Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 1

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

hruska.32 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších komiksových filmů, ale vzato ukázka toho, JAK NEMÁ VYPADAT POKRAČOVÁNÍ. Jediné co tahle ohavnost má společného s prvním filmem je Nicolas Cage. Také nechápu, jak toto mohlo jít do kina. Kulisy a celkově ten look filmu působí spíš jako televizní. Nemám nic proti TV filmům, ale zrovna tohle je případ, kdy to kritizovat budu. Šílená akce (myšleno v tom špatném duchu), která má místy fajn momenty. Třeba když Rider nasedne i na jiný dopravní prostředek než na onu motorku. Zároveň mi ta akce přišla podobná God of War, kdy Kratos taky zabíjí jehnoho protivníka za druhým svými Blades of Chaos. Ale i tak je to slabota. Riderovi kukuče trvají moc dlouho a nepůsobí tak dobře, jako v prvním dílu. Logika filmu je hluboko v prdeli a lepší scénář bych asi napsal i já. Narovinu... nic tu nepůsobí dobře sakra. Fakt... otřesný. ()

CZRohlik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nemá s původním naprosto nic společnýho. První díl byl na rozdíl od téhle slátaniny aspoň krásným příkladem akční fantasy výplachovky u které si musíte vypnout mozek aby jste si ji pořádně užili. Už jen to, že tu přeobsadili i samotnýho Mephista kazí zážitek z filmu. Chování Ghost Ridera nedává smysl, protože v 1 dílu vidíme alespoň mírný náznaky inteligence, ale tady se chová jak retard. Jediný co můžu na druhém Ghost Riderovi pochválit tak je ten příběh kolem Angel Ridera. Bylo fajn ho vidět ve filmu a díky těm ucházejícím efektům to bylo koukatelný. ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele

Zatímco první Rider si držel aspoň trochu úroveň, i když, co si budem, i tomu to šlo dost těžko, druhý díl s podtitulem Spirit of Vengeance je prostě špatný film. Děj je totálně stupidní, je plný smysl postrádajících momentů, je naivně hloupý a je špatný. Postavy jsou nezajímavé, herecké výkony jsou většinou příšerné, střih je totálně šílený, vůbec na sebe nenavazuje. Kamera je hrozná a celý film vypadá ohavně, jak nějaký neskutečně levný film. Na jakoukoliv kontinuitu s předchozím filmem se úplně kašle, Ghost Rider si tu jen tak chodí za denního světla, na všechny události předchozího filmu se zapomnělo a vlastně to působí, jak kdyby scénáristům někdo v rychlosti popsal předešlý film a oni sami ho neviděli. Záporáci jsou k smíchu a naprosto stupidně provedení. Film působí hrozně prázdně a zbytečně, působí to jako televizní produkce, jako nějaký fanmade amatérský filmeček, ne jako plnohodnotný film. Rozhodně jeden z nejlevněji působících Marvel filmů. Pár prvků ho ale tahá z úplného dna. Pár herců se fakt snaží, hlavně Idris Elba a Ciarán Hinds, kteří očividně věděli, k čemu se to upsali, a snaží se kvalitu filmu aspoň trochu pozvednout. Samotný Ghost Rider nevypadá špatně a najde se zde i pár fajn nápadů. Ale nic víc tu není. Ten film je prostě totálně o ničem. Nebo takhle, ještě je tu Nick Cage, který je prostě... no... Nick Cage. Pokud máte rádi styl hraní Cage, budete se bavit. Pokud ho rádi nemáte, budete to nesnášet. Cage tu hraje normálně, jak jsme u něj zvyklý, to znamená totálně šílené výrazy a pohyby a neskutečné přehrávání. Klasický Cage, normálka prostě :D Právě Nicolas tenhle film pro mě dost tahá, protože bez něj, bez jeho šíleného hraní, by to byla totální nuda a jasný odpad. Takhle to je aspoň trochu vtipný odpad :D Zbytečná a levná nuda, kterou zachraňuje Nick Cage a jeho epický herecký výkon. Hodnocení: 10% ()

AndysekAndys 

všechny recenze uživatele

Kde je jeho "you - bad", kde jsou jeho cool výstupy, akce hned od začátku, člověk se nemá ani jak rozkoukat, nicméně mi ani nesedí to, že chce svou kletbu sejmout, když na konci prvního dílu se sám rozhodl, že riderem zůstane. Teď asi řeknu já "you - bad"! To už není ten velký, hořící hrdina, ale lidská troska posedlá démonem. Všechno špatně. Čekala jsem opravdu velkolepou show, skvělého nástupce jedničky, ale zklamání. Bohužel. Jediné co mělo u mě kladný efekt byl konec, ten opravdu ušel, díky tomu dvě hvězdy...jinak...radši nemluvit ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Ghost Rider 2 je strašná slátanina,která balancuje na hranici trapnosti. První díl je podle tohoto braku excelentní podívaná. Doufám,že další pokračování už v plánu není. ()

Digmen 

všechny recenze uživatele

Mikuláš Klec, Hajlendr a Hajmdal ! Dacia Sandero, Dacia Duster, BMW X5 a Škoda Octavia RS ! Rumunsko a Turecko ! Oheň - moc ohně ! Řetěz ? Taky byl ! .....35%...... Tak teď vážně. 1. března měl premiéru Ghost Rider 2 : Spirit Of Vengeance 3D. Jako správný fanoušek komiksu a prvního dílu, jsem neměl jinou možnost, než se jít do kina podívat. Bohužel tento snímek je tak rozporuplný, že není vůbec lehké ho hodnotit. Je to totální béčko ? Nebo prostě hrozný paskvil od člověka, který si zaslouží točit maximálně reklamu na Pedro ? Dle mého soudu je druhá možnost ta správná. Hrozivý scénář, ještě horší dialogy a herecké výkony? O ně se pokouší jenom Nicolas Cage a Idris Elba ! Zbytek jsou jen velmi špatní rumunští komparsisti, které někdo vyhrabal bůhví odkud. 3D nehledejte, protože žádné nenajdete. Hudba je ovšem velice vhodně zvolená. Rumunské a turecké kulisy, kde se celé toto "dobrodružství" odehrává jsou místy úchvatné, jindy ukrutně nudné ! Přes všechny tyto výtky jsem se u filmu jakýmsi zvráceným způsobem bavil. Něco mě podvědomě nutilo, abych se na film dodíval. Co tedy říct závěrem ? Běžte na tento film do kina jedině tehdy, pokud se vám první díl líbil. A přesto budete uplně vedle - stejně jako já a stejně jako tento komentář... ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude mnohem větší hloupost, a byl jsem příjemně překvapen. Rozhodně lepší, než jednička. Nemůžete od toho sice čekat nic víc než chvilku lehké zábavy, ve které se střídají scénaristické šílenosti s ještě většími šílenosti trikovými a stylovými, ale jinak to ušlo. Herci hrají, jako by byli na krátké dovolené kdesi v pochmurné východní Evropě, akce odsýpá a přetéká (scéna s masivním strojem v lomu) a vyústění bylo jasné už od první minuty. Co od akce víc chtít? - Více Lamberta. ()

sabretooth 

všechny recenze uživatele

Podstata prvního dílu byla v tom, že člověk kouká na šílenou akční kravinu, která ho zabaví díky nápadům a vizualizacím. Dvojka vypadá ještě líp, detaily jsou pěkné a uznávám, že pár věcí vypadalo pěkně "badass". To je vše, film si hraje na neskutečný drama, ale je nedomyšlený, akční scény nudné, prostě jeden bordel za druhým. Akce je málo, většina si jen Ghost Rider hraje se človíčkama, které v předešlém díle kosil pohledem za 0,1sec, tady aby to bylo zajímavé na ně kouká jak kdyby je chtěl sbalit a ne sežehnout ..... Děs ()

Charlie.Harper 

všechny recenze uživatele

Na hranici totálneho nevkusu a neúcty k prvému dielu balansuje toto praobyčajné NIČ. Asi takto by som charakterizoval toto veľmi voľne až priam nespútané pokračovanie Ghost Ridera. Najväčšia chyba tohto filmu je pravdepodobne, že sa volá Ghost Rider. Absolútne žiadna spojitosť s prvým dielom ani nejaké náznaky logiky proste nič. Nerozumiem Nicolasovi ako sa mohol na niečo takéto podujať... dej filmu bol taký bezduchý a hrozný, že som mal pocit, že pozerám film ktorého režisérom boli dve malé deti ktorým na zostavenie scenára stačil jeden deň. Odpad to síce nie je, ale môžem Vás uistiť, že ak ste videli Ghost Ridera 1 tak po vzhliadnutí tohto budete maximálne pohoršený. ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Šmarjááá, jaký režisérský pako tohle natočilo? Vypadá to jako špatný nízkorozpočtový film plný amatérů. Jediná hvězdička je za efekt hořícího kostipanáka, i když s tím by si možná jiný rejža taky víc vyhrál. ()

3dgeorge odpad!

všechny recenze uživatele

Po zbabranom prvom filme by si človek povedal, že horšie to už nebude... Nanešťastie jediným prekvapením tohto filmu bol fakt, že sa to dá pokašľať ešte viac :-/ ()

st4nford 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že je to nejhorší počin Nevedlina/Taylora. Opravdu od nich bych čekal daleko více. Gamer a Crank bylo opravdu brilatní, ale tohle je nudné a příliš zbytečně drsné. Daleko radši mám první díl. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Na takýto film tu bolo pár absurdných, ale neuveriteľne vtipných scén, kedy som doslova vyprskol. Tiež Nicolas pekne zahral jednu zo svojich premien, tá ma ozaj dostala, dym z nosa bol super nápad, lenže Cage nie je už čo býval a väčšinu času jeho výraz filmu škodí. Nehovoriac o biednom scenári a podaní materiálu, ktoré zmarí každú snahu. ()

LilySnape 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že pokračování Ghost Ridera si slova jako " odpad " rozhodně nezaslouží ! Boží posel v podobě špatně anglicky mluvícího černouška se mi sice moc nelíbil, ale nicméně film je nabitý pěkně akčními scénami. Já jsem ho v angličtině viděla dneska potřetí a musím říct, že se mi líbí čím dál víc. Nicméně jednička byla pro mou ženskou duši jak stvořená. Tady bych docela ráda viděla i pokračování, protože se z Ghost Ridera Coppoly stal nakonec Boží jezdec. Už nemá plamen ohně , ale modrý plamen ;-) Teď bude " pee " modře :-D Jako já měním své hvězdičkové hodnocení na 4. Pět nedám, to si zaslouží zase úplně jiné filmy, ale líbí se mi to hodně. už jen proto, že mám ráda, když jde zlo do prdele. A taky když mi nikdo nezbuší Nicolase :-) ()

Jemes odpad!

všechny recenze uživatele

hmmm jak tento film popsat.Asi tak,že ho neměli ani natočit radši.Všechno špatně a ačkoli mam Cage rád jako herce tohle mu vubec nesedlo ve srovnani s jedničkou,kde se na to dalo alspon koukat.pokud planuji i trojku,tak je prosim a to opravdu hodně prosím at to radši zabalej hned a nebo at to daj nějakymu panu režiseroj! ()

andrewXx 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom sklamanie. Nenormálne odfláknuté pokračovanie super našliapnutej jednotky u ktorej som sa bavil a ktorá si po dlhých štyroch rokoch určite nezaslúžila takéto odpadkové pokračovanie. Nečudujem sa že si Eva Mendez nechcela zopakovať rolu v tomto filme ak čítala scenár. Zmena vizuálu Ghost Riderovi neprospela, efekty sú chabé a kamera miestami ako keby to točil niekto mobilom k tomu ešte tie idiotské akčné scény v ktorých akoby zmizlo pozadie kde je nenormálne vidno že sa šetrilo. Škoda že sa film nedostal nejakému lepšiemu režisérovi než tejto dvojici šaškov. Film nezachraňuje ani Nicolas Cage a za zmienku stojí jedine Idris Elba ktorého postava ma celkom bavila. Nechápem tým vysokým tržbám ale dúfam a verím že ak bude trojka tak ju dostane do rúk niekto kto ju natočí tak ako si to fanúšikovia jednotky zaslúžia. ()

Hookins86 

všechny recenze uživatele

Na to, že Nicolas skáče z louže do hovna už si myslím, že si každej zvykl. Ale takovej Idris, o které jsem si říkal, že začíná být dobrej, tak po zkouknutí u mě zase spadl. Ikdyž ten se zase ukáže oproti Nickovi. Jináč too movie - Jedna velká blbost, která je zmrvená scénářem a režisérem. GR1 docela slušnej film, tak se na tohle těším a vono z toho vyleze tohle. Je to sračka a málem i odpad, ale nějaký triky se povedly. Hlavně se mi líbila jízda Rajdra na jeho rozpálený mašině, tak to je za jednu * s odřeninama ne na uších jak se říká, ale rovnou na celým těle. Třetí díl od stejných tvůrců? Oh nou! ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama