Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tvrzením, že by druhý díl byl horší než první, nicméně si ani nemyslím, že by byl lepší. Přijímám ho spíše jako pokračování, jako určitou extenzi a upgrade dílu prvého. Jako tomu bylo u pokračování Pádu do tmy (Pád do tmy 2) či 28 dní poté (28 týdnů poté), tak i v [Rec] 2 je divák uveden do širších souvislostí, na prvních několik málo vysvětlujících minut opouštíme stísněnost izolovaného domu, abychom se tam spolu se speciální jednotkou opět vrátili. [Rec] 2 totálně převrací vyznění prvního dílu a posouvá ho do úplně jiných končin à la Vymítač ďábla. Ještě znepokojivější a nekompromisnější než část první. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie horroru málokedy dopadne takto úspešne. Španieli opäť hodili rukavicu a hollywoodsky remake na seba určite nenechá dlho čakať. Ja ho ale po posledných skúsenostiach s určitosťou vynechám a budem si pamätať tento skvelý atmosferický horror, pri ktorom mi poskrúcalo črevá a tlak som mal vyšší ako pri infarktových stavoch. 80%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kamera se sice klepe, ale vypadá to líp, než když prostě doprostřed čehosi hodíte pár rádoby herců, kameramana s příruční kamerou a snažíte se natočit autentický horor. První díl této série tak možná vypadal, ale tahle dvojka je na tom už daleko líp a dokonce má v příběhu výborný nápad. A nejen ten. O ten se totiž podpírají naprosto brutální, dokonalý hororový scény, kterým pomáhá atmosféra a chování aktérů. Fakt mě to překvapilo. Poslední dobou totiž klepací kameru nesnesu, ale tady jsem jí naprosto v pohodě zvládl. A ani mě z ní nebolela hlava. Teď jsem o to víc zvědavej na třetí díl, který by to všechno měl zakončit. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl jsem si opravdu užil, takže když jsem se dozvěděl, že je na světě i dvojka, neváhal jsem a začal jsem ji shánět. A vyplatilo se. Mohou se vyskytovat SPOILERY!!! Po událostech z prvního dílu přichází do domu zásahová jednotka a s sebou mají "chlápka z ministerstva zdravotnictví", který se později ukáže být knězem. Řeknete si, no jo, zásahovka, mají zbraně, jsou trénovaní, o ty se nebudu muset bát… Jenže to jste právě na omylu. Rec 2 se rozjede ještě rychleji než jednička a je i brutálnější a lekavější (ty lekačky jsou navíc na místech, kdy jsem je ani já nečekal). Všechno parádně funguje a já tomu dávám plný počet, ale jedno mě "trochu" naštvalo. Ano, ti co už viděli, zřejmě tuší. Pointa. Odhalení, co že je vlastně ta "nákaza" zač. Musím říct, že tohle mě dost naštvalo a chvíli jsem uvažoval, jestli si ze mě někdo nedělá jen prdel. V průběhu filmu jsem zjistil, že ne. Když se nad tím ale ohlédnu nazpátek, tak musím říct, že pointa tomu příběhu dává nový rozměr a já jsem zvědavý, jestli v pokračováních (plánují se ještě dvě) bude ten "nový rozměr" k něčemu. Jinak řečeno, zda pointa tuto slibně nastartovanou sérii pohřbí nebo ji udělá nesmrtelnou. Nezbývá než doufat, že možnost B je správně. 90 %. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo $16,690,000║ Technicky to je opäť spracované prvotriedne, len keby tam nebola taká hromady naivných scén a toho vymítačstva???, čo bolo pre mňa dosť samoúčelná prestrelka. Veď v prvom diely bol tak dobre rozbehnutý dej, ach, chápem že tvorcovia chceli byť aspoň trošku originálny ale spojenie zombii nákazy s vymítačstvom im nevyšlo, strašne veľa scén sa tu opakuje dookola, ide o to keď kamera vždy sníma koniec nejakej chodby v byte a odrazu odtiaľ vybehne nejaký rozzúrený zombii, človeka to potom omrzí. Zbytočne pôsobí aj dejová línia z tými puberťákmi. Španieli mali v tomto filme v rukách eso, ktoré pre nejakú asi blbú zbrklosť zahodili, lebo hútna atmosféra a napätie nechýbalo, len trošku bolo treba sa pohrať z dejom. /40%/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Herci, kteří tvořili speciální jednotku, podstoupili jednodenní intenzivní trénink, aby si osvojili práci se zbraněmi. (KucC)
  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Pablo Rosso, kameraman z prvního dílu REC (2007), se vrátil v tomto díle v roli člena SWAT teamu Rossa. (Kailo)

Reklama

Reklama