Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 4

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (780)

Davies182 

všechny recenze uživatele

To je ale strašná tvůrčí smůla, přijít tak brzo po nový seriálový verzi původního Westworldu s hranou filmovou verzí původního GitS. Měl jsem pocit, jako bych podobnou pohádku znal nazpaměť a neměla mě čím překvapit, ba dokonce i jen trochu bavit. Prázdná skořápka a vizuálně atraktivní nuda, přitom jsem ale paradoxně viděl x televizních pilotů zámořských veřejnoprávních stanic, který vypadaly mnohem líp. Zatím nejpromarněnější dvě filmový hodiny roku 2017. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neviděl/ nečetl původní verzi takže... Vizuálně působivé. Příběh zajímavý, ale nejde tak do hloubky jak by mohl. Předpokládám, že předloha ano. Filozofická témata jsou lehce nastřelena a prim hraje spíše akce, na kterou se ale moc dobře dívá. Scarlett Johansson hodně robotická, pravděpodobně záměrně, Michael Pitt ovšem výborný. Neviděl jsem moc paralel s Matrixem, upřímně nevím proč je srovnáváno. Sanders jako režisér rozhodně nezklamal. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud má taková pi*ovina stejné nebo lepší hodnocení jak poslední Vetřelec, tak něco je s filmovými diváky v nepořádku. Vždyť tohle nemělo ani hlavu ani patu a definitivně to znamená tři věci. Tohle není ani náhodou druhý Blade Runner, Rupert Sanders je definitivně hodně velký neumětel a zatřetí Scarlett Johansson by se měla hodně vážně obávat o svou kariéru. 20% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl rok 95, rozuměj 1995, asi bych bučel blahem. Majorku Míru Zabijákovou by hrálo nějaké jiné dřevo (i když Scarlett jsem chvílemi věřil, že je robot, takže vlastně dobrý), omalovánky by byly víc analog a ruční práce a to poselství(?) by bylo tak nějak víc in. A navíc Takeši by se mohl pořádně rozparádit beze strachu z toho, že se rozsype jako zavirovanej hologram. Tohle se mi nelíbit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson by si měla začít sakra hlídat, do jakých projektů se pouští. Asijská manga a anime jdou úplně mimo mě. Blockbustery v posledních letech chtě nechtě hloupnou, kolikrát se smíří s průměrem, tady to není jinak. Zápletku moc neřeším, respektive jsem se (asi svou chybou) ztrácel a spíš se soustředil na akci než na děj. Scarlett tak má na kontě další fádní roli, divák pohled na nejmodernější vizuální efekt, ale ten se lehce omrzí. Chybí nadhled, chybí humor, místy je to až moc umělé. Ale zmiňovaná akce si sedla, častokrát doslova lahodí oku. Tři hvězdy jsou tak akorát. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (18)

  • V Japonsku bylo několik fanoušků zklamáno s obsazením Scarlett Johansson do hlavní role, protože je běloška. Během slavnostního zahájení v Tokiu o ní režisér Rupert Sanders řekl: „Je velmi málo žen s dvacetiletými zkušenostmi, které v sobě mají cyberpunkovou etiku. Stojím si za svým rozhodnutím - Scarlett je nejlepší herečka její generace.“ (PaTeXx)
  • V čase 1:35:25 můžeme vidět Tsuen Wan Chinese Permanent Cemetery – autentický hongkongský hřbitov ze 60. let. Jedná se o jeden z mála záběrů bez CGI. (bymatt)

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama