Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 2

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašná zválenina, ale zábavná. Idris je tu hodně fajn, Cage je šílený jako samo peklo a akce je dost povedená (hlavně lom a finálová honička). Neveldine a Taylor k tomu všem přihazujou svůj osobitý Crankovský styl. Škoda, že neprotlačili R-ko. A jeden z hlavních záporáků měl můj mobil. Vlastně se mi to líbilo víc než jednička. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Má to momenty kedy je Ghost Rider veľmi cool (skoro vždy ked nie je vidno Cagov face). Má to akciu na ktorú sa celkom dobre pozerá, každopadne tým rozmaznaným deckám na režisérskej stoličke už by niekto mohol oznámiť, že Crank skončil pred dvoma filmami, že fisheye nie je úplne vždy cool a tie ich highpass filtre sú totálny grc. A vôbec. Čím ďalej originalitu ich štýlu začína prebíjať anarchia a odporučil by som miesto nejakého ďalšieho pubertálneho výstrelku dať tvorčiu pauzu a naštudovať tie pravidlá, ktoré vlastne 4 filmy porušujú. A potom sa možno začnem na ich kúsky znova tešiť. 50% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

40% si to zaslouží. Jsou tam asi dva nebo tři dobrý vtipy, Idris Elba jako jedinej skutečně hrál a pak - potetovanej WTF Lambert, ha ha. Zato co tam předvádí Cage, to by se jeden poprděl. Měl by se vážně trochu krotit. Vrcholem všeho je pak jízda na motorce, kdy dělá takový ksichty, jako by do něj šel proud. Tyhle psycho záchvaty se střídaj s momentama, kdy se snaží vypadat zlomeně, zkušeně a chová se mentorsky. Bože. Bez debat je v nejlepší formě, když má místo hlavy lebku a nemluví. Nad příběhem netřeba se pozastavovat, je to na hlavu posazenej chaos, obohacenej totálníma zásekama jako např. jakejsi černobílej ujetej videoklip s Cagem, jak mu z huby lítaj řetězy nebo co. A do toho hraje tvrdá muzika, yeaaah! Pak je tam nějakej pan Satan, ten ještě celkem šel, jeho poskok s kompostujícím účinkem na tom byl podstatně hůř a účes měl jak Angelina Jolie v 60 sekundách. Mimochodem, proč se mu nerozložil i volant, když řídil? Největší problém stejně je, že postavy jsou tu tak dementní, že nikoho nezajímá, co se jim stane. A jak to dopadne je všem fuk už od prvních deseti minut, protože za a) Cageovy ksichty zaručeně rozptýlí pracný soustředění a za b) byla by to sakra bomba, kdyby klouček na konci zkápnul a z Cage se stal čert, co píchá vidlema hříšníky do zadku. Kdyby to takhle vážně dopadlo, zasloužilo by to * navíc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to tak v prvních minutách možná nevypadalo, nakonec je druhý Ghost Rider podobně špatný jako první. Čili hodně. Podobně proto, že film je to úplně jiný, a to v každém ohledu. Někomu se možná ten dravý styl pánů režisérů zalíbí, mně, kterému se nelíbilo ani jedno Zastav a nepřežiješ, by se to podařilo asi jen těžko (Gamer je zřejmě ona výjimka potvrzující pravidlo). Triky byly slušné, ano, ale toť vše. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A za co asi tak tu hvězdu? Vím já. No viděl jsem evidentně větší chujoviny. Možná tomu dopomohl i fakt, že jsem si nastahoval natolik špatnou kopii, že jsem neměl čas na detaily a snažil se uprostřed zrnění nalézt rozostřenýho klecáka, ať už s hlavou, nebo bez. Prostě ultimativní sračky ve mě nechávají pocit nenávisti k producentům, scenáristům, režisérům i hercům (v tomto pořadí). Z tohohle si nepamatuju nic, fíling naprostá nula, což je lepší než drtit v zubech pc mouse, jichž mám bohužel značnou spotřebu. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

No škoda slov, jak mohli natočit takový ubohý pokračování. Hrozný příběh a po dlouhý době film, u kterého jsem si přál, aby rychle skončil. Jednu možná tak za nějaký slušný efekty. Cage už není co býval a dobrých rolí rapidně ubylo. ( Hodnocení: 2/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stejně strašné jako první díl, akorát příběh je ještě blbější a Cageův výkon o několik tříd šílenější. U něj už to fakt vypadá, že si dělá z diváků jen zvrácenou srandu. Jinak je to ale strašná nuda, která vypadá jak direct-to-dvd béčko s trochu lepšími triky. Neveldine s Taylorem opravdu všechen svůj talent vyčerpali na Cranku. Ale pořád je to svým způsobem zábavnější než první díl nebo shitové Drive angry. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hell no. Všechny pochyby ohledně praštěného režisérského dua se potvrdily - už ty dva nikdy nepouštějte k marvelovkám! Cáklá akční psychedelie do komiksů nepatří, rozumí si s ní jen Gerard Butler a Jason Statham. Jednu hvězdičku dohromady za Idrise Elbu, super triky a překvapivě Cage, který si opět prvotřídním způsobem dělá legraci sám ze sebe. ()

pepo odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších kinofilmov, čo som videl.Počas sledovania som sa asi 3X sám seba spýtal, prečo vlastne mám rád filmy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebudu se předem poustět do debaty zda-li byla dvojka lepší než jednička nebo naopak. Mě se nelíbil ani jeden. Nikdo se mi ale nemůže divit, protože jsem byl svědkem že Cage neřekne jedinou větu která by dávala smysl, stejně jako ostatní herci. Rumunské kulisy jsou překvapivě to jediné co filmu neubližuje. Skoro by se chtělo dodat, že scénář nepsal člověk. Vždyť lepší příběh by vymyslelo i dítě 1. stupně základní školy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nojo, ani comicsy s Ghost Riderem nejsou nic světoborného, prostě jen splňují představu, že comics je oddechové nenáročné čtivo (což samozřejmě platí jen pro část produkce). Poučený čtenář tak opravdu nemůže čekat duchaplnou bombu, ale naopak naivní scénář, stylové ksichty nejen hlavního hrdiny a prostý boj dobra se zlem, který je trochu zamotaný, jelikož proti ďáblu bojuje démon z pekla... O něco slabší než jednička, ale stále zábavné s patřičným happyendem. Akce ucházející, při sledování si hned uvědomíte slova počítačových expertů: nejhorší je animace vody a ohně, a tak snad jen roztřepaná kamera mi občas pila krev. Jasně, šlo z toho udělat maso, jenže pak by to nebylo pro celou rodinu. Ch.Lambert vypadá poslední dobou jako mumie... V paměti utkví - lebka, hořící rypadlo a plamenomet... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Druhý Ghost Rider je viacmenej rovnaká hlúposť ako prvý diel, avšak Nicolas Cage je čím ďalej tým zábavnejší a Mark Neveldine s Brianom Taylorom zvládajú servírovať síce neoriginálne ale solídne akčné scény. Nič viac od tohto filmu ale nečakajte. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ak jednotka bola slabá čo je potom toto ? Od režisérskeho dua Neveldine / Taylor by asi každý čakal viac, ale tento film je teda fakt tragický. Príbeh totalne o ničom, Cage ešte trápnejší ako v prvom Riderovi, hlášky nulové, rovnako tak aj nápady, záporáci a všetko ostatné. Teda až na efekty a akcie, ktoré sa mi aspoň trošičku ľúbili, ale inak fakt katastrofa. 29% - 1* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdementnějších a nejodpornějších komiksových filmů všech dob. Evropské kulisy a celkové řemeslné zpracování by snadno mohly evokovat velmi levně pořízenou záležitost, tady se ovšem operovalo s téměř 80-milionovým rozpočtem! A přesto kdyby na plac náhodou zatoulal Steven Seagal, vlastně by zapadl. Ghost Ridera 2 vlastně s odstupem času táhne nahoru jen Nicolas Cage a jeho proslulé cageování. Dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor jakoby po dvojici filmů Zastav a nepřežiješ přišla o kuráž a natočila prostě odpornou záležitost, která se pokouší zaujmout Ghost Riderem močícím oheň či odpornými digitální efekty v nechutných kulisách Rumunska. Ať už v Marvel Studios návrat Ghost Ridera pojmou jakkoliv, horší než Ghost Rider 2 to rozhodně být nemůže. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný adept na film roka! Tentoraz je skutočne vidieť snahu tvorcov, ktorým sa podarilo natočiť majstrovské dielo. Od geniálneho konceptu prízemnej kamery cez neskutočne nádherné a pritom realistické efekty, skvelý scenár s originálnou zápletkou a famózne napísanými uveriteľnými charaktermi so skutočnou psychologickou hĺbkou! Herci stvárňujú svoje postavy dokonale, s výnimkou Idrisa Elby a Christophera Lamberta, ktorý zjavne neabsolvovali spoločné skupinové kurzy mysteriózneho a tajuplného kývania a pohojdávania sa v rytme degenerovaných neandertálskych obradov, a svojou snahou tváriť sa normálne narúšajú inak úplne bezchybnú temnú atmosféru dokonca aj počas denných pasáží, v ktorých sa odohráva väčšina filmu. Bravó! Máte moju poklonu, páni, klobúk dolu. Už aby ste tu boli aj s ďalším pokračovaním! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší průser. Dost mě iritovaly ty scény, ve kterejch Ghost Rider levitoval nebo se pohyboval "cool" strašně rychle, než k někomu střihově divně docupital. Cage v některejch scénách taky pěkně přestřelil a vůbec se mi nelíbily ty bulharský lokace, ale jinak sem se zas až tak nenudil. Některý akční scény byly fajn, Idris Elba byl fajn. Ale už to podruhý vidět nechci. 5/10 ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě to hodnocení nemyslím objektivně vážně, ale toto je přesně ten typ filmu, který se objeví tak jednou za cca 20 let a na kterém je všechno špatně (kromě Idrise Elby, kterej hláškuje jako o život). Tudíž je zde absolutní hodnocení povinností, neboť se jedná a nejlepší guilty pleasure (spolu s Drive Angry) od roku 2000. ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama