Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 1

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (553)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Se Silent Hill to mám tak, že jsem jej už pěkných pár let před premiérou netrpělivě očekával a doslova každou sebemenší novinku hltal s velkým nadšením, když byl uvolněn první obrázek (tuším, že z prostředí kolotoče), zaplesalo mé srdce radostí- druhý díl filmu bude podle mé oblíbené třetí hry! :) Pak však začaly přicházet zprávy, které mě začaly nepříjemně nahlodávat, po shlédnutí traileru a ohlášení, že se pojede ve třidéčku, mé nadšení opadlo definitivně. Realita je však ještě horší, tohle totiž má se Silent Hill společného fakt setsakra málo. Představitelky Heather a Claudie jsou vybrány skvěle, potěšila i originální hudba, ale to je tak vše. Na sílu zasazení Pyramid Heada postrádá smysl (závěrečná scéna vyloženě trapná) a celkově je děj snímku velmi nezáživný a zkratkovitý. Co však filmu schází ze všeho nejvíc (narozdíl od svého předchůdce a samozřejmě i hry) je atmosféra- a to je jeho prohra největší. Zklamání roku, 1* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nevyšlo to. Dokonca plne chápem, prečo je narozdiel od prvého dielu z pohľadu nestranného diváka Revelation nie veľmi vydareným filmom. Navonok je pritom všetko v poriadku, meno režiséra nevzbudzuje výrazné obavy a casting sa vydaril. Bohužial sa však niekde stratil príbeh a skratkovitý dej, v ktorom je výskyt takmer všetkych dôležitých postav zredukovaných na cameá, nedáva príliš zmysel. A ani atmosfericky to nie je sláva, nefunkčné ľakačky nevydesia a čo-to zachraňuje len vernosť predlohe, pár lepších nápadov a zaverečná scéna, ktorý naznačuje potenciál do budúcna. Otázkou je však, či to má za týchto podmienok zmysel. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice trochu přihlouplý (stejně jako byl přihlouplý už v prvním dílu), ale vizuální stránka a atmosféra filmu jsou tak povedené (stejně jako už v prvním dílu), že na nějakou hloupost příběhu kašlu. Oproti S.H. 2006 je myslím jeho pokračování trochu víc klasický dějový film než zfilmovaná hra, ale třeba se mi to jen zdá. Každopádně je podsvětí Silent Hillu opět zabydleno bizarními stvůrami, které si libují v nejroztodivnějších formách týrání a mučení obětí, z nichž asi nejvíc zaujme staré známé přerostlé hovado v kožené zástěře se struhadlem na hlavě, tentokrát pracující s obří halapartnou (a že mu jde práce s rukama hezky od ruky...) Jeho příbuznost s mým oblíbeným monstrem z Resident Evil: Afterlife je více než zjevná. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

První Silent Hill byl pětihvězdičkový, pěkně vypečený film. Ještě týden po zhlédnutí jsem vykašlával saze a fobii z požárních sirén mám dodnes. Takže na dvojku jsem se těšil jak pyroman na exkurzi do šachty Darkov a natěšeně jsem si u ucha chrastil krabičkou sirek. Cha! Zvlhlýma sirkama se teď můžu akorát tak šťourat v zubech a dolovat z nich ty zbytky sazí z jedničky. Dávám jen jednu očazenou hvězdu. A i ta je jen na znamení upřímné soustrasti s pozůstalými po obětech pětihvězdičkového požáru v původním Silent Hill. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Moc pěkné zrůdičky, ale celé 3D mi přišlo dost odbyté. Tohle byl první celovečerní horor, který se mi ve 3D naskytlo vidět. Kromě pár probodnutí a několika mála dalších momentů se tu ani moc o 3D mluvit nedá. Příběh se samozřejmě absolutně a nepopsatelně debilní, ale tu už jsem věděl, neboť jsem viděl jedničku. Strašidelné to samozřejmě není ani trošičku, což je děsný škoda. Tenhle nesmysl vážně kromě moc hezkého vizuálu (vázně tak nízký rozpočet?) nemá naprosto čím oslovit. Když už by byl efekt v rámci rozpočtu neudělatelný, tak se tam zkrátka hodí tma a je to. Nikdo si ničeho nevšimne. Děj je debilní, zdlouhavý a neskutečně nudný. Na jedno zhlédnutí to zvládnou jen skuteční frajeři. Každému hodnocení různému od odpadu se od srdce divím. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Pri scéne v sanatóriu v izbe so sestričkami, kde Vincent (Kit Harington) leží spútaný na posteli a Sharon (Adelaide Clemens) sa ho snaží uvoľniť, sa Vincent prevráti s celou posteľou, pričom na to použije pravú ruku, ktorú mal však pripútanú. (Proffessor)
  • Výroba filmu byla zpožděna kvůli masivní sněhové bouři, která štáb při natáčení v Cambridge v Ontariu zastihla 23. března 2011. (S.U.E.S.)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama