Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 2

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

MegaOdpad! Veľmi chorý film! Mark Neveldine a Brian Taylor = dvaja primitívi podpísaní pod "Zastav a neprežiješ 2" sa opäť ukázali. Retardovaný dej, atmosféra na zvracanie, jednoducho katastrofa! Aj keď viacerým sa pôvodný Ghost Rider nepáčil, tak toto si nezaslúžil! ()

kura68 

všechny recenze uživatele

Co jsme asi jiného mohli čekat. Bída a utrpení. Ani jsem to nedokoukal celý jak jsem se nudil. Podle mě Nicolas Cage má na mnohem víc. ()

MartinReno 

všechny recenze uživatele

Tento fil u mňa balancuje niekde medzi 2 až 3-ma hviezdičkami.Dal som 3,lebo som rozhodne čakal vačšiu tuponinu a celkom som sa pobavil. ()

kelet odpad!

všechny recenze uživatele

Film absolútne nezvládnutý, bez nápadu. jednotka sa mi páčila, toto však nebol ani len odvar. Viackrát tak zlé, až to bolo komické. Snaha nadviazať na jednotku sa pominula. Nicolas Spravil riadny krok vedľa a hádam ho táto "facka" preberie. Za každú cenu robiť efekty (k tomu ani nie kvalitné) je márna a bezmocná. Je to strata času. Hodnotenie: 0% ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Proroctví,zlí pánové,hnijící démon a samozřejmě Ghost Rider,kterého opět zahrál Nicolas Cage.Oproti jedničce jsem čekal lepší film,ale to se bohužel nekoná.V příběhu jsou často nesrovnalosti,takže čekáte až se objeví ohnivý kostlivec s řetězem.V tomhle taky zklamu,poněvadž se ukáže všeho všudy asi třikrát za celý film v krátkých soubojích.Jediné co filmový snímek Ghost Rider 2 nabízí je docela slušné zpracování efektů. ()

RedBoryyys 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě nezajímalo,jaké triky si pro nás štáb ještě připraví a na jaké místa se ještě koukneme,tak to vypínám po prvních 10minutách.Četl jsem si názory na to,jak jdou role Nicolase Cageho dolů,ale řekl jsem si,že se přeci jen přesvědčím sám,bohužel,byla to pravda.Mezi odpadem a jednou hvězdou stojí aspoň zajímavé ty triky,destinace a hezky upravený Highlander v tuningu pro rok 2011 ;-))) ,víc bohužel nic... ()

VideoTuti odpad!

všechny recenze uživatele

Komu se líbila jednička Ghost Rider bude zklamán. Komu se jednička nelíbila, ať raději film rovnou vyhodí jinak si zkazí den. Jedná se totiž o čistý režiserských průšvih. Na film se v podstatě nedá koukat, protože se jedná o slátaninu největšího zrna. Film bez nápadu, bez pěkné akce i slušného děje. Kdo vydrží celý film, měl by dostat od režiséra filmu odměnu. Je mě líto Nocholase Cage, že se k natočení takového špatného filmu propůjčil. ()

Pavlosos 

všechny recenze uživatele

Nakonec ustoupím a dám tři hvězdičky. Jo, jasně, stojí to za hovno a od původního Ghost ridera to má daleko, Christopher Lambert vypadá blbě s tou potetovanou hlavou, scénář příšernej, ale jinak to ujde. Je tam totiž pár okamžiků, co jsou super (místo pinďoura plamenomet, rypadlo - zatím největší stroj, co ghost rider ovládl ;-) ,Carrigan, co se ani nemůže pořádně nažrat :-D , závěrečná honička (roadkill) ). A tím končím. Jinak to má opravdu takový trhliny, že se docela divím, že to tady nemá pod 30%. Takovýto projekt dostat Nolan, vykreslil by postavu Ghost ridera krásně temně a ne, aby vypadal za každou cenu cool. A Zimmer by jako třešničku na dortu pro něj stvořil soundtrack na míru, jak se na něj sluší a patří. Protože hudba v některých scénách vůbec nesedí. ()

Lucccy.N 

všechny recenze uživatele

tohle byl pro mě úlet roku, tak jak se mi první díl líbil, tak tenhle se mi naprosto zprotivil během prvních 5 minut , abych pravdu řekla měla jsem co dělat abych ho dokoukala. Píši tenhle komentář takže můžu říct že tenhle film jsem ve zdraví přežila , ale děkuji pěkně od této režisérské dvojice si víckrát nic nepustím a vyhnu se jim velkým obloukem ,tak jak ty dva zprznili tento film to snad nikdo před nimi ještě nedokázal. A ta jedna hvězdička ta je za Nicolase Cage jinak by film nedostal ani tu jednu, když to tak mám říct slitovala jsem se nad ním :) ()

mseet 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem výplach, dostal jsem fenomenální výplach. Neměl jsem tu čest s prvním dílem, ale i kdyby byl o úroveň lepší, pořád by byl špatný. ()

Optical odpad!

všechny recenze uživatele

K tomu kusu pekelného hovna, které se duo Neveldine - Tyler snaží maskovat jako film, odmítán cokoliv jiného napsat. P. S. Fakt je to hrozná sračka. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Naozaj som sa tešila na dvojku Ghost Ridera, nakoľko som viac-mene fanúšička prvej časti. A verte mi, i keď dosť nedobre hodnotená, oproti tomuto je to klenot! Prvé, čo ma znechutilo, bol fakt, že sa vlastne nejedná o pokračovanie, ale o akúsi snahu o reboot - vlastne poprekrucovali príbeh ako taký, jediné pojítko je meno Blazea. Čo ale porobili so samotným Ghost Riderom, na to sa nedá pozerať. Fešácky výzor zmizol, namiesto toho je tu nejaká osmolovaná čierna sranda s pohybmi posadnutého. Nevraviac o tom, že samotný penance stare som nejako ani nezaregistrovala. Čo sa týka obsadenia, diabol ala Ciarán Hinds vyznel skôr smiešne a slabo, než diabolsky, Placido taktiež veľa vody nenamútila, no a zvyšok na zaplakanie. Príbeh klišoidný, nemastný neslasný, ale najhoršie bolo to prevedenie a samotný scenár, ktorý mi drásal nervy celých 95 min. Proste celé zle, 2 hviezdy dávam len z úcty voči Ghost Riderovi, postave ako takej, a jedinej záležitosti, ktorá sa mi páčila, a to premena Ghost Riderových dopravných prostriedkov na jeho obraz. Škoda škoda. ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

Plusy - Ghost Riderova viditelná béčková CGI vizáž a Cageovi šílený rypáky Mínusy - všechno (sorry Highlandere, Heimdalle a Manci Nájezdníku) ()

KajlQ 

všechny recenze uživatele

Jako malej zmrd jsem to miloval... teď je to pro mě hnusný výblitek hereckých výkonů brilantního Nicolase Kejdže který není cool ani ve chvíli kdy góst ryder chčije plameny. ()

KritikRik 

všechny recenze uživatele

Co se to tady stalo? První díl nebyl to nejlepší co jsem kdy viděl, ale stále to byla zábava s určitým šarmem, což tato nudný, kánon neudržující paskvil rozhodně není. Špatná akce, nudní padouši a nelogický scénář tomuto filmu ubírají, jediná hvězda je za Nicka. ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama