Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 1

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

Skullus odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo těsně před zahájením natáčení kdesi v Rumunsku ztratil scénář (nebo si i s ním něco vytřel?...), takže to vypadá, že štáb improvizoval scénu po scéně a postprodukce to kupodivu už nezachránila. Je to škoda, protože jednička se mi svou živočišností a komiksovou nadsázkou docela líbila. Jenže obecně platí, že obsadit někam Cage je jako dělat hraný film s hlavní postavou z Team America, takže je potřeba to dohnat na všem ostatním - jenže tady je Cageův kamenný ksicht zdaleka to nejpovedenější a to asi mluví za vše. Ale neberte mě vážně, protože jsem to ani nedokázal dokoukat (nedokoukám asi 0,5% filmů), takže vlastně ani neznám pointu. Jen doufám, že tam nenechali nějaká "zadní vrátka" pro třetí díl... ()

StandikK odpad!

všechny recenze uživatele

Kupa sraček. Děj o ničem, herecké výkony o ničem, tryky o ničem. Naprosto zbytečný film. Peníze na výrobu tohoto filmu měli raději tvůrci rozdat chudým, mělo by to větší úžitek. ()

Aresko123 odpad!

všechny recenze uživatele

Pomaly ale isto sa Nicolas Cage stava zarukou bezduchych a lacnych filmov. Je to skoda ale je to tak. Pozeral som to v 3D a ani par efektov nezachranilo tento film. Cele sa to odohrava niekde vo vychodnej europe a to cely film uplne znicilo. Ti amatersky herci asi z Rumunska su hrozni. Cele to posobi tak lacno az mate chut poslat par eur tvorcom filmu. Hnus , otras a nuda je cela charakteristika tohoto filmu. Nicolas by mal zacat vazne rozmyslat o tom co ma a co nema tocit. ODPAD a strata casu. ()

jurajP 

všechny recenze uživatele

Dávam 2* len z úcty k "Nicolasovi Cage", na moje prekvapenie jeho herecký výkon, ak sa to dá tak nazvať bol podpriemerný, akoby to nebol on... ()

Bassko odpad!

všechny recenze uživatele

Jesus Kriste.... nevidel som ten film celý, ale neľutujem toho vôbec... kto kedy videl žeby diabol potreboval svoje komando (možno to bolo akési pekelné komando ja neviem) neverím tomu čo som práve videl až mi je z toho do smiechu.... Kamera ako vo filmoch Rosamunde Pilcherovej... joj čo som komu spravil, že som musel vidieť tento film s hnilobou ()

treeny 

všechny recenze uživatele

Ghost Rider 2: Pekelná jízda nepokračuje. Zase čistá nuda, kéž by bylo co nejméně tak debilních filmů jako je tento. Dialogy prázdné. Při jízdě na motorce s dítětem je až moc zřejmé, že jede na nějakém okruhu. To byly tvůrci tohoto bahna slepí či co? Nedokážu si vysvětlit, že někdo něco podobného pustil do kin. ()

Blackwolfik odpad!

všechny recenze uživatele

Hnus, hnus, hnus a ještě jeden hnus. Cage a jeho přehrávající grimasy, ale čemu se divím, když točí 365 filmů do roka. Dřív jsem měl toho herce v oblibě, ale ta doba je už bohužel dávno pryč. Měl by se chlapec nad sebou hodně zamyslet. Jeden z nejhorších filmů, co jsem viděl. ()

fabaj odpad!

všechny recenze uživatele

Cože? Pod tohle se Nicolas Cage opravdu podepsal? Je pravda, že poslední nadprůměrný film, kde jsme mohli vidět tuhle hvězdu „zazářit“ byl Obchodník se smrtí, ale co je moc, to je příliš. Už první díl jsem dokoukal jen kvůli nudě, ale druhý byl naprostý propadák. Nulový děj, při poslechu některých dialogů jsem si říkal, jestli si raději nepustím hudbu. Když se na scéně objevil „pan plíseň“, už se mi vážně chtělo brečet a film rychle vypnout. Je pravda, že 100 lidí = 100 chutí, ale tomuto filmu se na chuť přijde fakt jen stěží, protože jsem nenašel jedinou pasáž, kdy by mě film bavil. ()

Maerik 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa tešil na dvojku kedže jednotka ma celkom nadchla ale musim sa priznať, že som sklamaný čakal som všetkého viac. Keď niekto natača film ako pokračovanie mal by sa zhodovať s jednotkou...... Chýbalo tomu dosť veci a hlavne maličkosti ktoré mi vadili. ()

tomas85 odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa nieje co ine dodat...scenar je hrozny a rezia taktiez....komixs ktory ma inac velky potencial dopadol hrozne a je to tazke napisat ale zlaty Mark Steven Johnson.Duo Neveldine a Taylor este nic nedokazali dobre nahrat. ()

Mrliš odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si pustil s tím, že jsem věděl do čeho jdu a vážně nezklamal. Čistý odpad se vším všudy - nechutná ztráta času. Nikomu nedoporučuji. ()

chevronman odpad!

všechny recenze uživatele

Příliš jednoduchý námět, který by snad i mohl být pěkně zpracován a mohl snad mít i hloubku, kdyby se tohoto filmu ujal někdo jiný. Trapně klišé hlášky a bonmoty kloubící se s (ne)herectvím herců a laciným natáčecím prostředím vydaly jako výsledek tento příšerný film. Během jeho sledování se zdálo, jako kdyby banda amatérských studentů sebrala nějaké digitální kamery a šla točit Ghost Ridera. Myslím, že komiksová předloha je fajn a skýtá dobrý potenciál pro natočení temného velkofilmu, který by dal nahlédnout do jeho filozofického podkladu, ale tuto adaptaci házím do odpadu. ()

pravda1 

všechny recenze uživatele

Nicolas ide aj s jeho tvorbou poriadne do sračiek.Takýto odpad ako je tento film to neni ani béčková kategória ale skôr céčková.Dej bol tak strašne zaujímavý že som film ledva dopozeral na tretíkrát - proste hrôza.Jedna hviezda akurát za tie triky ktoré vcelku ujdú inak by to bol ODPAD ako vyšitý.... ()

Monikasson 

všechny recenze uživatele

Pardon,ale toto je už moc silná káva,zvlášť,keď ja kávu nemusím.Z Ghost Ridera sa nám stal Dark Rider s úplne vypatlaným dejom.N.Cage musel mať solídne vykúrenú palicu,že na toto pristúpil.I keď táto nová dark podoba Ghost Ridera sa mi páčila,nič to nemení na tom,že to bola komix kravina.20% za new design.Hell dark ghost rider. ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Zatím ještě pořád rozdýchávám, na co jsem se to vlastně díval. Už první díl Ghost Ridera jsem považoval za naprostý průměr, ale pokračování nám jasně dává najevo, že se věci dají zkurvit ještě mnohem víc. Víc zmatenější film jsem teda neviděl hodně dlouho, tolik děr bylo v příběhu a ve scénáři, že by si ho mladá nezkušená myš mohla splést s ementálem. Obojí mi totiž taktéž minimálně hodně smrdí. Nerozumím tomu, proč se vlastně do tady tohoto "veledíla" Nicolas Cage pustil, protože toto je opravdu pod jeho úroveň a ta jedna hvězdička, kterou jsem uštědřil je jen za něj. Všechno ostatní od A do Z totiž stojí ale úplně za hovno. Zajímalo by mě, jestli si ti dva packalové říkající si režiséři opravdu mysleli, že toto bude mít nějaký úspěch, a nebo snad chtěli pověsit svou filmařskou kariéru na hřebík a tak natočili film, který jim jejich přání zajistí. Druhá varianta tomu asi odpovídá víc. A ty úžasné "speciální efekty", nebo jak tomu mám říkat, které by zvládlo udělat průměrné dítě v prvním freeware programu upravujícím videa, na který by narazilo, snad ani nestojí za řeč. Celkově na mě film působil jako totální slátanina nesmyslů poskládaných naprosto náhodně do sebe. Jinými slovy hrůza. Pokud možno, vyhněte se tomuto nesmyslu velkým obloukem. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Pan horká hlava se nám trochu pomátl. Ono bych tomu dal i dvě hvězdičky, kdyby se to tak blbě nestahovalo. ()

p0uNc3r 

všechny recenze uživatele

Úplne celé zle! Doteraz nechápem, ako mohol niekto vytvoriť takúto sra*ku! Vlastne nemám sa čomu čudovať. Dvojica "režisérov", ktorá má na svedomí také filmy ako Crank 2 alebo Gamer proste nemá predpoklady na to, aby stvorila niečo viac-krát pozerateľné (ani jeden z ich filmov som nevidel 2x a v blízkej budúcnosti to ani neplánujem ). A tak som sa naň tešil! Hlavne kvôli prvej časti. 1* iba vďaka slow-motion scénam. ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama