Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 2

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ghosr Rider 1 byl průměrná záležitost, která neurazila. Dvojka jde těmi stejnými koleji a nepřinese téměř nic nového. Dozvíme se jen pár novinek a děj není vůbec špatný. Akorát scénář se mi zdá dost chaotický, poněvadž děj skáče z jedné strany na druhou a na žádné straně není dlouho. Právě tohle bych viděl jako kámen úrazu spolu s hodně předvídatelným příběhem a místy opravdu drasticky špatnými efekty. Nicolas Cage je do role stvořený, ale že by exceloval se nedá říct. Stává se z něj už starší hvězda a jeho herecký výkon je pořád stejný, což mi začíná občas lézt krkem. Mohl by občas do nějakého svého filmu přinést něco překvapivého a nového... 4/10 = 45% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Nebýt skvělých akčních scén s Riderem, povedeného blond zlouna Johnnyho Whitwortha a pohodového Idrise Elby, byl by to hodně špatný film. Cage zde opět zapomněl hrát, Ciarán Hinds je totálně na nic záporák (díky za Whitwortha), lokace východní Evropy povětšinou nudí a hlavně!! co dokáže tvůrce příběhů Batmana, David S. Goyer, napsat za krávovinu, tomu se nedá ani uvěřit... ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli (když blbnul s klukem na motorce) mi Cage připomínal Bolka Polívku - u Polívky je předdůchodcovská šaškování v pořádku, u jedné z nejvíc bad-ass komiksových postav zas tak moc ne. Ghost Rider 2 má i oproti jedničce hodně seškrtaný rozpočet, víceméně působí stejně jako nejnovější, na Ukrajině natáčený Univerzální voják. Po řemeslné stránce je ucházející, ale zoufale nudný. A kdykoliv, když Cage zkouší hrát (nemá místo xichtu ohořelou lebku), je k smíchu, ale k tomu škodolibému a zlému. Doufám, že timto se uzavírá kariera mistrů Neveldina s Taylorem. Bohužel nemůžu doufat, že se uzavřela kariera Christophera Lamberta - když mu stačí i role soupeře poskoka poskoka, přežije vše. Mimochodem scénář psal Goyer, jo ten Goyer, co pohřbil už i Bladea a další slušné projekty.------ Jo a abych i trošku pochválil: hočící lebka je podstatně promakanější než v jedničce, "ohnivák" má dokonce konečně i začouzenou bundu. Tohle se aspoň konečně napravilo. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Spíš si pustit 10 krát jedničku než po druhý "tohle". První díl se mi svym způsobem docela líbil, slušnej průměr, ale nemyslel jsem si že, Cage může klesnout ještě níž, bohužel se stalo. Jeho herectví (přehrávání) dosáhlo další úrovně, které předčí všechny letošní oscarové vítěze. Rumunské exteriéry samozřejmě mezi klady nepatří, alespoň ty triky či vizuální/kulervoucí scény ve stylu Zastav a nepřežiješ dvojce Neveldine, Taylor měly za něco stát, ale zase velký... Za zmínku stojí snad jenom Cagovo maniakální ovládání obrovského bagru, který samozřejmě vzplane a promění se jako jeho motorka, následně se ho jedna dětská postava zeptá, jestli by se to stalo i s velbloudem, on pouze odpoví, že neví a dál to naneštěstí není rozvedeno. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno zatím nejhorší film, jakej jsem v kině viděl. Absolutně nic nefunguje, je to nuda k posrání, je to trapný a nebejt toho popcornu, kterým jsem se tolik nacpal, tak bych asi i usnul. Nechápu, co to tady z Ghost Ridera udělali, jestli je to nějaká parodie nebo co.. Nejen, že to nijak nenavazuje na jedničku, ono to z ní ani nic nebere, je to všechno úplně jinak, jinde a s někym jinym. I když je první díl tolik kritizovanej, je to pořád dobrá podívaná, která si rozhodně zasloužila důstojnější pokračování. Ono i s tima hercema toho šlo udělat o dost víc. A proč měl proboha Idris Elba barevný čočky? No nic, jednu hvězdu za Nica a jeho parádní koženej vohoz. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ukrutně zábavný brak, Neveldine a Taylor si po sérii mizerných filmů spravili reputaci a vrací se ke stylu prvního Cranku - k šílené ze řetězu urvané zábavě, kde omezený rozpočet úspěšně maskují režijní invencí.  A Nick Cage s velkorypadlem z pekla jim k tomu zdatně pomáhá. Pekelně boží, tohle už je daleko beyond guilty, tohle je čisté pleasure. 6/10 ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrý den, jsme tady všichni, ok, začneme...tak že, co budeme potřebovat za ingredience v Hell’s Kitchen, kterou šéfuje mág Babica? Aneb jak Mark Břídil a Brian Pizdil pojebali co se dalo. Za prvé změnu kadeřníka hlavního prznitele Nickyho Coppoly, rumunskoitalskou cigošku, může bejt i holka modrooká, negerského bubáka na biku, scénář, kdo ho nemá, ať si s prázdným listem vytře prdel, Dachnu, pár kostí, sirky a Hnitche, co má všechno v pitche. To vše za stálého míchání kolesovým rypadlem všemi směry v SS helmě vaříme na ohni 95 minut za občasného vhození nálože a mrtváka. Vše nutno vařit v kulisách, které byly vytaženy z prastaré prdele a hystericky kolem skákat trojité odpálené hamburgery. No, abych jen nehanil velkodílo Krejčího a Nebelvíra, taky jsem se bavil, třeba při excentrické proměně hlavního kokota na motorce, mimo jiné mě zaujalo i to, proč má Cage ve své skeletonské podobě dolní čelist otevřenou v úhlu jak při felaci předimenzovaného a geneticky upraveného lilku , jeho uvěřitelná streetfighter jízda s povislým pyskem v jakékoliv rychlosti a další debility, které patří do TOP filmových pramagořin. Jasně, vždyť já tomu přece rozumim, voe, polož ten šutrák, je to homix, co? Zklamu tě, příteli, je to skrz na skrz sračka a já neskonale nasrán jdu raději vyplnit daňové přiznání, to bude menší peklo. Ejmen! P.S. Sponzorem snímku byla společnost s myšlením omezeným SOLO Sušice. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku musím říci, že režisérské duo Mark Neveldine a Brian Taylor je nehorázné peklo. Filmy Zastav nepřežiješ 1 a 2 dopadly naprosto příšerně. Tito režiséři si doslova z diváka utahují a namísto akčního filmu dělají naprostou směšnou šaškárnou (rádoby vtipnné komedie). Ghost Rider 2, no akce se tu najde, celkem ujde, hlavně ke konci, příběh žádný. Prostředí filmu děsné. Nápady nic moc. Hodnotím jen 33% = ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage se i v pokračování nemůže dostat ze sevření pekelného chřtánu a čas od času se proměňuje v ďábelské monstrum v kožené bundičce, s řetězem a hořící lebkou prohánějící svoji čertovskou duši na mašině tentokrát po východoevropských lokacích. A nyní přišla šance, jak se prokletí jednou provždy zbavit. Jak si s tím poradí, a zda se mu to nakonec podaří a jestli se mu nakonec podaří zastavit pekelníka chystajícího si vzít na sebe lidskou podobu, se dozvíte až z filmu. Jedno je ale jisté. Rating PG-13 podělá každý potencionálně dobrý film. A aby se náctiletí mohli bavit bez výskytu potoků krve a praskajících kostí, tak podle toho film vypadá. Stylová dvojka Neveldine/Taylor se zkrátka musela chtě nechtě podřídit a přijít s poněkud přijatelnější verzí. Jenže tenhle film přímo vybízel k drsným scénám, kterých je ale pochopitelně minimum. Naštěstí nemám z filmu podobný pocit jako z ultranudné Ženy v černém, protože stylová dvojka se s naprosto nevhodným ratingem popasovala celkem dobře, ačkoliv můj pocit byl nejbližší natlakovanému hrnci, který sice mohutně syčí, ale nebouchne, ačkoliv v nadupaném finále měl k tomu nejblíž. A dobrých dynamických akčních scén by mohlo být ve filmu hodně, ale zůstaly někde uprostřed. Tedy není jich málo a není jich moc. Neveldine s Taylorem svazováni ratingem a slabším Goyerovým scénářem do toho nešli naplno, jak u nich bývá zvykem, navíc, ošklivější lokace než jsou tady k vidění, už jsem dlouho nikde neviděl. Obsazení herců je adekvátní. Cage tradičně vykrádá sám sebe svým množstvím až legračních grimas, které na nás vybalí, pro někoho přehrává, ale to dělal celou svoji kariéru, jen se to nazývalo jinak, a sice kvalitním herectvím. Nebyla by to šílená dvojka režisérů, kdyby do svého filmu neobsadili nějakou vyzývavou atraktivní a kozatou herečku, v tomto případě jí je Italka Violante Placido, která tyhle parametry plní na 100%, jen jí zase brzdí rating a bujný dekolt ukrývá pod hustou vrstvou oblečení, chudák holka, muselo jí být vedro. Ze zbytku hereckého ansámblu všichni nějakým způsobem z toho vycházejí dobře a nikdo mě nijak neštval, až tak nějak zbytečný se jevil ten kluk, co měl být obětován v rituálu. Idris Elba prokázal schopnost uhrát prázdnou postavu zajímavě, hlavní pekelný záporák Ciarán Hinds to hrál na odpudivý vzhled a ze za zmínku stojí i Christopher Lambert jako zlotřilý mnich s holou lebkou a v jeho případě jsem se ujistil, že ještě (herecky) žije nebo k nepoznání namaskovaný a do zvoleného ujetého konceptu zapadající Johnny Whitworth. Nebýt nevhodného ratingu pro mnou nenáviděné parchanty, byl by to super film s množstvím hustých scén. Takhle je to film pro znuděné parchanty ládující se v kině popcornem, z nudy smažící hry na konzolích, a proto tenhle (ne)přiznaný comicsový kousek jednu takovou hru připomíná. Projedete ji, pobavíte se u ní, ale stejně budete pokukovat po nějaké ještě efektnější. plné hustého gore, hlášek a ještě větší stylovosti. Tenhle film se vysmíval ostatním i sám sobě a zejména v animovaných sekvencích se mu dařilo být rozporuplným dílem, ale s nízkým ratingem je to taková akční a málo hororová pohádka, ve které se pořád něco děje a proto velmi rychle uběhne. A hlavně je mnohem lepší než uhozená jednička. 80% () (méně) (více)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Dost výrazně horší než první díl. Ano, skutečně to jde. Docela dost jsem od obou dílů Ghost Ridera očekával, ovšem očekávání jsou naprosto nenaplněna. Navíc tento díl je skutečně tak špatný, že musím dát odpad. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jednička byla suprová a vždy se k ní rád vrácím. Bohužel to samé se nedá říct o tomto. Rozpočet jde znát. Katastrofa. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Tohle vypadá uboze už v ty omalovánce, takže absolutně nechápu převedení na filmová plátna... šejkové nevědí co z penězi a Cage neví, co by ještě dojebal. Divím se, že existují lide, který to protlačí až do kin. Těžko je něco k tomu napsat a nenadávat, každopádně doufám, že pokračováni už opravdu nebude, obzvlášť po tom co Nicolas našel své andělské já. 1/10 prosím dost. ()

Geralt z Rivie odpad!

všechny recenze uživatele

Jak mi tohle mohli udělat? :( Tohle mi hlava nebere, jak mohli udělat z super jedničky, takovou břečku, spíš céčko. Ve filmu mě nic neupoutalo ani na vteřinu. Za tohle nemůžou dostat Mark Neveldine a Brian Taylor žádnou práci, nikdy!. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $57 / 132 / 75 milionů / 84 dní < 2,31 > násobek rozpočtu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Akčnější, zábavnější a šílenější než první díl který považuju za velkou nudu. Nicméně tenhle díl je i o dots blbější. Nejenom že se jedná o neuvěřitelnou slátaninu která nemá ani hlavu ani patu, ale i styl kterým je film natočený nepatří k nejšťastnějším, ty divný look filtry mě děsně štvaly. Nicméně za sebe říkám že to bylo lepší než první díl. Cage hláškuje a vypadá celkem dobře, a akční sekvence jsou zatraceně dobré, a fakt se na ně dobře kouká. Sice Neveldineho a Taylorův humor mi nesednul ale i tak se jedné o dobrý film který na jedno zkouknutí určitě stojí. By mě zajímalo co místní uživatelé čekaly. ()

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Jako výplň mezi dvěma telenovelama ve všedních dnech v dopoledních hodinách dobrý! Měla to být čistokrevná akce, ale jenže to by jí museli vyplnit těch zbylých devadesát procent žvástů a šeptajícího Nicolase! Bída! 10% ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

A to jsem četl, že Nicholas Cage má Ghost Ridera rád... škoda plýtvat slovy, v tomhle případě opravdu stačí tohle shrnutí: hovadina ve všech směrech. ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama