Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 2

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Spolupráca štúdia Marvel s Neveldinom a Taylorom neohromila ani druhou časťou Ghost Ridera a film upadol do sféry podpriemerných filmov, dokonca sa dá povedať, že pôsobí ako chudobný príbuzný oproti jednotke. Nech sa na to pozriem z viacerých strán na každej z nich sa prejavujú nedostatky aplikované v akčných momentoch, nezáživným dejovým vykreslením ako aj ľahkovážnym postojom snímania kamery. Ani animovaná komixová pasáž na mňa nezapôsobila prívetivo, jednoducho tu v podstate nič neklape, akurát zopár trikov opakujúcich sa z predošlej časti, keď plamene pohltili Johnyho Blaza a jeho motorku a ešte obľúbený Cage, ale aj ten sa tápa v napísanom scenári. Myslím, že 20% je tak akurát. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Tvůrci slibovali a jak to dopadlo, jak byla jednička špatná a podprůměrná, tak dvojka je ještě horší a to přibylo eso Idris Elba a Christopher Lambert, asi museli být zhulení nebo nevim, proč na to kývli. Dvojka je stejně zbytečná jako jednička, scénář opět žádný, Cage tragický, vlastně nevim, za co dávám jednu hvězdu, možná pro mou lásku k Marvelu, doufám, že třetí díl už nebude. ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí této břečky jsem smutně zavzpomínal na hity jako Con Air, Skála či Tváří v tvář a pochopil jsem, že už nás žádný takový hit s bývalou hvězdou nečeká. Cage se patrně rozhodl vydat ve stopách kdysi rovněž slavného Štefana Seagalů, který se také pokoušel, nebo možná ještě pokouší o comeback. Tady skutečně není nic, co by stálo za řeč. Příběh nula, efekty nula, Cage trapný. Jeho účast v tomto filmovém nádoru si nějak nedokážu vysvětlit. Možná je v tom bobřík odvahy, nebo snaha o zjištění, jak hluboko lze klesnout. Pěknej hnuj. 0% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jěště větší sračka než jsem doufal. Snímek nefunguje ani v jednom žánru, které jsou zde vypsány. Možná jako parodie to trošku funguje. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednotka je príšerná, toto je omnoho lepšie. Neveldine/Taylor síce používajú svoje šialené trademarky, ale inak lacný akčňák z Rumunska, kde pokojne mohol hrať Steven Seagal (scenárista David S. Goyer je už zjavne mimo hru). Potom by film mal aspoň nejaké bitky a páčil by sa mi viac. Takto je tu síce pár explozívnych akcií, ale obhadzovanie nepriateľov reťazou nie je akcia podľa mojich predstáv. Už ghostriderovské komiksy mi prišli tým lepšie, čím menej sa tam Ghost Rider vyskytoval. Treba sa zmieriť s tým, že nejede o hrdinu, ktorý by sám utiahol nejaký príbeh... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

To, že se Nic Cage dostal na samotné dno své herecké kariéry je známá věc už několik let a to, že se z něj jen tak nevyhrabe (nebo spíše vůbec) dokazuje i tím, že se objeví v pokračování snímku, který je jedním z těch, které jeho kariéru zabíjí. Na režisérské židly proběhla výměna z neslaného Johnsona na extrémně přesolené duo Neveldine/Taylor, které na sebe upozornilo adrenalinovými nářezy Crank a Crank 2. Netroufám si tvrdit, zda byla volba této "nastřelené" dvojky správná, ale druhý díl "Ghost Ridera" se dá považovat za lepší film než tomu bylo u prvního dílu, ačkoliv slovo lepší je zde docela zavádějící, protože je to jako srovnání průjmu se zvracením. Každopádně "Ghost Rider 2" je divočejší, akčnější, debilnější, ulítlejší a po všech stránkách větší, jen jde o to, jestli to je dobře nebo ne. V některých případech překvapivě ano. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pfuuuuu.........Fatalní prohra úplně ve všem.....nezajímavé lokace,ba přímo otravné.Vše bije do očí laciností a upřímým zoufalstvím.Úděsný casting,charismatického Fondu nahradil oteklý dědeček,který by neviděsil ani krabičku kondomů,navíc je to ďábel.....ĎÁBEL do prdele! A ujíždí před Ghost Riderem v autě :D Hlavní záporák si odskočil z natáčení reklamy na šampón proti lupům,Cage se za 5 let proměnil z nabušeného hrdiny,s propadlými tvářemi a temným účesem,v oteklého strýčka,co právě vypil šestou skotskou a s pytlíkem bombónků si to štráduje k dětskýmu hrřišti.Příběh,dá-li se to hovno tak vůbec nazvat,popírá příběh jedničky,kdy se v Ghost Riderovi mísila duše Johnyho Blazea a ten si tak v proměněném stavu uvědomoval dobro od zla,což tady není,aby ti zoufalý tragédii měli na čem vystavět příběh bez Evy Mendez.Další mínusovej faktor je zoufalá klipová a stroboskopická kamera,která vás otravuje v každé akční scéně....které jsou navíc zoufale nudné díky pg-13.Když už točím takový brak,dám mu aspoň rating R,abych si užil trochu gore a pořádnou dávku fucků a bitches a atd. Dvojice Neveldine/Taylor překvapila jedním filmem a pak už jen dokazovala,jakýmy ubohými vidláky bez špetky filmářského talentu oni dva jsou.Něco jako když retardovi dáte pistoli a řeknetemu střílej...postřílí pár lidí,tohle je to samé...řeknete dvěma retardům točte film! a oni ho točí...ale vlastně střílí do lidí :D po tom zdlouhavém a naříkavém komentáři se dopracovávám k faktu,proč jsem ty dvě ušmudlaný vyčaroval.....Musí se těm debilům nechat ta úchylnost,která je občas prostě vtipná...hlavně Cageův výstup v baru,na malý rozpočet zatraceně dobré efekty Ghost Ridera a hlavně ohnivý jeřáb,cameo Lamberta,který zahrál svojí nejlepší roli v životě ( fakt,nekecám :D ) šukatelná Violante Placido.Už mi tam chyběla jen dvojice Archandělů Gabriela a Michaela.....s castingem Steven Seagal/Dolph Lundgren :DD Tohle nemá v kinech co pohledávat.Je to tupé a všemi možnostmi zabité béčko,které má vyházet na dvd Řiťka videos za 39,- i s daní.Jednička je proti tomuhle áčkový kino hit.Nevim,nejsem z toho tak úplně znechucenej,spíš znuděnej a místama sem se i pár vteřin bavil.Ale v každym případě nejhorší film Nicolase Cage a všemu s nálepkou Neveldine/Taylor se do smrti vyhýbám.35%. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Bohužel žádné guilty pleasure, ale "zábava" těsně visící nad odpadem. Neveldine/Taylor jakoby zapomněli na svou anarchistickou hravost z Cranku a tentokrát nabízejí divákovi jen samoúčelně epilepticky sestříhaný mišmaš, který nedává smysl v žádném dostupném vesmíru. Pokud byl záměr natočit druhého Ghost Ridera jako příklad toho, jak by neměl vypadat film, můžeme považovat tenhle laciný výlet do rumunských zřícenin s příšerným Cagem (tady překonává i Rituál) za úspěch. Stále mu to ale nic nepřidává na zábavnosti. P.S. Už dlouho mi po filmu nebylo tak fyzicky nepříjemně. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Moc se těším na Ghost Rider 3, bude velmi obtížné vytvořit větší ptákovinu a jsem zvědav, jak se s tím poperou. Také mohu doporučit další ptákovinu, tu o ptáku oniváku. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, že poslední dobou Cage podepisuje každou roli, jen aby si vylepšil reputaci, ale posledních pár let mu to nějak nejde a tímto filmem to taky určitě nebude. Film jsem dokoukal sice celý, ale jediné pěkné na filmu bylo vizuální zpracování. Ghost riderovi nový design sekne, ale nic víc na tomhle filmu nehodnotím kladně kromě speciálních efektů, protože film nemá žádnou logiku, musíte se dívat s tím, že vypnete svůj mozek a Cage už taky nemá co hrát a je to škoda. Takže jen za vizuální představení dávam 1* a druhou hvězdu dávám za scénu v lomu, takže 2*. 30% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne až tak zmatené jako první film, ale některé směšné triky zůstaly (kdopak by se bál rozšklebené hořící lebky, když prostě vypadá spíše jako halloweenská dýně?), jiné docela ujdou na tu levnou produkci, ale hlavní hrdinka je nějaká nesympatická místní rozhoďnožka a Nicolas nám poněkud přibírá, hlavně v xichtě. Jinak vnitřní logika příběhu taky dostává na pérdel - nějaký anděl si může dovolit dát na pérdel satanovi? Ale no tak! ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

To bylo tak. Viděl jsem na Youtube video, které ukazovalo, jak hloupý je vlastně Ghost Rider film a nasmál jsem se jako šašek. A pak mě napadlo, že jsem vlastně neviděl druhý film, který má ještě horší hodnocení, tak jsem si řekl, proč nespáchat další hřích, že ano... Už začátek s trhavou kamerou napovídal, že s kvalitou se určitě neposuneme na vyšší příčky. Nejdříve jsem si myslel, že je snad film tak náročný a seká se mi, ale ne, to někdo šikovný na druhé straně natáčel se záchvatem. Alespoň že se nás autoři nesnaží hned na začátku uspat povídačkami a rovnou vlítnou do akce. Akce s nádechem atmosféry amatérských filmů. Juhů. Jásal jsem předčasně. A ano, prvních pět minut mi nastínilo mentalitu filmu s připitomnělými záběry a momenty, kdy se budu chytat za hlavu, aby mi neuletěla vstříc záživnějším chvílím při čtení knihy na záchodě. A teprve teď následují úvodní titulky, kde je vysvětleno co se stalo v prvním filmu. A taky to, že Cage utíká přes půl zeměkoule před zlem, které ho obklopuje stále více, jako kdyby dokázal dojet na místo, kde jsou lidé, co nikdy nezhřešili... Stupid. Udělám to následovně, abych si zapamatoval, proč se na podobné filmy nikdy nedívat: takže zaprvé, kamera je úděsná, nejspíše pro cool efekt se snaží snímat kdesi zdola; úvodní záběr Idrise Elby, jak visí hlavou dolů ze stromu na skále je totálně primitivní; zvuk otevíraných zrezivělých vrat je efekt dveří z Half-Lifa, které nejdou otevřít; příběh je samozřejmě stupidní a zcela nezásadní; chlapec je expertem v krádežích a přitom žije zavřený celý život v klášteře; Ghost Riderovi trvá věčnost než se promění, zatímco v prvním díle to dokázal lusknutím prstu – holt je třeba scéně dodat dramatický nádech; následuje scéna, kdy Ghost Rider za doprovodu dramatické hudby 10 minut hledí do ksichtu zloduchovi (a opět, tohle mu v prvním díle trvalo dvě vteřiny); co má tohle do prdele znamenat? i desetileté dítě by dokázalo rozeznat všechny ty stupidní chyby, co jich tu je přehršel; komparz byl posbírán přímo z ulice v Rumunsku, kde se točilo; zavřete někdo prosím ty dva neumětely na režijní stoličce, než napáchají více zla; lidé v kinech by naopak měli dostat zaplaceno za to, že musí film vytrpět. Já mám dost, 22 minut promarněného života mi stačilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už první Ghost Rider se mi moc nelíbil, ale dokázal jsem překousnout lascivní pojetí komiksové předlohy a hlavně jsem se na to dodíval kvůli Evě Mendes. Ta však v tomto pokračování vůbec nehrála a jak se ukázalo, šla rapidně dolů i kvalita samotného scénáře. Cage už opravdu není co býval a tak poslední dobou hraje v samých podřadných bracích (občas se najde nějaká ta výjimka…). Bohužel o samotných tricích se nedá mluvit jinak, jako o digitálním hnusu, který místy už nebyl ani trapným pokusem natočit pořádnou „akční“ jízdu...Celkově to na mou maličkost působilo, jako vyvařené ponožky, jejichž odér se nepodařil odstranit ani pořádnou dávkou sava. Našlo by se tu sice několik slibných momentů, ale těch bylo opravdu málo. Asi nejvíc jsem byl (kromě scénáře) zklamán z odlišné image samotného Ghost Ridera, jeho motorky, atd...Naštěstí se dvojka mylně nezařazuje i do hororového žánru – u jedničky jsem to ještě s přivřenými oky překousl, ale tohle bych už vážně nedal…30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápu, koho napadlo dát Ghost Riderovi ještě jednu šanci. Faktem je, že co se týče vzhledu GR jako postavy, tak tady došlo fakt ke zlepšení, už to není tak dětinsky směšné. I díky tomu se mi zpočátku zdálo, že na tom bude dvojka lépe. Ale hovno. Na tomhle filmu se dá ocenit snad jen fakt, že se v něm společně objevili Nicholas Cage a Christopher Lambert, herci sami o sobě sympatičtí a charismatičtí natolik, aby zachránili kdejakou sračku. Tady se to jejich charisma snažilo seč mohlo alespoň natolik, že ten pocit z jejich společného angažmá je to jediné, co z filmu zůstane. 1.5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Škoda co to je tak zkazit něco co mělo dobře našlápnuto, výborná 1 a tet se čekalo možná na brutální dvojku a co dostaneme nic jeto škoda. Na par dobrých momentu jsem trošku zklamaný přesto za 4 ode mně ale fakt málem za 3. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Recept na vytvoření Ghost Ridera 2: Někde od nějakého blázna seženeme 57 milionů dolarů. Poté vyhledáme dealery drog. Od nich koupíme tak kilo heroinu (může být i kilo a půl). Můžeme koupit i nějakou tu marihuanu. Ideální množství je půl kila - to je na pauzy v natačení, aby byla nějaká legrace. Nesmime zapomenout na nějaký pití. Na tuto příležtost se bude hodit něco, co má obsah minimalně 40% alkoholu. Vodka bude dobrá. Dále koupíme brusle a budeme jezdit s kamerou za autama a motorkama. Na drogy nalákáme herce a je to! A tohle asi udělali tvůrci této debility. Jednička byla jakžtakž přijatelná, ale tohle se opravdu nedá! Debilita, která měla putovat rovnou na DVD! Příběh je nic moc. Duo Neveldine a Taylor jsou blázni a neměli nikdy dostat tu možnost režírovat někde v Rumunsku Ghost Ridera. Nicolas Cage začíná hodně rychle klesat na úroveň Seagala a docela mě to mrzí. U některých jeho hereckých kreací jsem si skutečně myslel, že je zfetovanej! Jediné co bylo dobré, byli efekty. Ale jinak nula bodů. A nesmím zapomenout na vynikající reklamu na odporná auta firmy Dacia. Ghost Rider by potřeboval reboot! Hlavně ne další díl s Cagem a pod režii nějakých bláznů. HNUS! ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Naivně jsem čekal, že dvojka Ghost Ridera bude aspoň stejně béčkově zábavná jako jednička. Omyl. Přehrávající herecký ansámbl a rozdovádění režiséři udělali z hloupého scénáře ještě hloupější film, který není ani béčkově zábavný ani nic jiného. Je mi líto Cage, který musí s produkcemi svých současných filmů jezdit spiše kamsi do východní Evropy, než aby prokazoval své nesporné herecké umění na domácí půdě v daleko hodnotnějších filmech. GH 2 se tak pro mě stal nejhorší komiksovou adaptací vůbec. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco průměrná jednička dokázala bavit a trošku mě navnadila na případné pokračování, tak po shlédnutí dvojky jsem musel zase přistát na zemi. Že mi Cage poleze na nervy mi bylo jasné, ale tak nějak jsem čekal, že ostatní herci jeho příšerný projev vyváží. To byla chyba. Kromě Ciarána se všichni naladili na Cageovu vlnu a zapadli tak do těžkého podprůměru. Dobrý, říkám si. Aspoň bude akce. Ta sice byla, ale neměla žádnou šťávu, pokud nepočítám závěrečnou honičku. Připitomělý scénář, tolikrát už viděný, byl jen dokreslením celkové bídy. 20% ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama