Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užvaněný a potrhlý jelen Elliot a zdomácnělý medvěd grizzly Boog tvořili tu správnou dvojku, která v prvním díle Lovecké sezóny uhájila les a jeho obyvatele před krvelačnými lovci. A protože se jim v konkurenci animované záplavy roku 2006 dařilo nad očekávání dobře, vykoledovali si pokračování. V něm dojde na rozhodující souboj na život a na smrt mezi dvěma živočišnými skupinami, které se navzájem nenávidí - divokými a domácími zvířaty. Jediný jezevčík Buřtík, který zdrhnul svým páníčkům, aby ochutnal tu pravou svobodu, stále neví, na jakou stranu se má přidat. V divočině Buřtíka láká bezbřehá volnost, na druhý břeh ho zase přitahují vitamínové kosti, které na něj líčí jeho panička ve snaze ho najít. Před nemateriální svobodou nakonec zvítězí pamlsky v tlamě a na Buřtíka spadne klec, respektive za ním zaklapnou dveře obytného karavanu jeho páníčků. V tu chvíli si uvědomí cenu svobody, ale to už je trochu pozdě. Naštěstí má divoké kamarády, kteří ho nenechají ve štychu a s nasazením vlastních krků půjdou v jeho stopách, aby ho uchránili před osudem domácího mazlíčka. Naneštěstí Buřtíkovi páníčci směřují na sraz chovatelů domácího zvířectva, kterému šéfuje jeden věčně zpruzený pudl, jenž kromě špatně provedené ondulace nenávidí ještě jednu věc - divoká zvířata. Střet, který se blíží, je zcela nevyhnutelný, a Elliot s Boogem budou muset oprášit všechny triky, aby z téhle krize vyšli se zdravou kůží a navíc ještě zachránili kamaráda Buřtíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

otík 

všechny recenze uživatele

Bohužel animace šla minimálně o dva stupně dolů, občas to místo filmu připomíná počítačovou hru pro nejmenší. Co však je snad lepší než v jedničce, jsou super hlášky veverčáka. Už tu tolik prostoru nemá uřvaný jelen Elliot, ale vedlejší postavy a ty jsou vskutku zábavné. Především na konci třetí čtvrtiny filmu je to hláška na hlášku ("Musím mít opravdu tu mašli? Vypadám jako teplouš." nebo "Na koho čumíš, ty vyoranej křene?"). Příběh je prostý - zdivočelého domácí psa, který v jedničce utekl svým páníčkům, jeho majitelé "unesou" zpět a divoká zvířata se jej vydávají zachránit do zábavného parku pro domácí mazlíčky, kde se střetnou s mazlíčky, kteří je k smrti nenávidí (teda hlavně jeden potrhlý rafan). A jak to dopadne asi tuší každý. Škoda té bídné animace, jinak by to byl pohodový animák. ()

Jara_II 

všechny recenze uživatele

Jen další smutné pokračování jednoho povedeného prvního dílu.. Animace i příběh hodně utrpěly tím, že se jedná jen o dvd-film (i když u nás promítaný v kinech), vše působí hodně odflákle. K příběhu - film je zcela určitě jen pro děti - příběh je velmi jednoduchý (vhodný asi tak pro jednu epizodu Toma a Jerryho) - jenže problém je, že ani ty děti se tu nemají čemu smát...ještě že ta nuda má jen 70 minut... ()

Reklama

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z důvodů, proč mám rád Pixar. Ten by nikdy nedovolil, aby jedno z jeho animovaných dítek takhle dopadlo. Tohle ale není Pixar, takže tady máme Loveckou sezónu 2. První, co mě doslova praštilo do očí byla neuvěřitelně odbytá animace. To platí hlavně pro pozadí, které je buďto hranaté, statické nebo rovnou rozmazané. A ani hlavní hrdinové na tom nejsou o mnoho lépe. Připomínají všechno možné, jen ne živé bytosti a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby mělo dítě školou povinné problém vůbec určit, co je která postava za živočišný druh. O animaci vody nebo ohně se ani raději nebudu zmiňovat. Bohužel, na rozdíl od docela slušné jedničky, se tady naprosto vytratil humor. Tvůrci si většinou vystačí s tím, že někdo někam spadne nebo na něčem uklouzne a následně mu ještě něco spadne na hlavu. Jediné důvody, proč nakonec dávám aspoň 2 hvězdičky jsou dva. Zaprvé je film tentokrát určen výhradně pro děti a zadruhé konec je relativně slušný a kupodivu i akční. Příště ale už tak mírný nebudu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už pôvodný snímok, ktorý bol natočený v roku 2006, ma nijak zvlášť nezaujal. To, že by mohlo vzniknúť pri tak nevýraznom titule aj ďaľšie pokračovanie ma ani len nenapadlo. Partia zvieracích hrdinov pod vedením jednorohého, vychrtnutého, ukecaného jeleňa Elliota, ktorému asistuje zablšený medveď Boog, nestojí za nič. Nemajú žiadnu charizmu. Je to nuda. Nepáčili sa mi ani strohé animácie od spoločnosti Sony Pictures. Úplne zbytočné pokračovanie podpriemerného animáku. * ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování asi nejhoršího animáku posledních let. A od minula se toho opravdu moc nezměnilo. Možná jen, že vizuální stránka je asi o dvě třídy horší, než tomu bylo v případě jedničky a i takový 15 let starý Toy Story mi přijde hezčí. Příběh jako by tu ani nebyl a smát se budou zase jenom asi ti nejmenší. Narozdíl od jedničky jsem se ale přece jenom aspoň párkrát pousmál, takže se to od odpadu přece jenom trochu drží. Takoví Vesmirní opičáci byli snad ještě horší. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (1)

  • Příběh filmu se odehrává přesně rok po prvnímu dílu. (Terva)

Reklama

Reklama