Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 2

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

Domitri 

všechny recenze uživatele

Jasný příklad jak z námětu o hovně udělat ještě větší hovno... Tomuhle ani Cage nepomohl.. a ten konec... bože můj... Asi nejhorší film podle komiksu co vznikl. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Mnohem horší a především mnohem béčkovitější než jednička. Vypadá to jako levný videofilm natáčený v Bulharsku a divák jen čeká, kdy na něho vybafne Seagal či jiná zkrachovalá hvězda - no Seagal to nakonec nebyl, ale pan Highlander se ukázal. Nicolas Cage je pořád dobrý a já proti němu asi nikdy nebudu mít křivého slova. Rocková kytarová hudba působí v akčních scénách skvěle a kdyby se to celé pojalo s trochou více nadšení pro věc, přidaly se tam nějaké lepší a peprnější dialogy i scény a kdyby měl scénář v sobě alespoň něco zajímavého, tak to mohla být naprostá bomba. Takto je to bohužel jen levná zábava, na kterou snadno zapomenete. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Ako poraziť Satana? Omotajte ho reťazou a majznite ním o Zem. Ďalej tu Nicolas Cage dáva svoje typické xichty a potom je tam ešte nejaký divný zlý týpek, v ktorého prítomnosti zčierne obrazovka. Bože, jednotka bola zábavná blbina, toto je len blbina. ()

CZ-Luke 

všechny recenze uživatele

Proč najednou nemůže Ridera ovládat a v prvním díle to šlo? Naprosto nepochopitelné, jaké pokračování celkem dobrého filmu vzniklo. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Když si myslíte že už se na tom nedá co se prvního dílu týče nic zkazit, dojde vám že jste se spletli! Žádný příběh ani nic jiného, kvůli čemu se dá tento děj nějak shrnou. Samé přeplácané počítačové efekty! Doufám, že pokračování už nebude! Hvězdiček 1* ()

Apofis28 odpad!

všechny recenze uživatele

NO to je vyloženě nekoukatelné, skončil jsem po 30-ti minutách, kdy jsem nemohl vydržet ty debilní grimasy, strašnou kameru a stupidní dialogy. Jednička byla, no řekněme zábavná ale tohle je hnus.... ()

Frank2 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně nerad dávám odpad, ale tady to jinak nejde. Nefunguje tu vůbec nic. Ani Cage to nezachránil. Poprvé jsem to přetrpěl celé už kvůli povedené jedničce. Po pár letech jsem se k tomu vrátil a říkal si, že to přece nemůže být tak hrozné jak jsem si vsugeroval. Bylo to horší, po 45 minutách jsem to musel vypnout. Nikdy víc. ()

TakzvaneSam0 

všechny recenze uživatele

Dvojka hořící pochodně byla o dost horší než jednička ale nebyla úplně nejhorší.. Mikuláš nehrál špatně ale ani nějak suprově.. Ciarán Hinds jakožto nový Roarke byl pěkně na vykuř prdel protože jeho role nestála ani za starou bačkoru.. Herec sice dobrý ale role celkem mínus.. Klasický hořlavý ichtyl se na konci promění v modrého hořícího andílka spásy.. No nevím nevím.. Dvě nové role kluka se syndromem pištícího mimina by se měl radši zakopat a jeho matka taky.. Záporáci nicmoc a Ghost Rider taky -.. Podpruměr.. Nic míň. ()

Lukas__ 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od 1 tady už zůstává z originálních herců jen Nicolas Cage, kvůli tomu přetočili i scénu, jak se upisuje ďáblovi. V zásadě tenhle film sklidil hlavně kritiku o čemž už psali asi všichni ostatní, z toho uvedu jen 2 věci, které mi vážně vadili, ale jinak zkusím vyzdvihnout hlavně dobré stránky filmu. To co mi reálně vadilo je, že režisér už nedokázal udržet Nicolase Cage a on tu šíleně "Caguje" jako snad v žádném jiném filmu a druhá věc je očividná neúcta k postavě Ridera, který zvrací oheň, čůrá oheň, atd. Ale mezi klady filmu patří hororovější vzhled Ridera, zajmaví děj (vyprávěný nezajímavě). Také prozkoumáváme lore Ridera, zjišťujeme co je zač a kde se vzal. Do poloviny filmu vzhledem k ději likviduje jen normální gangstery, takže nevidíme žádný super souboj, neboť co asi zmůžou pistole proti ohnivýmu démonovi, ale v půlce vidíme asi nejlepší akci s Riderem, když ovládne těžební rypadlo a rozpoutá peklo. Nakonec ještě musím pochválit konec, když Johnny objeví anděla a (v seriálu nepojmenovaný - min. v dabingu) Angel Rider vyrazí již za denního světla (pro Ghosta nemožné) proti ďáblovi, kterého podle všeho vykáže zpět do pekla. ()

Cabotin odpad!

všechny recenze uživatele

K tomu se dá jen říct, že jde o šmíru nejhrubšího zrna. Obávám se, že Nicolas Cage už níže klesnout nemůže. Nebo ano...? ()

bali97 

všechny recenze uživatele

Obyčejně, když se točí druhý díl, očekává se, že bude lepší než díl první. Tohle bohužel kleslo tam, kam jednička nikdy nemohla, nemůže a nikdy nebude moct padnout. Jednička sice byla taková akční slaďárna, ale aspoň měla nějakou úroveň. Tohle nemá úroveň ani animované pohádky. Strašně jsem se na tento díl těšil a jelikož jsem neviděl trailer, tak jsem mu důvěřoval a očekával jsem jeden z nejlepších filmů tohohle roku. Teď se bojim jít na trojku, která by podle konce filmu měla přijít. Ještě že jsem měl lístek zadarmo, protože by mi těch peněz bylo líto :-(. Jednu hvězdu dávám jen proto, že zde byl Nicolas Cage, kterého mám moc rád a protože se tam objevilo pár vtipných scén. Rozhodně jsem od tohoto filmu čekal víc. ()

Bayonnet 

všechny recenze uživatele

Ale no tak...... tohle mohl být dobrý film, proč to dali těm tupcům? shlédl jsem to, ale: Nemůžu se zbavit dojmu, že jsem viděl natažený trailer, ta hodina a půl uběhly v deseti minutách ( obrazně řečeno...), dále vybral bych jiný příběh, a když už tohle tak alesoň trochu více citu, více propracovat proměnu v Ghost ridera, jo a ten kluk mi připadal jako někdo koho teď vytáhli ze školy a řekli mu: "Jo už to bude natočený, ještě chvíli, dořekni větu a můžeš jít domů, dále Cage stárne a zapomíná hrát, Ghost Rider zpracován na výbornou, je šílený, zlý, je fajn, Takže mám-li porovnat s jedničkou, tak se dostáváme asi tak na stejno......JO! A K Případnému režiséru trojky (Co kdyby?!): "Běda ti jak to poděláš, nebo:. "Look into my eyes. Your soul is stained by the blood of the innocent!" ()

frantik3 odpad!

všechny recenze uživatele

Největší sračka co jsem kdy v kině viděl!! Ten kdo tomuto filmu dal víc jak dvě hvězdy by si možná měl zajít na oční. ()

bartxxx odpad!

všechny recenze uživatele

Uz od precitania prveho spidermana v roku 93 som sa stal velkym fanusikom MARVELcomix a vsetkych jeho hrdinov. Vsetky filmy doteraz natocene mali pre mna ked uz nie kvalitnu, tak minimalne nostalgicko citovu hodnotu. To je po zhliadnuti Ghost ridera 2 minulost. Kdo chce zacat nenavidiet tento filmovy zaner tak to urcite bezte pozret. Jeden z najhorsich filmov ktore som kedy videl! Este nikdy sa mi nestalo ze som si v kine zelal koniec filmu. Klobuk dole pred tvorcami, len tak dalej..... Dufam ze Avengers opat nasadia latku tohoto zanru ovela vyssie. ()

bobin85 

všechny recenze uživatele

tohle ne prvni dil lidi odsoudili nevim proc tohle tohle se snad ani nemelo natocit a kdyz uz to ti dva panove za kamerou natocili tak se to nemelo jmenovat Ghost Rider a natos tak dvojka hruza prislo mi to jak natoceny od studia Asylum vydim to tak ze na tenhle "film" ZAPOMENEM ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama