Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 2

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tam, kde se scénaristická debilita tak nádherně snoubí s režisérskou impotencí a celé je to podpořeno neskutečně štědrým rumunským rozpočtem, si může Mikuláš klidně zavařit hlavu a stejně to bude hnusná, retardovaná, amatérská videosračka. Dovedu si živě představit, jak už v pekle instalují nad kotle velkoplošné obrazovky, kde tohle poběží v nekonečné smyčce a všichni ti hříšníci budou raději strkat hlavy do vroucího oleje, než aby se nechali takhle nelidsky týrat. Je už to jen otázka času, kdy Klec odpoví na otázku Segalova agenta, zda by nepřijal roli záporáka v jeho novém blockbusteru, aby se na něj mohl Štefan v závěrečném souboji převalit a definitivně tak pohřbít jeho kariéru, nadšeně huhňavým "Hell yes!!". ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trochu vínka (nemusí byť práve to drahé dvetisícročné z tureckej jaskynnej svätyne) a dá sa to, dokonca je to celkom zábava. Iste, strašná (ale strašná!) báchorka, ale Cage má len asi dva úlety, inak je v pohode a dokonca z neho cítiť istý nadhľad, Idris Elba fajn, takisto záporáci (tatko Ciarán si to totálne užíva). K tomu solídne natočené akčné scény (hlavne plamenné rýpadlo a finále na diaľnici), sem-tam hláška a... Christopher Lambert!!! :) Len škoda, že je to taký lacný, rumunský, akoby direct-to-bluray shit a že v tom tak zriedka poznať rukopis tvorcov geniálnych Crankov. Keby to bolo nafakované R-ko ako Drive Angry, máme tu jasný nábeh na GP roka. 5/10 ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Po Gamerovi jsem vzal duo N&T na milost, přičemž představa, jak kočírují pokračování pekelného jezdce, se mi vlastně docela zamlouvala. Nevím, kde přesně je chyba, jestli v polovičním rozpočtu oproti prvnímu dílu, nebo ve scénáři, kdy vůbec netušíte, o co se zrovna hraje, každopádně vím, že režisérské duo to všechno posílá pod drn svým tvůrčím (ne)uměním. Ne, tohle už není obrazová anarchie, která by mohla někoho bavit, jako třeba u Cranku, tohle je krystalicky čirá esence filmařského bordelu, kde má kamera se střihem maskovat chudé exteriéry a průměrné triky, přičemž v tom všem vlastně vůbec nestíháte sledovat, co se má v daném obrazovém segmentu odehrávat, protože to prostě nejde. Být jako urvaný z řetězu a myslet si, že se speedem v palici budete sekat jeden cool frame za druhým, tak se šeredně mýlíte. Blbý, že jsem se docela těšil. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $57miliónovTržby USA $51,774,002Tržby Celosvetovo $132,563,930Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,300,102 //počet predaných kusov 360,242Tržby za predaj DVD v USA $10,830,875 //počet predaných kusov 628,659║ neveril by som že to môže byť až tak otrasná žbrnda, kde asi v polovici záberoch máte pocit že to je točené nejakým človekom bez kúska fantázie v rámci suchého domáceho videa a to ostatné čo sa chce tváriť akčne je niečo tak ohavne záchvatovo traslavé, lebo Ghost Rider sa každú chvíľu utápa v depke a trepe s tou hlavou ostošesť, herci suchý, proste ani nemajú čo hrať lebo príbeh je prvoplánová utópia, nuž je to ďalšia zbytočnosť neskutočných podivínov ako že režisérov asi ulietajúcich na nejakých práškoch, no Neveldine a Taylor by to už mali fakt zabaliť /10%/ ()

Adrian odpad!

všechny recenze uživatele

Ciste zlo. Cage v dalsom angazma neuveritelne prehravajucich grimas, zvysok osadenstva mu statne sekunduje. Anthony Head na zaciatku dava tusit, ze sa budu reinkarnovat B-ckove propriety a herecke akvizicie, ovsem pravym klincom je Christopher Lambert, tie najnepritazlivejsie rumunsko-turecke lokacie a nespocitatelna derivacia scenara, ktory uz do vienka dostal oznacenie "blbost". Duo Neveldine/Taylor potom tuto tragediu rezijne (ne)kociruje anarchisticky, az fyzicky neprijemnym sposobom. 1/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘIVEĎ CHLAPCE A MY SEJMEME TVOU KLETBU.....“ /// Děsivě jednoduchý dialogy (ovšem co tady hledat za vědu), až dětinsky efektní (tady bych vědu nehledal už vůbec) Cageho eskapády či kreace a všudypřítomná scénáristická prázdnota (což by zase tolik překvapit nemuselo). Komiksovej fanda musí vypnout (skoro) všechny orgány (i ten? Myslím, že ten hlavně....). A NA ZEMI DOPADNE STÍN .... no nic jinýho jsem ani nečekal. Ne, že by to bylo trapný – jen prázdný. Ovšem pokud vám v těle tluče srdce žháře.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem maminka Ďáblova synka. 2.) Při jízdě na motorce mě hoří lebka. 3.) Thx za titule ,,mindhunter29“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,174 // Otvárací Víkend USA: $22,115,334 // Vizuálne pekne spracované a herecky dobre zahrané (hovorím samozrejme o Nicolasovi), ale dejovo totálne odfláknuté. Z hodnotením na CSFD nesúhlasím a preto dávam 80% .... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nekonečné zklamání. Neveldine a Taylor jsou průkopníci a inovátoři, ale bohužel nejsou vypravěči, kteří by si získávali srdce publika a především investorů široce přístupnými eposy (jako Cameron) či sofistikovanými kulty (jako sourozenci Wachowští). Jsou to adrenalinoví závisláci vyžívající se v subverzivitě a válcování norem. Podobně jako např. nejradikálnější filmaři japonské nové vlny povýšili kameru na zbraň a z diváka udělali její oběť. Nelze se pak divit, že jejich filmy narážejí nejen u konzervativních filmových fandů, ale také u jiným způsobem konzervativní kritiky. Pohled na jejich kariéru ukazuje smutný osud kreativních géniů v době, která je nechápe, a jenž je o to smutnější, že si coby autoři na poli akčních filmů nemůžou malovat v ústraní či psát do šuplíku. Na film jsou prostě třeba finance a zázemí, které jim ale asi již nikdo nedá. Jejich trilogie revolučních videoherní snímků "Crank", "Crank: High Voltage" a "Gamer" se vyznačuje nepřímou úměrností mezi klesajícími tržbami a stoupajícími ambicemi při bortění zažitých hranic a norem. Příslibem velké budoucnosti měl pak být studiový projekt "Jonah Hex", který se ale s vyhazovem režisérů změnil v trpký reality check. "Ghost Rider 2" pak představuje bolestivou kocovinu - zetkový původně zřejmě jen direct-to-video sequel k céčkové slátanině, s typickými atributy jako natáčení ve východní Evropě a strašlivým scénářem. Neveldine a Taylor poprvé neměli film ve vlastních rukou, ale jen zachraňovali již napsaný a z velké části produkčně rozjetý projekt. Právě díky jejich dravému stylu, castingovým volbám a zálibě v přemrštěnosti je "Ghost Rider 2" alespoň chvílemi koukatelný, ale vždy, když se z formálního kadlubu vynoří původní scénář, celá pekelná mašina se zadrhne a padne na hubu. Ta tam je pro režiséry typická symbióza mizanscény, kamery a akce, ale také se zoufale nedostává prostoru na nápaditou realizaci šablonovitých sekvencí. O subverzi lze mluvit pouze v hrstce scén, když pustili Cage z řetězu a nechali ho vyvádět neskutečné psí kusy (hurónská sekvence získávání informací od překupníka, manická proměna na motorce či samotná řeč těla démonického jezdce, kterého tentokrát ztvárnil Cage). Otisk značky Neveldine/Taylor je patrný vlastně hlavně v postprodukci, tedy v částech se speciálními efekty, které se vyznačují dravostí a koncepční chaotičností typickou pro předchozí snímky režisérského dua (ostatně i vytuněnou podobu proměněného hrdiny lze jednoznačně identifikovat jako dílo estetiky režisérů). Chce se mi vidět Neveldina a Taylora jako novodobé Orsony Wellese - jejich geniální a revoluční dílo bylo nepochopeno, jejich studiový projekt skončil znásilněn producenty bez jejich kreativního vkladu a nyní jsou nuceni se realizovat v laciných evropských produkcích, nad nimiž ale také nemají plnou kontrolu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neveldinuv a Tayloruv styl docela muzu, oba Cranky jsou jizda jak hovado, ale kurva, tohle teda byla sracka. Naprosto stupidni pribeh, kdy jsem si po pulce filmu rikal, jestli to tvurci myslej vazne, ze jako tady pujde zrovna o tohle. Naprosto prasackej vizual, kde to misto nejaky syrovosti pripomina mix mezi Kobrou 11 a Van Dammovo bulharskym beckem, bojovy sceny by se dali spocitat na prstech jedny ruky a to jeste vsechny byly videt v traileru. Do toho Cage xichtici se jako snad jeste nikdy, kazdou chvily dej prerusovanej nejakejma jakoze cool animovanejma zaberama nebo ruznejma otravnejma kamerovejma vychytavkama a vsechny vedlejsi postavy v podstate naprosto k hovnu. Za co teda ty 2*. Jednak triky samotnyho Ghost Ridera (motorka, lebka atd.) jsou na solidni urovni a celkove plameny vypadaj realne a taky je film precejen trochu drsnejsi nez soucasna komixova produkce, coz je ale dany hlavni postavou. Ale to nic nemeni na faktu, ze to je proste nechutny becko, pravdepodobne nejhorsi komixovka roku a totalni zklamani. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Tak bych rád věděl, na čem tihle dva pračuráci ujíždějí... Snídají snad krekry z koksu?? Nebo olivy naplněné háčkem?? Nevím, každopádně jsou z toho naspeedovaní jak křečci s rachejtlemi v prdelích a podle toho taky dopadlo tahle holomajzna. Pravděpodobně musíte toto monstrum vidět na vlastní oči, jelikož slovy se to dost dobře popsat nedá. Když bych se o to měl pokusit, tak bych to nastínil tímto způsobem: nemá to hlavu, ani patu a dál to nemá mozek, srdce, plíce, játra, ledviny, je to prázdný, stupidní, odporný, zmatený, kolosálně zhovadilý, dementní, zběsilý a nudný. Cagi, co šňupeš ty, ty vemeno jedno?? To je naprostá zoufalost. Téměř dokonalý pohřeb kariéry. A pro duo Neveldine, Taylor: Crank se vám povedl, ale mělo zůstat pouze při něm. Všechno další smrdí jak hnojník. A tohle je vrchol. Tohle doslova páchne jako prošlej vlašák na hnojníku. Nepochopitelně se však shitrider stal v kinech výdělečným. Božeeeee! 57 miliónů dolarů(rozpočet)/132,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách strašnej průser... Duo Neveldine/Taylor dostalo usmrkanej budget (55 melounů na komixovou adaptaci je zatraceně málo), ale ten je ve svých pekelných plánech nezastavil. Pánové proto odjeli do východní Evropy (oblíbená turistická země, van Damme a Seagal můžou vyprávět), kde v těch nejlevnějších lokacích dali stvořit dalšího pochybnýho filmu s pekelnym jezdcem. Cage u toho samozřejmě nemohl chybět. Jenže když uviděl na výplatnici svůj honorář, nahodil tak strašně "motherfucker badass" obličej, že se ho tvůrci rozhodli použít do všech záběrů. A pak že do stejný řeky dvakrát nevstoupíš... Akce nepřehledná, hlášky splachovací ("Nebojím se tě". - "Ale měla bys!"), zkrátka klišé spaluje klišé. Je pravda, že hořící lebka vypadá z minula o hodně líp, ale co naplat, když nuda tu drží hlavní slovo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si velmi dobře, jak jsem kdysi, bezprostředně po shlédutí prvního Ghost Ridera vycházel z kina s hloupým úsměvem od ucha k uchu a dovolával se pokračování. Bohužel, takhle jsem si ho nepředstavoval. Neveldine a Taylor absolutně ignorují hloupoučkou naivní poetiku prvního dílu (o němž jsem i nadále přesvědčen, že je špatný, a tedy kouzelně zábavný zcela záměrně) a výrazně si upravují i některé motivy z jedničky a rozehrávají anarchistické peklo, kde na nějaké větší filmařské řemeslo nezůstal prostor, zabraly ho totiž kamerové exhibice z podhledu, zrychlovačky, vracečky a vůbec postupy, které nevypadaly dobře už v televizní tvorbě deset lez nazpátek... Akce je hyperaktivní, ale nudná, Cage není zábavný, jeho přehrávání je k pláči (řev na motorce? WTF?) a úplně nejsmutnější je, že Ciarán Hinds je tu ještě horší... Dvě hvězdy skutečně pouze za plamenomet :))) A za Wilhelma... ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Jedničku měl na svědomí režisér Daredevila, takže její sračkovost nepřekvapila. Ale že dvojku snad ještě hůř prosrali Neveldine s Taylorem, to mi hlava nebere. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Občas to vizuálno potěšilo smělé oko diváka, nicméně vrstvená debilita páně direktora mrskala s filmem z rohu do rohu, jako kdyby nikdo vlastně nevěděl, kudy kam. A já to mám vědět? Já se chci bavit, kochat, chechtat, užívat si. Dalo by se to zvládnout, ale ne s filmem Goust srajda dvě. Ne, tudy cesta nevede, i když je do pekel... a když už nic, tak aspoň na zlepšení nálady. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V období, kdy točil hity jako Skála, Con Air nebo 8MM, pana Cage rozhodně nenapadlo, že jednou skončí v nějakých rumunsko-osmanských lokacích ve společnosti rezavých Dácií, cikánské kapsářky a sanitek, co pamatují Ceauceska - neschopen sebereflexe, až po krk ponořen v béčkovém marastu pro vyžilé akční hvězdy dávné minulosti. Každý ovšem strůjcem svého štěstí a já už ani nemám sílu, abych kritizoval Nicolasovu marnou snahu o herectví, potažmo účes, protože ty vlasy už stejně nejsou jeho.. Epos o hořící kostřičce tak definitivně sklouzl do nechtěné komediální roviny, ostatně není se co divit, když C.Lambert byl na natáčení jen dva dny a pak odešel i se scénářem napsaným na tváři a pokud by snad tento tým napadlo natočit další pokračování, nechť vše jednou provždy ukončí doktor Venkman s práškovým minimaxem.. ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

Laciné a i při svých 95 minutách proklatě úmorné. Duo Neveldine, Taylor si vystačí prakticky s jednou silnicí, lacinými industriálními troskami či kostelem a do těchto naprosto nezajímavých exteriérů vpustí zdivočelého Ghost Ridera, který se párkrát epilepticky zasvíjí, práskne bičem, něco podpálí, ale výsledek je podobně mrtvý jako Mooreův Max Payne. Ghost Rider 2 je pak pro mě osobně snad nejhorší komiksovou adaptací vůbec. ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama