Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 1

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Recenze (552)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdy už konečně někdo zfilmuje Pampucha nebo Tetrisy pro nás dříve potracené? To jsou furt samí Residentní debilové, Perské homoprincezny a Baráky, co ani na Atari nejedou, tak jak má potom jeden myšlenkově konkurovat všem těm pobledlým, obézním dětem s kruhy pod očima, co tráví bezesné noci sveřepým potíráním kybernetického zla, místo aby dýchaly čerstvý vzduch, drtily češtinu a neobohacovaly pak tuto databázičku stylistickými zvratky plnými gramatyckích chip? A tak je i Tichý kopec jedním z těch "vzdělávacích výplachů", které jsem taky nikdy nehrál, protože jsem dříve raději trávil noci s úplně opravdovými ženami a dokonce někdy i venku!!!, mimo zatuchlý pokojíček plný zmačkaných plechovek od Redbulů, a teď už mám z toho věčného prstění a mačkání pískacích částí hekajících těl v ruce artritidu a neudržím joystick. Nedokážu tedy fundovaně posoudit, jestli byl ten film úplně jako "doopravdy", vím jen, že jednička byla nedívatelná, pomatená sračka a dvojka je sračka docela dívatelná a hlavně prostá strašidelných klaunů a ultranudného, psychodeliktického čurákování v mlze. Takže můžu říct, že se mi to vcelku líbilo, i když jsem naposledy zabil rozpixelizovaného 2D nácka ve Wolfsteinově bunkru, a to už je nějaký ten úterý. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem druhý Silent Hill v kině vynechal, čímž pádem jsem byl ochuzen o zážitek z 3D, o jedinečnou možnost mávat kolem sebe rukama a retardovaně volat "Jéééé". Což mě vskutku velmi mrzí, ale pochybuju, že bych si následkem toho o kvalitě filmu myslel něco jiného. Silent Hill: Revelation je jeden z absolutně nejdebilnějších hororů poslední doby (beru-li v potaz kinoprodukci). Vůbec to nedává smysl, s každým zvratem se film stává čím dál tím víc směšnějším a zhruba v polovině ho musí přestat brát vážně snad i ten největší optimista. Strašná mizérie. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bassetta jsem si pomalu začínal škatulkovat do talentů hororové budoucnosti, ale po těch povedených nízkorozpočtových zářezech, jsem v první lize takové selhání nečekal. Na první pohled je vše OK, protože je to starý dobrý Silent Hill jako minule, tedy s vymazlenými kulisami, dobrými triky, přehlídkou maskérských dovedností… a absolutně ničím navrch. Rutinní kopie Gansovy vize, která i po 6-ti letech stále platí za nejlepší herní adaptaci na velkém plátně, v níž Bassett nepřinese ani jeden vlastní originální nápad, je docela studená sprcha, protože věřím, že za tuhle látku by jiní ambiciózní tvůrci prodali vlastní babičku. Nabízí se otázka, nakolik měl při psaní scénáře od Konami povolenou uzdu autorské licence, ale předvést pár režijních fíglů ještě nikoho nezabilo. Plus zoufalý závěr jako mínus. Příště raději zase blátivé české kulisy, nebo opuštěné irské ostrovy… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Silent Hill je herně atmosferická pecka. Filmově to ujde s prvním dílem a druhý už je tradičně slabší. Není na něm vysloveně nic zkaženého, ale končí stejně tak blbě, jako předchozí díl a začíná stejně tak, jako končí, takže ačkoliv se ve filmu děje hodně věcí, závěr je prakticky stejnej jako u prvního dílu a jsem zvědavý, jestli s tím ještě budou nějak pokračovat dál. Nápad by byl dobrý, atmosféra taky, ale nějak mi nesedí to, co s tím příběhem udělali jako s celkem. Škoda. Chtělo by to nějakýho blázna, který by se s ním sžil jako Anderson s Resident Evil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $17,529,157Tržby Celosvetovo $54,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,437,091 //počet predaných kusov 71,386Tržby za predaj DVD v USA $3,715,226 //počet predaných kusov 121,568║ Ten nižší rozpočet je citeľný v rámci trikov, príbeh ani samotná atmosféra už nie je to pravé čo urobilo prvý film takým sklúčujúcim, desivým a vizuálne strhujúcim, toto je taká zbytočná samoúčelnosť. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDE JE NAŠE DCERA? PŘIJDOU JI HLEDAT, PROTOŽE JI POTŘEBUJÍ. NIKDY JIM NEDOVOL JI ODVÉST. PŘÍSAHEJ, ŽE JIM NEDOVOLÍŠ, ABY JI ODVEDLI“...... /// Chvilku mě sere, že jsem si nevosvěžil paměť, páč moc nechápu, co všechny ty monstra znamenaj (co asi, hrůzu maj nahnat kokote!). JE ROZDÍL MEZI SNY A REALITOU? Tady v tomhle místě (filmu) ne! Temnota si to sere kudy chce a PC hra je z toho cejtit až k sousedovi na půdu. (trošku mě sere, že nemám 3D verzi, abych mohl mávat a volat…. zapínám jen konverzi, ale je to na pikaču, nevolám a nemávám…ale naštěstí ani nikdo kolem). Všechno to nepůsobí nijak levně, dokonce se to snaží působivě sdělit něco… co je bohužel triviální. Ani vystrašit to nedokáže (což je s podivem, že takovej strašpytel jako já…). Škoda, páč prostředí se mi líbí. JE TO TVŮJ OSUD! Místo temnoty na mě sedla prázdnota. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád(a) svoji realitu. 2.) Mám nahráno. 3.) Thx za titule ,,ACIN“ a ,,AUGE“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Cinema City Ostrava , 22.11.2012 v 15:30 hodin. V sále č.8 jsme byli sami. jen já a Katka. Říkám si, kam ten svět spěje? Film se pouští jen pro 2 lidi. Ale pro nás to byla zábava. Hned na začátku se popel z hořícího Silent Hill rozprostřel doprostřed sálu. To byla paráda. Mávali jsme rukama a volali: "Jéééé". Přiznám se, že 3D efektů nebylo moc, ale film se mi líbil. Napětí, občas leknutí a krev se také objevila, takže stálo to za to! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že táto snímka neignoruje jednotku, ale sa na ňu snaží plynulo a logicky nadviazať, ale to je málo. Film sa dosť dlho odkladal a prestrihával a výsledok pôsobí... čudne? Nedorobene? Neviem, tak nejako. Občas režisér príde so zaujímavým nápadom ("panenkový démon"), ale väčšinou sa len nudíte a nevytrhne to ani dosť samoúčeln gore. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale rozhodne nemuzu kritizovat jako ostatni. Po prvnim dilu jsem od dvojky necekal zadnej ultimatni horor, na me to pusobi spis jak temny fantasy a presne to mi Bassett nabidnul. Dej je sice misty trochu nesmyslnej, obcas vykradacka prvniho dilu a nez se presunem do Silent Hillu uplyne zbytecne moc casu, o kterej sme pak ochuzeny v Silent Hillu, ale na to kaslat. Herci hrajou na horor slusne, vizualni stranka je perfektni, i kdyz tu oproti prvnimu dilu nejsou nejaky vyrazny inovace, furt je na co koukat, triky nikde nehaprujou a pro nejakou tu krvavou az nechutnou scenu nejde reziser daleko. Navic to casto pripomina myho oblibenyho Hellraisera, co se tyce demonu. Takze ja s timhle nemam sebemensi problem a muzu v klidu dat slusny 4*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu jsem na rozpacích ... Samozřejmě již podle hodnocení uživatelů je jasné, že je mnohem horší, než původní díl. To je. Původní filmová verze je pro mne jedním z nejlepších neexploitačních hororů, jaké znám. Co dělá videohru od KONAMI tím pravým je atmosféra a ta je kromě jiného kvalitní díky vizualu. To stejné platilo o ději, ke kterémuse přidal i dost kvalitní scénář. To vše tady chybí. Scénář je příšerný. Vizual na dnešní poměry také, vše asi způsobeno 3D zpracováním. Nešikovní tvůrci než aby vypiplali prostory města, tak jej pěkně "vyhladili"a převedli do 3D. Hezké...tak na rok 1990 ... :-( Ale na druhou stranu je zde akce, pořád se tak nějak něco děje, rozhodně jsem se nenudil. Jen prostě to je "zprznění" původní videohry i filmu, což prostě nemůžu odpustit ... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nevyšlo to. Dokonca plne chápem, prečo je narozdiel od prvého dielu z pohľadu nestranného diváka Revelation nie veľmi vydareným filmom. Navonok je pritom všetko v poriadku, meno režiséra nevzbudzuje výrazné obavy a casting sa vydaril. Bohužial sa však niekde stratil príbeh a skratkovitý dej, v ktorom je výskyt takmer všetkych dôležitých postav zredukovaných na cameá, nedáva príliš zmysel. A ani atmosfericky to nie je sláva, nefunkčné ľakačky nevydesia a čo-to zachraňuje len vernosť predlohe, pár lepších nápadov a zaverečná scéna, ktorý naznačuje potenciál do budúcna. Otázkou je však, či to má za týchto podmienok zmysel. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa niekoľko rokov po udalostiach predchádzajúceho dielu, dcéra, ktorá si už na svoje nepríjemné dobrodružstvo v meste SIlent HIll nespomína a otec sa ju pred minulosťou za každú cenu snaží ochrániť práve dosahuje dospelosť, ale aj tak má stále desivé nočné mory. No keď začnú byť stále živšie a navyše jej neznámi únoscovia unesú otca, uvedomí si, že so do mesta SIlent HIll aj s novým priateľom musí vrátiť. Spracovanie nie je úplne zlé, ale sklamalo ma. Celý čas sa na to dá bez problémov pozerať a aj kvôli krátkej dĺžke som sa nenudil, ale aj keď hlavná zápletka pôsobí dobrým dojmom, dejovo je to už horšie, chýba tomu nejaký lepší nápad, ale aj vžitie s postavami, od samotného začiatku je to až neskutočne jednotvárne, chýba tu výraznejšia gradácia, či už príbehu, alebo aj hororových scén a tak mi bolo úplne jedno, ako všetci dopadnú. Po hororovej stránke tiež nie som moc spokojný, jednotlivých hororových scén je tu plno, vlastne by som povedal, že až zbytočne moc, pretože kvôli ich rýchlemu striedaniu ma už po chváli prestali výraznejšie baviť, úplne tu chýba atmosféra, rovnako aj napätie, ale zase chválim slušnú rozmanitosť rôznych netvorov, páčil sa mi zaujímavý pavúk, pyramidhead, scéna so sestričkami a ešte pár ďalších, takže aspoň kvôli tomuto sa na to celkom dobre pozerá, stále som bol zvedavý, akou postavou, či už známou z predchádzajúceho dielu alebo aj novou zase prekvapia. Herecké obsadenie je iba priemerné, hlavné duo mi prišlo až moc nevýrazné, takže si ma ani moc nezískali, ale poteší Sean Bean, ale aj Malcolm McDowell v malej úlohe. Réžia ma dosť sklamala, Bassett je schopný režisér a tak ma nemilo prekvapilo, že tu sa znížil na úroveň tých priemerných súčasných teenagerských hororov, ale technická stránka je aspoň celkom slušná, zaujímavá vizuálna stránka, výber prostredí, to je bez väčších problémov. A opäť sa mi páčila aj hudba. Škoda, jednotku považujem za jeden z najzaujímavejších hororov vôbec, no toto pokračovanie sa jej nevyrovná v žiadnom ohľade. Ani toto nie je zlé, na to jedno pozretie je to obstojná zábava, ale celý čas som mal z toho pocit, ako keby tvorcovia mali záujem v prvom rade o rôznych netvorov a až potom na to nabalili tú najobyčajnejšiu zápletku a postavy, takže toto je len taká atrakcia, určite nie plnohodnotný horor. 58% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sharon je so svojim otcom neustále na pohybe, aby nikdy nebola temnými silami zo Silent Hill vypátraná. Nočné mory však neustupujú a volanie neutícha. Jedného dňa sa vráti domov zo školy a otec je bez stopy preč. Na stene nachádza odkaz "COME TO SILENT HILL". Mladé dievča je rozhodnuté pre záchranu otca napriek jeho varovaniu, aby uvedené mesto nikdy nenavštevovala, urobiť čokoľvek. Dve hviezdy z totálnej úcty a len masky postáv v určitých momentoch stoja za zmienku. Druhé pokračovanie Silent Hill je veľmi nevydarené dielo a vďaka bohu som na tom nebol v kine. Tí, ktorí sa plne vyžívajú v 3D si zrejme "miestami" prišli na svoje, ale inak je tento film maximálne chaotický a zmätený. A prečo miestami?? Digitálne efekty sú v určitých scénach na úrovni "286". Zrejme problém rozpočtu. Radšej nemali púšťať ten kolotoč. Veľa vecí ozaj nedáva zmysel. Dejová os nulová. Postavy sa objavujú a hneď v zápätí strácajú. Hlavná postava niekde príde a hneď je na správnom mieste. Tak už to, ale býva, keď sa režisér uberá smerom uspokojenia pohľadu, oka diváka ( a ani to mu nejak extra nevyšlo ), ako donútenia použitia jeho mozgu. Basset proste natočil dvojku - za odmenu €. Ako sex bez citov. Zrejme je aj on sám, rovnako ako tento film - úplne bez charizmy. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Po špičkový jedničce, následuje studená sprcha. Vybrané postavy jsou perfektní vč. hudby, jenže příběh se jaksi zcela vytratil, někam do neznáma. Nízké napětí, čiší takřka nulový strach vč. strachu u postav. Temnota v příběhu se až příliš prolíná s reálným světem. Tohle přeci není Freddy Kruger. Mysterióznost je taky ta tam. Jedničce nesahá ani k prstům u nohou. Mrzí mě to hodně, čekal jsem pořádný překvápko a namísto toho na mě bafla ostudná polízanice. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Návrat temnoty v začouzeném městečku. Jak se na pokračování sluší tak řetězy víc řinčí, příšery vypadají bizarněji a Pyramid head je zpět, jen se překvapivě trošku víc kamarádí. Filmová jednička byl velmi zdařilý mix toho, co se událo v prvních dvou dílech gamesky od Konami, bylo tedy logické, že autorům nezbývalo než hrábnout po herním světě z trojky. Bohužel tam (takže ani na plátně) se příběh moc nerozvinul dál a jen se recykluje děj předchozí v novém hávu, přesto je pořád čeho se bát v alternativním světě, kde bych se nikdy ocitnout nechtěl .. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hodně velké zklamání, jednička byla ještě v porovnání s tímto pokračováním na jisté kvalitě a návrat byl jen ztrátou času. Nevýrazné! Těžko říct jestli 3D něco zlepšilo, ale takovou možnost jsem neměl. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nedostala se náhodou malému Bassettovi do rukou pohádka Josefa Čapka "Jak pejsek a kočička pekli dort" ... jinak si výsledek Silent Hill: Revelation 3D nedokážu vysvětlit. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mizerné a vlastně i dost smutné pokračování. Obšlehnutý vizuál sice stále jakž takž funguje, ale to je tak všechno, co se na této videoherní adaptaci dá pochválit. Scénář totiž nedává absolutně žádný smysl, atmosféra se zapomněla někde v mlze a hlavní hrdinka je tak příšerně otravná, že jsem pomalu začal fandit té sektě. Michaela J. Bassetta mám celkem rád, ale tohle je šílenej přešlap mimo.30% ()

JAn odpad!

všechny recenze uživatele

Bassett znásilnil Konami tím nejhnusnějším možným způsobem. Jeho Revelation je pouhý amalgam laciných scén bez jakéhokoli vnitřního dramaturgického řádu, na který je násilně naroubované vše, co fungovalo v předchozím filmu (samozřejmě bez stejného efektu). Hlavní hrdinové jsou nadmíru nesympatičtí, neustálá snaha o rámování obrazu je odporná a veškerá atmosféra původní hry, jenž se Gansovi s Avarym podařila bravurně přenést do nové mediální platformy, je v trapu. Jediné, co opravdu funguje, je originální hudba Akiry Yamaoky. Všechno ostatní se vám začne po pár minutách přímo hnusit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stále jsem si kladl otázku, zda-li druhý díl musel vznikat a když už tak proč producenti nedohlédli lépe na kvalitu scénáře nebo castingu. Ústřední mladá dvojice je nesnesitelná. Celý příběh je neskutečně doslovný. Vodítka, které nám mají vysvětlit o čem byl předchozí díl jsou zoufalá. Trošku bych pokračování přirovnal k druhému dílu 96 hodin, které má rovněž syndrom naprosté zbytečnosti. Když se navíc pod něco podepíše J. Bassett tak je u mě vymalováno. Mám jasno. Silent Hill no more! ()

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama