Reklama

Reklama

Sidney Prescott, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé a její sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (815)

Botič 

všechny recenze uživatele

Scre4m aneb online horor pro generaci 2.0. Novomediální gore fest, který dokáže vyrazit dech, zastavit srdce a rozechvět bránici, aby byl divák hned v zápětí resuscitován vlnou neokoukaných nápadů a neoposlouchaných hlášek. K dokonalosti dotažený a proklatě hravý sequel/remake, který se může hrdě postavit po bok jedničky a utvořit tak perfektní elektrizující oblouk probíjející do všech stran. Spolu s Limitless zatím to nejlepší, co rok 2011 přinesl. Any last words? Clear! PS: pokud by měl někdo vyvraždit celý Hollywood, pak by to měl být Wes Craven!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vyloženě trapný, Craven to absolutně nezvlád, nejenže to je jen taková čórovačka z předchozích dílu, obzvlášť z jedničky a Craven se prostě jen opakuje, ale navíc celá zápletka je ubohá a zavěrečný rozuzlení vyloženě zhnusí. Ono už je celkem varování na začátku, kdy se Wes Craven snaží diváka nachytat pomocí filmu ve filmu a předhazuje mu stále jiný začátky, přičemž se stupidnost začátku nesnižuje, jak asi bylo zamýšleno, ale bohužel se zvyšuje. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Craven vrátil sérii dôstojnosť. Je síce pravda, že som sa miestami v deji strácal a bolo by asi lepšie nabudúce pozrieť si celú sériu spätne ešte raz, pretože je v nej neskutočné množstvo odkazov na predchádzajúce diely. Inak som mal z toho celkom dobrý pocit, film má hlavu aj pätu, má zaujímavú zápletku, je plný zvratov, zábavných okamihov, ktoré však nezhadzujú film do lacnej frašky a celý dej je pomerne inteligentne poprepájaný. Rovnako odhalenie vraha je asi najlepšie od prvej časti. Takž spokojnosť, ale prikláňam sa k názoru, že táto časť by mohla byť definitívne poslednou. 75%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Čtvrté píchání silikonových barbín dvaceticentimetrovým žabikuchem je, až na dynamické vyvrcholení, unylým pokusem vetchého starce o znovuztopoření jeho dávno zvadlých ambicí. Následkem je pouze předávkování viagrou a tenisový loket režiséra a na světě je další sériová Cravina. Ač se Wes snaží vřískat sebevíc, žánrová vyčpělost a zoufalé vykrádání sebe sama jsou znát v každém zaboření čepele do sexy těl tupých, šestnáctiletých figurantek, které se v "hereckých" rychlokurzech bezesporu naučily daleko lépe předstírat orgasmus, než vlastní smrt. A moc tomu nepomůže ani exhumace těch několika "přeživších" ze staré gardy. Napatlat takové Courtney Cocks obličej natolik, aby vzhledem unikla blížící se padesátce, muselo stát minimálně kamion botoxu a smrt únavou několika balzamovačů a výsledek je natolik rozpačitý, že jeden místy žasne, jak nenuceně se povedlo z teenagerské vybíjené udělat zombie flick. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vreskot 4 je obdivuhodný. Bohužiaľ nie scenárom (za ktorým prekvapivo stojí dvorný autor prvých dvoch dielov Williamson, pričom scenárista tretieho Ehren Kruger sa presunul do pozície šéfa výroby), ale vďaka tomu, že sa doňho vrátili v podstate všetci z prvých troch dielov. To u slasherových štvoriek rozhodne žiadna samozrejmosť nebýva (skôr naopak). A tak sa do hry okrem režiséra Cravena a scenáristu Williamsona (ktorý svojím kultovým kusom v r. 1996 odpálili Novú vlnu slasheru) vracia i kameraman Deming, skladateľ Beltrami a herci Campbell, Cox (hoci tá sa v druhej polovici vyskytuje podobne málo, ako Neve v prvej polovici Vreskotu 3) a Arquette (šokujúco sa nevracia Jamie Kennedy). Scenár sa snaží kráčať v stopách prvých troch častí... a asi i práve v tom je jeho hlavný problém. Je proste už iná doba. To, čo bolo cool a nesmierne vtipné a vynaliezavé v druhej polovici 90. rokov (komentovanie žánrových pravidiel, hra s hororovými klišé atď.) je v roku 2011 zastarané, neadekvátne a obávam sa, že miestami až detské a trápne. Tvorcovia sa síce snažia čo-to ťažiť z pravidiel remaku, ale tak nejak zabúdajú na to, že Vreskot 4 nie je remake, ale plnohodnotný sequel, takže to nemá logiku. Vrážd je veľa a sú vcelku brutálne, ale po slušnom „trojitom“ úvode sa snímka ponorí do mora nudy, rozpakov a nevýraznosti. Najväčší podiel (okrem priemerného scenára) na tom má mohutne mdlý kasting novej generácie. Pozitívne zaujme snáď len Hayden Panettiere; ostatní sú striedavo príšerní, striedavo absolútne o ničom. Hoci som bol fakt rád, že sa vrátila aj Neve Campbell, zosmutnel som na duši, keď som videl, aká „teta“ sa medzičasom stala z mojej stredoškolskej lásky. Nuž čo, všetci starneme. Návrat do Woodsboro (v ktorom sme naposledy boli v jednotke) poteší, ale tiež to nie je niečo, z čoho by som si sadol na dýku. Rozšírenie univerza o širšiu rodinu Prescottovcov nie je od veci, ale ku koncu (nechcem spoilerovať) sa to vydáva smerom, ktorý mi pripadal až mierne úchylný. A naťahované „dvojité“ finále (s divným rozuzlením) to už len dokope definitívne do hrobu (legenda hovorí, že pôvodne sa mal film končiť pred nemocnicou, jej dopísanie do scenára si údajne vynútili producenti). Nevraviac o miznúcom vrahovi a o tom, že hlavné postavy iba zraní, ale vedľajšie suverénne zabíja. Napriek tomu Vreskot 4 nie je zlý horor. Len je proste absolútne priemerný a miestami značným spôsobom nezáživný. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (50)

  • Když se Jenny (Aimee Teegarden) a Marnie (Britt Robertson) dívají na film Mord 7, kamarádka začne bodat do holky, která tvrdí, že Mord 6 je nesmysl. Když do ní bodne poprvé, ukápne jí z pusy kapka krve. V dalším záběru si lze ale všimnout, že má od krve celou bradu. Následně si můžeme z dalšího pohledu kamery všimnout, že má na bradě jen drobnou kapku a z levého koutku trocha krve vyteče. Poté má opět celou bradu od krve. (Worry77)

Související novinky

Vřískot popáté a naposled, pak televize

Vřískot popáté a naposled, pak televize

07.10.2013

Vřískot 4 měl být úvodní částí nové trilogie, ale s rozpočtem 40 milionů dolarů utržil celosvětově necelých 100 milionů a zůstal tak daleko za očekáváním produkční společnosti Dimension Films. Tu… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama