Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 1

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

Rokle 

všechny recenze uživatele

Pytlovina na entou s totálním náběhem na GP roku :)) Cage tu podává heroický výkon, kdy se budete tlemit jeho vážně míněným radám a zároveň budete kroutit hlavou nad tím, jak se dá udělat dialog mezi ním a klučinou poté co se kluk zeptá "jak se Ghost Riderovi močí" :)) Jeho hluboký smích byl nakažlivý. Rumunské lokace jsou..... rumunské :) Asi jim tam moc dopravních prostředků na dálnici nejezdí :) Drive Angry byla chujovina, která mě nudila. Druhej Ghost Rider je chujovina taky, ale zábavná. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Bez božského Cage by to byl čistokrevný odpad. Objektivně je to vlastně odpad i s ním, špatně napsaný, tupě zrežírovaný, hloupě odvyprávěný a absolutně bez snahy ze strany tvůrců, ale Cageovi maniakální kreace jsou tak zvráceně geniální, že se jimi prostě nelze nebavit. A to i když je herecky v kómatu nebo na LSD ()

derek007 odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem koninu, která bude trapně ujetá, ale tohle do kina vůbec nepatří. Nepatří to ani do tv a ani na filmové večírky podpořené zakázanými látkami. Patří to do pekla a chudák Idris Elba. ()

Clu 

všechny recenze uživatele

První díl byl šablonovitý, hloupý a vzhledem k tématu mě až překvapilo (!) jak strašně jsem se nudil. Tenhle díl mi naprosto sedl. Takhle má vypadat správné béčko o pekelném motorkářovi. Nicholas Cage se tady očividně baví a já se bavil s ním, ženská není otravná, dobře se na ní kouká, záporáci jsou zajímaví a dobře obsazení a akce a triky mají konečně grády. Tenhle film má konečně "duši", je dělaný s láskou, má skvělou atmosféru, styl a hlavně: Ghost rider je v něm strašidelný! To je přece celá myšlenka. Opravdu ho udělali nádherně démonického a utrženého ze řetězu. Řve lidem do obličeje, chrlí oheň, pohybuje se přízračně, prostě bomba. A hraje mu k tomu výborná psycho rocková hudba. A jeho role je nádherně schizofrení - vytěkaný bláznivý (typicky přehrávající) Cage drží na uzdě hladového démona, který mu dřímá v nitru. Co si prát víc? Dokonce neváhám použít slova originalita a "artové sekvence" i když mi neuvěříte, protože jsou do nich většinou vetkané béčkové vtipy. Ale já se smál s obdivem. A bál se smíchem. A užíval si akční scény, protože tenhle film ví, co chceme vidět a nenudí nás dutými mainstreamovými dialogy. Naprosto doporučuju! Jediné dvě chybky. Ten kluk je špatnej herec, nic jsem mu nevěřil. A za druhé, věta jeho matky "můj syn je to jediné co jsem v životě udělala dobře" je klišé, co se neodpouští. Věděl jsem, že to řekne už když začala: "udělala jsem v životě spoustu chyb." Ale Cage to ihned zachrání svojí odpovědí která je naprosto skvěle trailerová. Ale to už neprozradím, zkoukněte to a bavte se! ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

S jedničkou jsem neměl problém, ale tohle je už prostě moc... S Cagem to jde hodně z kopce, vypadá čím dál tím hůř a má čím dál tím horší filmy... ()

P.J.2 odpad!

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem viděl a celkem se mi líbila, nebo abych byl přesnější, nevadila mi. Normální komiks ze kterého se dalo vymlátit mnohem víc ale neurazil..Ale teprve teď, po shlédnutí dvojky jsem si uvědomil že Nicolas Cage JE Ghost rider!! Protože za poslední dobu se přiřítí ze stínu, zkurví všemožný filmy a zase odpluje, rozšiřovat chaoz a zkázu do šoubyznysu. Co tohle jako mělo znamenat? Neveldine a Taylor jsou opravdu mentálně choří, a to se mi jejich crank i gamer velice líbili, ale to už bylo moc totok. Bojim se aby to na mě nenechalo nějakou psychyckou ujmu. Připadal jsem si jako po lobotomii protože tohle je příkladné dno Hollywoodu.. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Pořád je to celkem blábol,ale mě osobně se to líbilo o něco víc než jednička. Lepší vizuál, lépe zahrané, lepší akce a... a to je asi tak všechno. Podruhé se na to ale určitě dívat nebudu, ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek o slavném ďábelském komiksovém motorkáři už vypadá jinak, ale přeci jen ještě poněkud nevalně. Speciální CGI efekty dokonalé, scénář prostý, rychlejší tempo, ale celkově stejně jakoby tomu ještě něco chybělo. Tvůrci se tu ničím nezdržovali a neustále šli ve vývoji hlavní dějové linky k věci. Místy je tak děj značně zkratkovitý a psychologická stránka věci Johnyho Blaze nejen že nefunguje vůbec, ale spíše vyznívá až směšně. Komiksové příběhy to holt s přepisem na stříbrná plátna nemají pranic jednoduché. Tak či onak, vždy je něco špatně. Ghost Rider je zkrátka další nelehký a dosti tvrdý oříšek, na kterém si filmoví tvůrci vylámou zuby, ať se budou snažit sebevíc. Ale za pokus to stálo. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

To je něco tak špatnýho, že už víc špatný to ani být nemůže. Dialody nefungují, proměny v ridera jsou směšný, jeho sekavý pohyby divný. "A CO KDYŽ SE TI CHCE ČŮRAT, KDYŽ HOŘÍŠ?" "TY JSI DOBREJ. JE TO JAKO PLAMENOMET" strašná kravina celej film. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Slabé, nudné a neslané ... :-( Rozhodně zklamaní. Čekal jsem po skvělé jedničce skvělou dvojku bohužel... Ale konec ten byl naprosto skvělý, skvělé triky a proto dávám 20% EDIT: Strašná sračka! ()

Castielo 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce odpad. Kamera hrozná, střih ještě horší (a to je co říct, když si toho všimne i lajk jako já), herecké výkony na zvracení a celkově děj, no radši no comment. Naopak efekty byly moc povedené a ten nápad, jakkoli byl šíleně provedený a zpracovaný, byl myšlený dobře. Sečteno podtrženo, mohl to být pěknej film, ale realita je trošku jinde. 2* ()

Grimlok odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička nebyla nic přebornýho, ale dalo se to zkouknout. Dvojka asi jedničku ignoruje, jinak si nedokážu vysvětlit proč je všechno úplně jinak (jiná smlouva, jiná motorka, atd). Efekty bída s nouzí, o příběhu ani nemluvě, ten už je milionkrát zfilmovanej. Tenhle film od odpadu nezachrání ani hořící rypadlo, ani počmáranej Lambert. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Držka jedna počmáraná, ja som ťa aj tak hneď spoznal, Kryštofe! Tento kolotoč má mimo Lamberta (dekadentné plus, uznávam) ešte jedno plus a to z času na čas fajnovú grafiku na čele s démonickým rýpadlom. Najlepšia scéna bez debaty a ak nenaskáču hviezdy za ňu, tak už za nič. Laškovať so slovami logika, dej, príbeh prípadne zmysel, by bolo rúhanie sa. Aby ste naplno vstrebali masívne degeneratívny potencíál tohoto rumunského majsteršťuku, je nutné mať veľmi benevolentnú náladu a vygumovaná hlava nejakým progresívnym destilátom zážitok pravdepodobne tiež umocní. ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Co to je .. toto .. totok je Ghost Rider ? Spíše nepovedená reklamní ukázka na hodně špatný film. Tohle se snad nedá ani zařadit k 'béčkovým' snímkům, ale do odpadové kategorie. Neříkám, že by první "Ghost" byl nějakým extra nabušeným trhákem, ale dokázal pobavit a zaujmout, což se o jeho pokračování řici nedá. Kousky nelogické slátaniny poslepované dohromady, aniž by to ladilo. Nemá to žádný spád, ani napětí .. napínavou atmosféru už vůbec ne. A ještě k tomu uměle natahované (i přes krátkou stopáž). Nějaká pozitiva ? Se štěstím kapánek uspokojivý konec a asi dvě povedené akční scény .. ostatní stojí za prd - těžká nuda. [20%] ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejhorší snímek Nicolase Cage. Po nepřesvědčivý jedničce je pokračování těžkej průser. Rozpočet se zkrouhnul na polovinu a v rámci úspornejch opatření se natáčení přesunulo do Rumunska a Turecka, což už samo o sobě o "kvalitách" tohohle produktu dost vypovídá. Ale stejně se ptám, kam proboha zmizelo těch skoro 60 mega? Akce hrozná, kamera a střih šílený, efekty podprůměrný, příběh naprosto nepoužitelnej a jako třešnička na dortu zmatenej (nebo znuděnej?) Cage, kterej už absolutně netuší, co hrát. Víckrát jsem se snad ještě během devadesáti minut na hodiny nekoukal. Jedna rozpačitá hvězda za odvahu distributorů nasadit takovejhle jasnej direct-to-dvd produkt do kin. Teď už jenom doufat, že nezvnikne trojka. ()

Kissak 

všechny recenze uživatele

No, horší než jednička. Něco tomu prostě chybělo a Cage neměl vůbec šmrnc. Jako i ostatní herci. Slabší průměr, ale rozhodně ne odpad. ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama