyři hvězdy, ale pátá za vaši hloupost. ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Nedokoukáno. Prvních dvacet minut s českým dabingem a dvěma reklamními bloky není zrovna nejlepší materiál k hodnocení, ale tak to prostě je, že mě už vůbec nezajímalo jak to bude dál pokračovat, neboť za těch pár minut vytvořili tak absurdní ultra sci-fi akční polívku, která mě nechutnala ani nevoněla. Promiň Scarlett. ()

babuška 

všechny recenze uživatele

no já myslel, že to bude zkrátka lepší, ale nebylo, ani kočka scarlet a s grácií stárnoucí juliet, tomu nějak nepomohli, celkově to je neučesaný, děj prostě nesedí,2/35% ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele

Ghost in the Shell se nepovedlo. Prostě je to nezkušeným režisérem a slabou hudbou. Prostě se tvůrci hudby a celého filmu měli snažit více, než do filmu pustili ()

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi osobně špatně hodnotí, už jen kvůli tomu, že znám předlohy jak původní film tak mangu. Takže z původního příběhu tu zas tak moc není jaksi mi dosti chyběl onen filozofický podtext kde končí člověk a kde stroj. Vůbec jsem se nemohl přenést přes Scarlet je to asi dobrá herečka, ale pořád mi tam nesedí, ikdyž jsem čekal že tam bude uplně jako pěst na oko. Řemeslně je to poctivej film s výbornou choregrafii a efekty to jsou tak asi jediný plusy co mohu za sebe říct. ()

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Po většinu filmu jsem si představovala, jaké by to bylo báječné a úžasné nechat si vyměnit/vylepšit mé pomalu dosluhující orgány či části těla, takže jsem se nemohla soustředit na to, co se děje na plátně... Ale vážně: předlohu neznám a k filmu jsem tedy přistupovala nezaujatě. I když zase ne tak docela, protože cyber punk a atributy s ním související znám velice dobře z knih mého oblíbeného autora Petra Heteši, takže vlastně nic moc nového jsem ve filmu neviděla. A z toho důvodu dávám hodnocení průměrné, protože po vizuální a hudební stránce film průměr sice převyšoval, ale z dalších úhlů pohledu jej nepovažuji až za tak výjimečný. ()

crz 

všechny recenze uživatele

Předloha vyvolává jisté očekávání, které se naplnit rozhodně nepodařilo. V porovnání s originálem z roku 1995 trestuhodně plytké, prvoplánové, bez hloubky a tupě vykleštěné aby to strávil i současný "běžný" divák. Pro ty kteří Ghost in the Shell znají a mají rádi s těžkým sebezapřením maximálně tak dvě hvězdy a celkově spíše pocit zklamání. Srovnáme-li ale se současnou ubohou filmovou produkcí potom pro nového diváka (neznalého GitS) může jít o kvalitní podívanou atackující 4 hvězdy. Ač pro mne jde celkově o zklamání tak hodnotím za 3 hvězdy, neb to mohlo dopadnout mnohem hůř. Pokud bych neznal předlohu tak bych byl asi spíše příjemně překvapen. Pokud jste originální filmy/seriály neviděli, zhlédněte je až po tomto hraným zpracování, tak si jej snad více užijete. ()

themuseof97 

všechny recenze uživatele

Nenechte se oklamat - to co zdánlivě vypadá jako remake anime Ghost in the Shell z roku 1995, není ani bratrancem z druhého kolene. Audiovizuální stránka sice na jedničku, ale co z toho, jestliže v půlce filmu zjistíte, že se díváte na příběh o skořápce, kde není duch? Režisér původní anime buď neviděl, nebo vůbec nepochopil, o co jde a tak se rozhodl, že příběh naprosto překope a změní ho na nějakou prázdnou detektivku, kde hledají ztracenou lásku. Tak to dopadá, když se těšíte na film a potom si uvědomíte, že i ten trailer byl lepší. Čekala jsem, ne vlastně jsem očekávala film, který mě dostane, pohltí, zlomí, ale jediné co cítím je zklamání. Pokud čekáte existencionální problémy, tak se nedočkáte, jelikož Major je v tomto filmu mistr v urážení se a odcházení z místnosti. Místo příjemně nepříjemného filmu, který by mě donutil ptát se na nepříjemně otázky, jsem dostala film, který si na něco hraje a vlastně ani neví na co. Je to love story? Je to akční film? Je to děsivá vize budoucnosti? Kdy už se poučím nevěřit americkým remakům? ()

victoriapunk 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit. Najde se tu spoustu dobrých nápadu, ale celkový dojem je, že je to jaksi nedotažené. Neurazí to. Clichés nejsou tak hrozné, jak se dalo čekat. Vizuálně příjemné a po celou dobu si to drží rytmus. Johansson i Pitt jsou krásní, pokud na tom někomu opravdu záleží a hudebně i kamerově je to obstojné. ()

lex85 

všechny recenze uživatele

Kolem tohoto filmu bylo nejvice kontroverze ještě než byl v kinech tzv white wash a názor že Scarlett bere role asijským herečkám. ale ruku na srdce pokud by v tomto filmu Scarlett nehrála tak by nemělo cenu ho natáčet. Kolem a kolem je trailer lepší než film a jen velice male procento ďiváků šlo na film díky tomu že hrálo velice starou hru kde byl v hlavní roli právě spyder tank. ()

stret 

všechny recenze uživatele

Nejak mi nejde dať tomu menej ako 3 hviezdy, ale ja som si na tom v kine aj zdriemol, nudil sa a k večeru už neviem, o čom to vlastne bolo. Asi že je to plytké, ploché a malo to veľmi výrazný japonský odór. Ale Zatoichy stále dokáže potešiť. ()

Jouzi.Ef 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že to snad neskončí. Šílená nuda, zklámání. Film je tak prázdný a mrtvý, stejně jako celý svět v něm, do kterého vlastně ani nemáte šanci nahlédnout, či ho více pochopit a prozkoumat. Film mě neoslovil ani po vizuální stránce, kterou tu mnozí opěvují, opravdu ne. Děj je jednoduchý, zápletka dopředu jasná a veškeré akční scény jsou z nějakého nepochopitelného důvodu natočeny takovým zvlášním způsobem, který zabije veškeré napětí. Slabé finále je pak jednou z nejhorších částí celého filmu, ale těžko říct... je jich tam tolik, že to celé splývá a... já už k tomu vlastně nemám co říct. ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Tak za ten marketingový slogan by se měl český distributor stydět : pro fanoušky Matrixu povinnost. Ano, možná kdysi se bratři / sestry Wachovski inspirovali původní myšlenkou, ale tento film nesahá Matrixu ani po kotníky. Je špatný po všech stránkách, snad jedině ta triková část ještě docela ušla, ačkoliv i pohled na velkoměsto budoucnosti mi přišel tak strašně moc umělý. Jinak příběh o ničem, hodně zjednodušený, hodně vybrakovaný, akce nijaká, vlastně pomalu všechna už byla v traileru, takže jí moc nebylo a pokud nějaká nastala, tak jí chyběla dynamika, případně byla směšná, jako příklad může fungovat jít proti tanku ovládaném na dálku se samopalem. Nechápu, jak se k tomu mohla upsat Scarlett, protože tady nemá ani co hrát, po celou dobu má pořád jeden a ten samý výraz, pořád stejnou intonaci, že to až nasírá. Celkově nepovedený film, kde se poměrně velkou část nudíte si lepší hodnocení než ty 2 hvězdy nezaslouží. ()

IAMAD 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jen díky tomu, že jsem to viděl v IMAX, jde se projeví skvělé akční scény. Jinak by to bylo maximálně že dvě hvězdy. Zklamání. ()

Tycygo 

všechny recenze uživatele

Scifi se super příběhem a kvalitním provedením, s nostalgií jsem si vzpomněl na Blade Runnera. Film není nijak revoluční, jen vše dělá kvalitně. Velmi věrný předloze, která je podle mého ještě o kousek lepší. Super detektívní příběh, bavil mě od začátku do konce, možná jen záporák byl trošku plochý a nevykreslený dostatečně. Navíc jsem rád, že akce tam nebylo zbytečně moc, jak se v dnešních scifi filmech běžně dělá, na zakrytí hloupého příběhu. Což zde naštěstí nebylo třeba. +1bod za nádherné a živé futuristické město +10 bodů pokud jste fanoušci předlohy -2 body, pokud vám jsou cizí témata jako kyberprostor, implantáty a sociální dopady těchto vymožeností. ()

Sekyn 

všechny recenze uživatele

Celkem se mi líbily filmy, kde Jackie Chan skákal po Americe. Ale už se mi tolik nelíbí film, kde Scarlett Johansson skáče po Číně. Obecně se mi filmy odehrávající se v mocné a velké Číně nikdy moc nelíbily. Možná že budu opakovat víc než mockrát slůvko či název Čína, ale byl to na mě až moc čínský film, takže bude i moc čínský komentář. Příběh celkově není špatný, ale stále předvídatelný a momenty překvapení tak chybí. Celé to působí tak, že čínská studia obsadila Scarlett Johanssonovou, aby se film lépe prodal jak v Americe, tak v Evropě. Ale pravda bude určitě jiná, protože jde zkrátka o asijskou komixovou předlohu. Takže by tam asi těžko lítali eskymáci. Nakonec to ale celé nepůsobilo tak špatně a pěkně vypadající vizuál filmu a zajímavé nápady vás přemluví nějakou tu hvězdičku přidat, takže na 3x* to není, ale na horší 4x ano. Tvůrci si nechali opět otevřený závěr, takže když se penízky budou pěkně sypat, máme tu další pokračování jako na koni :-) Tam už ale nebude lepší hodnocení snadno získat. ()

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama