Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 1

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

Wally odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohost nad ubohost a v čele toho asi nejubožejší herec současnost N. Cage...nikdy jsem nebyl jeho fanoušek, ale to co teď předvádí hraničí se zoufalstvím....myslel jsem si, že dám alespoň jednu hvězdu za efekty, ale žádné tam nebyly...přeměny v jezdce byly směšné. Co se stalo od prvního dílu na který se dalo ještě koukat?! ()

misstake 

všechny recenze uživatele

To bych nečekal, že dvojka Ghost Ridera v režii dua Neveldine / Taylor bude vypadat jako céčko s Dolphem Lundgrenem. A Hell Yeah ono to tak vypadá. Režijní a scénaristické nápady se vyčerpaly v Cranku 2 a Gamerovi a zůstává nám pouze laciná reklama na Daciu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ghost Rider byl celkem povedený komix, ale jeho pokračování je pořádný průser. Ono je to v podstatě na úrovni bulharských akčních filmů s Van Dammem či Seagelem a to není to nejhorší. Nejhorší je, že je to až na dvě povedené akce nuda, ve které se nic neděje, záporák je vykradený Wraith ze Stargate: Atlantis a celý příběh je snad to největší hororové klišé.Celý vizuál křičí "natočeno v nějaké prdeli za pár šupů". A Nicolas Cage, kdysi můj milovaný herec neskutečně přehrává, chčije oheň a háže u toho dementní ksichty. Jo Neveldine a Taylor po příšerném Gamerovi nezklamali. PS: Dalšího kdysi oblíbeného Lamberta jsem ani nepoznal. ()

Loki_Six odpad!

všechny recenze uživatele

"It doesn't matter how far you run, there are some demons you just can't escape. My name is Johnny Blaze, I used to ride a motorcycle for a living. I did a bare ass 360 triple back flip in front of twenty two thousand people. It's kind of funny, it's on Youtube, check it out. But when my dad got sick, I did something way crazier than that." ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako fajn, ale inak obyčajná priemerná jednotka. Síce sa pridalo na akcii, na efektoch, ale inak všetko ostatné šlo do zadku. Ale čo bolo pre mňa zaujímavé, ako tam dostali napr. Hindsa, Elbu či Lamberta. Jasné, Lambert už dávno nebol to, čo kedysi, ale Elba a Hinds mali na ďaleko viac. Ale minimálne dve legendárne scény by sa tam našli podobne ako v prvej časti. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Z Ghost Ridera nejsem dvakrát moudrej. Ten film nejde brát ani s nadsázkou, ani jako komedii, ani jako komixovou adaptaci. To bylo u jedničky, u dvojky dvakrát tolik. Přitom sama postava Ghost Ridera je mi sympatická. Taky ale až ve chvíli, kdy se Cageův utrápený ksicht změní v hořící kedluben. Do tý doby je peklo se na něj dívat. Teprve po tomhle filmu myslím, že můžu zodpovědně říct, že Cage prostě neumí hrát nic jinýho než ublížený tukany. Dávám jednu hvězdu za jednu akční scénu, ale jinak... co bych ale taky mohl čekat od dua Neveldine-Taylor! ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu co se zde všem nelíbí. Je to zase klipová jízda ale od těch dvou magorů se nic jinýho čekat nedalo. V porovnání s prvním Ghost Riderem je tohle o mnohem víc nadupanější a plynulejší. Žádný kecy, jen akce. Ghost rideří jeřáb naprosto šílenej a samotnej Rider konečně žádnej připosranej čuráček ale totální děsivej magor. Srát na všechny co dali dvě hvězdy a míň. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Jednička byla aspoň něčím originální. Tohle je tak blbý, samoúčelný a od začátku do konce předvídatelný, až běda! :-/ Pár pěkných efektů to taky nezachrání, ani hudba není ničím zajímavá a efekty vypadají jako domácí úkol bandy studentů v After Effects... :-/ ()

Dixiee odpad!

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem ještě omlouvala a dala jí možná lepší hodnocení, než si zasloužila, ale tohle už tedy fakt ne. To si nezaslouží ani tu jednu hvězdičku. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Nemyslel jsem si, že zrovna Neveldine s Taylorem dokáží natočit tak neskutečně bezkrevný film, bez napětí, bez atmosféry, emocí, téměř bez ničeho. Nic co by vybočovalo z řady, jen rutinně a naprosto průměrně odvedená práce. Navíc nechápu, proč se oproti prvnímu filmu musel měnit vzhled Ghost Ridera i jeho motorky, které byly v prvním dílu naprosto cool. Asi málo peněz, z nichž většina pravděpodobně padla na honoráře. 49 % ()

HArna odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem jestli nedat odpad, nakonec je to jedna hvězda. Film je bída a Nicolas Cage se veze s ní. Poslední dobou točí jen průměry nebo průšvihy - tohle je dost podprůměrný film. Od začátku do konce jsem se dost nudil...snad všechno špatně, řežie - scénář naprosto zahozená licence, stejně jako u prvního dílu, ten byl fous lepší. Těch filmů co jsem od něho viděl a nenadchli mě je celá řada - filmy 6-7let starý - Ghost Rider 1 -2, Vendeta, Nebezpečný cíl, World Trade Center.... , Švindlíři - to už je ale starší. Next, Proroctví. Hon na čarodějnice nemůžu považovat za propadáky, na druhou stranu níčím výrazně nevynikají. To je škoda, třeba hon na čarodějnice můžu považovat za zklamání, protože měl rozhodně navíc. Kouknu-li se na jeho hereckou filmografii, tak poslední film, který mě opravdu potěšil byl skvěle natočený obchodník se smrtí - skvělej film - 5hvězd ani jsem se nerozmýšlel. Možná, že by neměl točit tolik filmů, ale soustředit se jen třeba jeden za rok nebo dva. Začíná být trochu víc přečtený. Hodně filmů točí i Bruce Willis, ale ten má přece jen větší charisma(můj názor) Doufám, že tady nezraním fanoušky NC, ale od oscarovýho herce skvělých filmů jako byli obchodník se smrtí,skála, Leaving Las Vegas, Con Air, ale i třeba kod Navajo, otec rodiny nebo město andělů bych čekal rozhodně o něco víc. ()

Speedy01 

všechny recenze uživatele

Často se stává, že s většinovým názorem nesouhlasím, ovšem tady musím napsat že ano, je to opravdu sračka a je to zase jeden z těch filmů, u kterého jsem chtěl vydržet co nejdéle, aby se nestalo že mu křivdím špatným hodnocením - každopádně tohle se dodívat do konce skoro nedá :). ()

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Hudba a zvukové efekty boli perfektné, takže kľudne som mohol zatvoriť oči a len tak počúvať ako nejaké hudobné cd. Možno by som bol potom aj menej zhnusený. Druhá hviezdička je za vizuálne efekty. Viem že v dnešnej dobe to nieje nič výnimočné ale to spracovanie musím uznať. Ostatné je len odpad ! ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Tři věci: 1) hořící kostlivec vypadal líp než v jedničce; 2) Cage se docela vtipně ksichtil a 3) raketomet prostě funguje na všechno... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ja viem že tomu ľudia dajú odpad už len kvôli faktu že tam hrá Nicolas Cage a tak nechcú vybočiť z radu aby mu nekazili priemer, ale ja si myslím že grcať tu žlč na tento film je tak trochu zbytočné. Treba si len uvedomiť že je to iba dokonale prostučké béčko ktorého jediná ambícia je trošku pobaviť výčinmi chlapíka čo má miesto hlavy horiacu lebku a miesto vtáka plameňomet. Samozrejme, scenár mal asi tri strany z čoho na prvej bol nadpis, na poslednej nápis THE END a na prostrednú niekto vylial kávu takže sa nedala prečítať. Námet o záchrane chlapca pred jeho tatkom satanom ktorý ho potrebuje na rituál bol zrejme ten najlacnejší aký sa podarilo zohnať v záložni a celý film bol natočený niekde na pláni v rumunsku medzi skalami. Neveldine s Taylorom sa v rámci nevysokého rozpočtu, dementného scenára a homoratingu PG-13 snažia zo všetkých síl vylúpať z toho nejakú zábavu, čo sa im vcelku darí. Triky sú až prekvapivo solídne ( napr obrie ohnivé rýpadlo ), akcia taká drsná ako to detská prístupnosť dovoľuje a miestami sa blisne aj nejakou tou haluškou (napr. keď ghost rider po zásahu granátom ostane pomaly rotovať vo vzduchu ) A čo sa týka samotného Nicolasa, jeho vlasy sú už tradične divné, ale keď začne v rámci premeny strúhať šialené ksichty a diabolsky sa rehotať je na zožratie. No a napokon zadupe satana do zeme tak hlboko že ten sa zastaví až doma v pekle, aké jednoduché. ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

Trailer ma vystrelil priam na nohy, tak čo sa teda stalo?! Stalo sa, že do upútavky sa naozaj zmestili všetky scény, ktoré za niečo stáli. Popri filme som postíhal chat, hitmana aj debatu o zajtrajšom počasí. Jedna hviezda naozaj iba za Nicolasovu odvahu, a zároveň čiastočnú stareckú demenciu, zobrať úlohu ako je táto. Smutné je, že tento chlapík ešte nedávno udával herecké tempo a trhá mi srdce, keď vidím v akom zúfalom stave sa na staré kolená ocitol..:/ ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Nevím ani co mám k tomu dodat. Spíš asi jen to, že když už oznámili hnedka po jedničce, že bude dvojka, tak to asi ani tu jedničku neměli točit anebo to spíš dát naprosto jiným režisérům a ti by to možná udělali líp. Opravdu velká nuda! Je mi zde opravdu Cage líto, že se k tomu "musel", ale hold co naděláme. Musí si napravit reputaci něčím jiným, tohle byl prostě propadák. Jedna hvězda je za propracované efekty, které byli už konečně hodny Ghost Ridera! ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama