Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 2

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (CinemArt)

(více)

Recenze (780)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tvári sa to ako hlbokomyseľné sci-fi, ale tieto témy boli "in" a prevratné niekedy v 90. rokoch, zhruba v čase vzniku pôvodného filmu. Dnes je to už len otrepaná báchorka a film celkovo na úrovni trochu drahšieho Resident Evil. S tým rozdielom, že Resident Evil je väčšia zábava a Milke verím tú killerku omnoho viac Šarlotke. Celkovo u mňa zbytočný a miestami dosť nudný film, ktorý zachraňuje úderné finále s tankom a Kitanovou pištoľníckou scénou (ktorá má väčšie gule ako všetky tie trikové ohňostroje). 5/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Deus ex Benzina je přesně taková nudná, vymatlataná a navrch z různých zdrojů vykradená kyberpičovina, jakou lze od předlohy z jeblých ťamanských omalovánek pro mimořádně retardované děti očekávat. Tento trapný maglajz, evidentně ilegálně poslepovaný z Čepeloběžce a dalších skvělých počinů Filipa Ká Ocase, není ničím jiným než tisíckrát viděným, otravným, pomateným a neinventivním digitálním mrdníkem, ovšem totálně kyber!!!, do něhož byli i herci a ťamanský jebloň Nakaši Kimono zjevně vybráni jen podle toho, jak hustý kyberexistenciální výraz (rozuměj: Strnule kožený, rádoby zádumčivý xicht futuristicky deprimovaného humanoida či topinkovače) dokáží dvě hodiny udržet. Skarletka, jako mikrovlnka s mozkem unyle potírající bezohlednou a veskrze prohnilou fuj fuj kyberkorporaci, z toho vyšla zase docela SEKSY, neboť prodělala digitální ořez kobylí prdele a fotošopovou plastiku neúprostně padajících koz, nicméně kromě až mnohdy komického, permanentně kyberrozporuplného kukuče nemá v podstatě co hrát. Ale jako kyberčuráci se tam tváří úplně všichni a pořád, takže nikoho ani moc nezastiňuje. Prostě taková kyberdechovka a hloupě nahnilé Mango pro nevkusné ťamany, otoky mozků a nekulturní náctileté masturbanty. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově poněkud analogová ozvěna cyberpunku, která je řemeslně bez problémů a hezky se na ni kouká, ale ani s náskokem dvou dekád se na Matrixy absolutně nechytá, a to ani akcí, ani triky (ty komplet CGI scenérie jsou příliš umělé). Scarlett je nepřesvědčivé dřevo s jedním výrazem a ani digitální zeštihlování ji nespasí. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není to tak, že bych se vůbec nebavil. Ale vnitřně mi to přišlo hrozně vyprázdněné, hlavní hrdinka ze všech postav nejméně zajímavá (jednoznačně kraluje legendární Takeshi Kitano) a vize budoucnosti byla podstatně méně propracovaná, než bych od podobného typu filmu čekal. Nemluvě o obvyklém neduhu současných blockbusterů, kdy se finální akce utopí v CGI bordelu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem film sledoval, jsem si říkal, jak jsem na podobné kyber orgie čekal opravdu hodně dlouho, než jsem se jich dočkal. Jenže kromě nádherných animací, perfektně upraveného města budoucnosti a skvělé hudby jsem si uvědomil, jak je to hrozně důležité, aby film měl duši. No a tu duši vytváří i samotní herci, kteří to v tomto případě moc nezvládli. Pilou Asbæk a Takeši Kitano předvádí sice naprosto úžasné postavy, jenže Scarlett je tu tak strašně umělá, že stejně uměle nakonec vychází i samotný film. Hrozná škoda. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Počítám, že hardcore fandové předlohy budou dost mrmlat a milovníci sci-fi taky nadšení úplně nebudou, ale že by Ghost in the Shell byl propadák, to říct nemůžu. Za dobrý film bych ho však nepovažoval ani omylem. Vypadá to skvěle, průjezdy městem plným obřích hologramů jsou nádherné, hodně se tu vyřádili i maskéři a výprava celkově je asi tím hlavním důvodem, proč vyrazit do kina. Jinak je to bohužel slabší. Scarlett Johansson většinu času divně čumí a tváří se hrozně vážně a o nějakém velkém sex-appealu nebo šarmu se tu mluvit nedá. I akce je spíš průměrná než zajímavá, a i když neurazí, nějak si pár hodin po projekci nevybavím žádnou scénu, kterou bych chtěl vidět znovu. Hlavní problém je ovšem v zoufale průhledné a nezajímavé zápletce, která je béčková a předvídatelná až hanba. Celkově tu máme vizuálně hodně atraktivní svět, ve kterém se však pohybují vcelku nudní hrdinové, dělají nepříliš zábavné věci a vy budete vždycky vědět čtvrt hodiny předem, co se bude dít dál. Nenudil jsem se, ale podruhé bych na to nešel ani omylem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $40,563,557Tržby Celosvetovo $169,801,921Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,941,874Tržby za predaj DVD v USA $2,919,520║ asi mám slabosť pre Scarlett Johansson a to určite mám ale mne to v celku sadlo, z pôvodných anime som videl dva diely a s týmto počinom od Sandersa, ktorému v celku sedí vizuálna aj akčná stránka som to bez väčších problémov pekne zhltal /videl v kine: 80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Shell without the ghost. Scénografie, design, audivoziuální provedení výtečné, obsazení sympatické, ale z komplexního ducha předlohy zbyla jenom předvídatelná a šablonovitá skořápka o naivních duších, které zneužila korporace. Je celkem jedno, že scénář doslovně cituje některé myšlenky, když z původní meditace o "bytí stroje" nezůstalo vlastně nic, jen tuctová revenge story. Ale to bych oželel. Nikdo nečeká, že si blockbuster za 180 mega vystačí s bezeslovnými záběry na posmutnělé fasády a tváře lidí. Co neoželím, je rozvleklá druhá polovina a to, že Sanders je sice režisér s citem pro efekt a hladkou texturu, ale jeho stylu chybí esence, která by tuhle hezkou cyberpunkovou tapetu přivedla k životu. Mohlo to být horší, souhlasím. Ale mohlo to být lepší, to si člověk uvědomí vždycky, když ve filmu skutečně zableskne duch – ať už v kolébavé chůzi Takeši Kitana nebo smutných očích Pilou Asbæka. Kdyby takhle vypadala adaptace Deus Ex, budu vlastně celkem spokojený. Ale Ghost in the Shell je prostě víc než jenom pozlátko. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Animák jsem neviděl, takže po mě srovnávání nechtějte, možná proto mě ale Ghost in the Shell bavil. Jako futuristická detektivka totiž funguje celkem bez problému, a i když tu není nic, co by film vyhnalo na úroveň Blade Runnera nebo Matrixu, nuda v kině nehrozí. Kupodivu to není díky akci, která je od začátku do konce jen solidním hollywoodským standardem. Spíš mě bavilo Scarlettino pátrání po vlastní minulosti a hlavně její parťák Batou, který zvládá být cool s bouchačkou i bez ní. Jak asi tušíte, celý svět s umělými vylepšeními a pochybnou robokorporací už dnes nikoho nevytrhne. Rupert Sanders do něj ale vetknul dost snahy a žánrových libůstek na to, aby vás nejvíc trápil podivný whitewashing hlavní hrdinky. (6/10) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

To je nějaký trend, že komerční neúspěch svedou exekutivci na liberální společnost? Nejdřív člověk od Marvelu, který vidí důvod špatných prodejů v tom, že nahrazují bílé hetero superhrdiny za etnicky, genderově a co do orientace rozmanité postavy, přičemž důvodem prostě může být otrávenost z neustálého rebootování a znepřehlednění dosavadní kontinuity. Nyní osoba od Paramountu, která spatřuje nesmyslnou kauzu kolem witewashingu za příčinu nízké návštěvnosti. Já bych teda problém viděl spíš v tom, že (1) propagace cílila na fanoušky a fanynky původního snímku (´95), který ale není až tak známý, (2) hraná verze se prezentovala jako remake, tj. jako něco svatokrádežného pro znalé a nedostatečně silná značka pro nezasvěcené, přestože jde o velmi nápaditý prequel, (3) cyberpunk nemá dostatečnou tradici (vrchol v devadesátkách, v novém tisíciletí několik nepovedených zhollywoodizovaných verzí jako AEON FLUX či ULTRAVIOLET)._____ Osobně mě ale komerční neúspěch mrzí, protože GHOST IN THE SHELL (2017) považuji za velmi dobrý film, pokud publikum je: (a) ochotno přistoupit na uzpůsobení americkým tradicím vyprávění (příčinná provázanost dění na místo epizodičnosti a budování atmosféry dané "zastavením" narace jako v japonských anime); (b) znalé franšízy GITS, protože ta je tematicky postavena jednak na střetu proměnlivé identity a společnosti (korporátu, politiků), jednak na stylistických paralelismech vždy ve zcela jiném kontextu (Major skákající do neznáma, rozhovory na lodi, souboj s roboty, utržení robotické ruky...); (c) dostatečně otevřené na to, aby přijalo tento americko-japonský mash-up (americké vyprávění, japonské stylistické "výpůjčky"), který rozhodně nedělá cyberpunku špatné jméno. Failu se nedivím, ale jsem rád, že to vzniklo, protože to není parazit na kultu, ale příspěvek do ságy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDINÝ, CO TADY MÁME, JE ÚCTA…“ /// Ve světě Matrixu si člověk řízlej strojem hledá cestu k duši. A minulosti… Holografická akce – hezký obrázky! Celý je to tak úžasně promakaný… a přitom tak sterilní. Proč? Asi tím tempem. Je toho totiž třeba dost vyslovit (vyslechnout). Obsazení fajn, příběh jednoduchej, hezkej kyber svět, akce dobrá – ale šetří se sní…, takže nejen lovci hlubších myšlenek budou zklamaní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Doufám, že jednoho dne budu vypadat jako Scarlet. 2.) Vím kdo su a proč su tady. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,440 // Otvárací Víkend v USA: $18,676,033 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní kino zklamání. Ghost in the Shell znám pouze jako hru, s Anime jsem do styku nepřišel a netuším z čeho film těží víc, každopádně je to poněkud mdlé. Jedná se o Hardcore Sci-Fi s cyberpunkovým nádechem, které pro mnoho diváků nebude příliš atraktivní, já si myslím, že film je určen pro velmi úzké publikum, tedy běžnému diváku, který není obeznámen jak s hrou tak anime, film nemá příliš, co říct. Scarlett se zde překvapivě hodila, vizuálně onen vymyšlený svět má něco do sebe, akční scény až na tu úvodní( ta byla bezvadná) jsou spíše průměrné a finále je bohužel nejslabší část filmu. Místy na mě dopadla i lehká nuda ,tedy ani o velké zábavnosti nemůže být řeč. Dalo se na to koukat, ale kino bych vynechal. 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Osobnější a díky tomu i odvážnější verze toho, co bylo k vidění v japonské vizi. Nepotřebuji za každou cenu mlčenlivou filozofii, jakkoli mě i ona svou hypnotičností k animovanému GITS přikovala už několikrát. Ta mě totiž fascinuje svou nepřístupností, ale právě to, že mě nikdy nepustí až zcela k sobě, mě stále nutí být k ní až příliš zdvořilý a rezervovaný. Naopak Mira mě postupně nechá dojít pod veškeré své vrstvy a za to jí rád vyjdu vstříc i já. Akční symfonie i fatální myšlenkové křižovatky se konečně našly na samém vrcholu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa na nič hrať, proste ma to vôbec nebavilo, dané univerzum ma takmer vôbec nezaujalo a hoci je kasting vcelku presný, v konečnom dôsledku ma nikto z hercov vyložene nebavil. Akcia je rovnako zručne zvládnutá a zároveň priemerná, ako všetko v tomto filme. Niečo ako Warcraft – nie je to zlé a je tu náznak zárodku novej filmovej série, ale hrozne ma to nudilo, pozrel som ti to len preto, aby som si to pozrel a tak to nakoniec aj vyzeralo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kultovni filmy by se fakt nemeli predelavat. Tady nefunguje vubec nic. Zmatenej a popravde receno i lehce stupidni pribeh, kterej by obstal mozna v nejakym sci-fi becku. Dost tragicky herci v cele s prisernou Scarlett, to ze to nezvlada herecky clovek uz tak nejak ceka, ale tady ani nepusobi buhvijak sexy a proste stoji za prd. Jedinou svetlou vyjimkou je sympatak Pilou Asbæk . No a co se tyce akcnich scen, jako jasne, obcas se to rube pekne, ale ze by to cloveka nejak strhlo, bylo to necim napadity nebo napinavy, to ani zdaleka ne. Prostredi sice vypada hezky futuristicky, ale na tricich by se jeste zapracovat dalo. Kdyby to bylo prezentovany jako nejaky tuctovy akcni sci-fi becko, nereknu ani prd, ale takhle je to proste tragedie, kdy jsem se kazdou chvili musel divat na hodiny, jestli uz to konecne skonci. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Prázdná skořápka bez duše. Jsem v pokušení se znovu podívat na japonskou anime předlohu, protože si nepamatuji, že by to bylo tak chabé. Ale viděl jsem to skoro před dvaceti lety, takže je možné, že jsem nevnímal, jaká je to kravina. Uvidíme. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

There is no Ghost in this (splendid) Shell. Na štyri ikonické scény originálu našraubovaný úplne iný príbeh. Nie je to remíza ale ešte ani príliš smutná prehra. The net should be vast and infinite. But this one is not. 7/10 a som zvedavý koľkým z vás doplo prečo tam je baset. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Assasina jsem i hrou Ghost in the Shell nepolíbená, takže nemůžu soudit jak moc je tohle veledílo podle hry a jak moc to má společnej max název . Zaručeně ale vím, že možnosti jsou dvě. Buď je ta hra totálně na píču (což si nemyslím když podle ní udělali film) a nebo je tu druhá možnost (a tu si myslím hodně) tvůrci filmu to zas jednou totálně posrali a místo pocty kultu vytvořili sračku nad kterou by jeden blil. Někdo tu velkohubě hlásal, že Scarlett tam lítá skoro pořád téměř nahá, takže se můj zájem o film dostavil celkem rychle. Nyní bych milému blbovi (jsem líná hledat kdo to psal) ráda touto cestou vzkázala, že cca 6 minut v outfitu tělové barvy opravdu není vhodné přeložit jako - Lítá tam skoro pořád téměř nahá. Napsat - Uvidíte pár minut sexy křivky a pak hovno - by to vystihlo daleko líp a já bych na tu píčovinu nechodila do kina. K filmu - Vytunění lidičky, co se jim bortí držtičky se tam jakože kosej s hnusnejma robůtkama GayŠa a podobně. Každej si co chvilku něco někam strká a mezi všema jako nepovedenej Predátor pobíhá napůl neviditelná Scarlett slyšící na jméno Major. Ta má solidní depky z toho jestli je víc člověk a míň robot nebo naopak a sere s tím koho může včetně mě. Jedinej kdo mi nevadil byl bělohlav Batou, co obdrží super vystajlovaný oči aka John Lennon (po bližším zkoumání jsem zjistila, že minimálně to je podle předlohy) . Honí se tam padouch, co není padouch a umí suprově roboťáckým hlasem jednu větu, kterou používá první půlku filmu pořád dokola než mu hárdvér nebo softvér nahraje do mozku i další fráze a borec tak konečně může s Majorovou komunikovat aniž by ho divák chtěl zastřelit. Nakonec ho ale zastřelej stejně. To byl spoiler, co? Pardon, já nerada. Konec je tak dojemnej až jsem málem vytekla a závěrečný titulky mi vehnaly slzy do očí. Ano správně, slzy radosti, jelikož to byl signál, že mám tu píčovinu za sebou a můžu táhnout z kina do prdele nebo ještě líp domů. ()

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama