Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 1

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (553)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když vznikl druhý Silent Hill, řekl jsem, že se na tento film snad ani nikdy nepodívám. Nejsem žádným zarytým fandou herní série ani prvního dílu. Přestože mám několik dílů (her) doma, hrál jsem kdysi dávno jen jedničku a nějak závratně mě to neokouzlilo. Což mělo samozřejmě i za následek, že jsem se poté docela ztrácel v samotném filmu a dost dlouho mi trvalo, než jsem některé věci pochopil. Nakonec však zvítězila má zvědavost (když už mi vyskočila dvojka v mém náhodném pořadníku) a přece jenom jsem se rozhodl, že se na ní podívám. Dost mě však odrazovalo i samotné nízké hodnocení a nepříliš lichotivé recenze či komentáře. Přesto musím po zhlédnutí tohoto pokračování konstatovat, že jsem tedy rozhodně čekal mnohem horší podívanou, než se mi nakonec dostalo. Zas až taková hrůza či snad katastrofa to nebyla a dokonce jsem v určitých pasážích nalezl i jistý druh zalíbení. Je sice očividné, že se tvůrci snažili co možná nejvíc přiblížit jedničce a mnohé scény jsou si dost podobné, ale našlo by se tu i několik velice zajímavých scén a především bizarních monster – které mě doslova okouzlili. Navíc Michael J. Bassett není vůbec špatný režisér, což mi už několikrát dokázal a ani tady mě vyloženě nezklamal. Přestože si vzal docela velké sousto a oproti jeho minulým filmům se musel poprat z dosti zapeklitou „látkou / příběhem“, tak z toho nakonec dokázal celkem šikovně vybruslit. Ponurá atmosféra by se tu místy našla, několik nechutností jakbysmet a co víc ani jsem se u toho zas až tolik nenudil. Je ovšem pravdou, že i zde jsem narazil na několik nelogických špeků a nudných míst, bez kterých bych se klidně obešel. Kupříkladu digitální „pavouk“ byl hodně směšný, ale zas na druhou stranu tu dostal slušný prostor samotný Pyramidhead a jeho finální souboj s proměněnou Carrie-Anne Moss byl hodně vydařený. Co mě však zklamalo asi nejvíc, byl žalostně malý prostor, který dostala má oblíbenkyně (a nejen z prvního dílu) Radha Mitchell. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDE JE NAŠE DCERA? PŘIJDOU JI HLEDAT, PROTOŽE JI POTŘEBUJÍ. NIKDY JIM NEDOVOL JI ODVÉST. PŘÍSAHEJ, ŽE JIM NEDOVOLÍŠ, ABY JI ODVEDLI“...... /// Chvilku mě sere, že jsem si nevosvěžil paměť, páč moc nechápu, co všechny ty monstra znamenaj (co asi, hrůzu maj nahnat kokote!). JE ROZDÍL MEZI SNY A REALITOU? Tady v tomhle místě (filmu) ne! Temnota si to sere kudy chce a PC hra je z toho cejtit až k sousedovi na půdu. (trošku mě sere, že nemám 3D verzi, abych mohl mávat a volat…. zapínám jen konverzi, ale je to na pikaču, nevolám a nemávám…ale naštěstí ani nikdo kolem). Všechno to nepůsobí nijak levně, dokonce se to snaží působivě sdělit něco… co je bohužel triviální. Ani vystrašit to nedokáže (což je s podivem, že takovej strašpytel jako já…). Škoda, páč prostředí se mi líbí. JE TO TVŮJ OSUD! Místo temnoty na mě sedla prázdnota. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád(a) svoji realitu. 2.) Mám nahráno. 3.) Thx za titule ,,ACIN“ a ,,AUGE“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem druhý Silent Hill v kině vynechal, čímž pádem jsem byl ochuzen o zážitek z 3D, o jedinečnou možnost mávat kolem sebe rukama a retardovaně volat "Jéééé". Což mě vskutku velmi mrzí, ale pochybuju, že bych si následkem toho o kvalitě filmu myslel něco jiného. Silent Hill: Revelation je jeden z absolutně nejdebilnějších hororů poslední doby (beru-li v potaz kinoprodukci). Vůbec to nedává smysl, s každým zvratem se film stává čím dál tím víc směšnějším a zhruba v polovině ho musí přestat brát vážně snad i ten největší optimista. Strašná mizérie. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Po špičkový jedničce, následuje studená sprcha. Vybrané postavy jsou perfektní vč. hudby, jenže příběh se jaksi zcela vytratil, někam do neznáma. Nízké napětí, čiší takřka nulový strach vč. strachu u postav. Temnota v příběhu se až příliš prolíná s reálným světem. Tohle přeci není Freddy Kruger. Mysterióznost je taky ta tam. Jedničce nesahá ani k prstům u nohou. Mrzí mě to hodně, čekal jsem pořádný překvápko a namísto toho na mě bafla ostudná polízanice. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Už u prvního filmu mi vadila určitá překombinovanost, která dávala pocit nelogických jednání a zvratů. A tady je to tedy překombinované na druhou. Navíc hlavní hrdinka je nepohledný odbarvený válec a atmosféra prvního filmu odešla s popílkem. Zbytečně brutální záběry, i když u některých scén tvůrci alespoň trochu přemýšleli - ale jen trochu, o žádné bomby nejde. A celé to spíše připomíná Noční můry v Elm Street, jen bez Freddyho. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen na motivy videohry „Silent Hill 3“, ale objevují se v něm také prvky z dalších dílů této videoherní série. Například řidič náklaďáku Travis Grady (Peter Outerbridge) je hlavní postavou ve hře "Silent Hill: Origins". Vězeňský autobus z posledního záběru filmu pak odkazuje na hru "Silent Hill Downpour". (Corpsegrinder)
  • Severoamerické tržby byly 17,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 55,4 mil. (NIRO)
  • Scénář měl původně stejně jako v případě prvního dílu napsat Roger Avary. Kvůli řízení v opilosti a zranění člověka byl však odsouzen k jednomu roku odnětí svobody, čímž zastavil produkci celého filmu. Studio na podzim 2010 nakonec najalo M.J. Bassetta, aby napsal scénář a film režíroval. (Freshoun)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama