Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užvaněný a potrhlý jelen Elliot a zdomácnělý medvěd grizzly Boog tvořili tu správnou dvojku, která v prvním díle Lovecké sezóny uhájila les a jeho obyvatele před krvelačnými lovci. A protože se jim v konkurenci animované záplavy roku 2006 dařilo nad očekávání dobře, vykoledovali si pokračování. V něm dojde na rozhodující souboj na život a na smrt mezi dvěma živočišnými skupinami, které se navzájem nenávidí - divokými a domácími zvířaty. Jediný jezevčík Buřtík, který zdrhnul svým páníčkům, aby ochutnal tu pravou svobodu, stále neví, na jakou stranu se má přidat. V divočině Buřtíka láká bezbřehá volnost, na druhý břeh ho zase přitahují vitamínové kosti, které na něj líčí jeho panička ve snaze ho najít. Před nemateriální svobodou nakonec zvítězí pamlsky v tlamě a na Buřtíka spadne klec, respektive za ním zaklapnou dveře obytného karavanu jeho páníčků. V tu chvíli si uvědomí cenu svobody, ale to už je trochu pozdě. Naštěstí má divoké kamarády, kteří ho nenechají ve štychu a s nasazením vlastních krků půjdou v jeho stopách, aby ho uchránili před osudem domácího mazlíčka. Naneštěstí Buřtíkovi páníčci směřují na sraz chovatelů domácího zvířectva, kterému šéfuje jeden věčně zpruzený pudl, jenž kromě špatně provedené ondulace nenávidí ještě jednu věc - divoká zvířata. Střet, který se blíží, je zcela nevyhnutelný, a Elliot s Boogem budou muset oprášit všechny triky, aby z téhle krize vyšli se zdravou kůží a navíc ještě zachránili kamaráda Buřtíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

honajz 

všechny recenze uživatele

Už první díl Lovecké sezóny byl takový vachrlatý - pobavil, ale Za plotem bylo daleko lepší. Druhý díl Lovecké sezóny je o poznání méně vtipný. Nemůžu si pomoct, ale už první Lovecká sezóna tak trochu vařila z vody. Zvířátka v lese prožívají různé veselé příhody, zvláště když se sem dostane medvěd, do té doby vyrůstající u lidí a s životem v divočině nemající zkušenosti. Když pak začne lovecká sezóna, musí se naučit, jak utíkat před lovci. Ve druhém filmu do lesa přijedou turisté s domácími mazlíčky - navenek milými pejsky, v nichž dřímou různé nešvary a nectnosti. Když unesou jedno ze zvířatek, je vyhlášen boj a lesní zvěř musí kamaráda zachránit. Když se však objeví hlavní hrdina medvěd grizzly a jeho kamarádi poprvé na scéně, máte pocit, že jde o partičku odněkud z hospody, co nezávazně plká o ničem a co jim nic nejde, ve všem jsou leví. Protože asi nejsem objektivní, díval se se mnou na film šestiletý syn. Příběh ho vůbec nezaujal, zvířátka rovněž ne, ani ta domestikovaná, a po asi dvaceti minutách si šel hrát s figurkou Spidermana, protože společně s Indiana Jonesem chtěli porazit a zničit vesmírnou loď klonů ze Star Wars, již si synek postavil den předtím z Lega. Takže asi tak k zábavnosti celého filmu. ()

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

O rok dříve se studio Sony Pictures Animation filmem "Divoké vlny" pasovalo na jednoho z předních hráčů mezi tvůrci počítačových animáků. Při sledování "Lovecké sezóny 2" se nelze zbavit pocitů marnosti a zrazenosti, neboť novinka od Sony je přesný opak "Divokých vln" – nepokrytě laciná, formálně otřesná a po všech ohledech stupidní odpornost, jejíž zhlédnutí způsobí v mentálním vývoji dítěte asi stejný pokrok jako pád na hlavu z velké výšky. Kvůli snížení nákladů většinu snímku místo žánrově tradičních dynamických akčních sekvencí tvoří scény, kde postavičky toporně stojí na místě, zatímco dabéři zoufale improvizují rádoby směšné žvásty, které mají film natáhnout na stopáž lehce přes hodinu. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování asi nejhoršího animáku posledních let. A od minula se toho opravdu moc nezměnilo. Možná jen, že vizuální stránka je asi o dvě třídy horší, než tomu bylo v případě jedničky a i takový 15 let starý Toy Story mi přijde hezčí. Příběh jako by tu ani nebyl a smát se budou zase jenom asi ti nejmenší. Narozdíl od jedničky jsem se ale přece jenom aspoň párkrát pousmál, takže se to od odpadu přece jenom trochu drží. Takoví Vesmirní opičáci byli snad ještě horší. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[3/10] Lovecká Sezóna 2 je od Sony Pictures čisto komerčný ťah, pokračovanie dobrej jednotky, zaujímavé že tvorcovia - američani do vlastný kín tento film nepošlú a dajú ho na DVD produkciu, ale do zahraničia ho s radosťou posielajú do kín. Čo sa hanbia za svoju tvorbu? Ale za toto sa aj hambiť môžu. Hodina a štvrť zábavy pre deti bez žiadneho nápadu a deja, animácie pod úrovňou Sony Pictures, horšie ako jednotka, malé detaily, nie svetlé výrazné farby, proste na Sony Pictures to je úplný ťažký podpriemer, ktorý nič nezachráni, ale zase chápem že do toho dali čo najmenej penazí a chceli z toho najviac vyťažiť, vravím, komercia jak hovado. Tvorcovia ho poslali aj k nám do kín, pričom človek ani nevedel že je toto pokračovanie a zrazu bum - Lovecká Sezóna 2, už o mesiac a podobné bláboly, ale hlavne že podstatnejšie lepšie americké kúsky vychádzajú u nás rovno na DVD, čo je dosť hlúpe a smutné zároveň. Určite je druhá Open Season jeden z najslabších diel Sony Pictures. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Strohé, hrubé, nevýrazné, nezajímavé, nepropracované jednotlivé složky filmu. Tak by se celý snímek dal shrnout. Nejenže postavy jsou tak absurdně špatné, až mnohý člověk z té nudy zívá, ale i ten scénář, scénář, kde by se mohlo něco zachránit je mizerný, jak dnešní výrobky od Bati (a to je co říci). Jediné, co bych snad dokázal pochválit je animace, která zas tak mizerná není. Jen díky ní dávám tu jednu hvězdičku. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (1)

  • Příběh filmu se odehrává přesně rok po prvnímu dílu. (Terva)

Reklama

Reklama