Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 1

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco průměrná jednička dokázala bavit a trošku mě navnadila na případné pokračování, tak po shlédnutí dvojky jsem musel zase přistát na zemi. Že mi Cage poleze na nervy mi bylo jasné, ale tak nějak jsem čekal, že ostatní herci jeho příšerný projev vyváží. To byla chyba. Kromě Ciarána se všichni naladili na Cageovu vlnu a zapadli tak do těžkého podprůměru. Dobrý, říkám si. Aspoň bude akce. Ta sice byla, ale neměla žádnou šťávu, pokud nepočítám závěrečnou honičku. Připitomělý scénář, tolikrát už viděný, byl jen dokreslením celkové bídy. 20% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dnes som si spravil taký osobný deň sračiek. Povedal som si, že kašlať na všetku tú snahu pozerať dobré a hodnotné filmy, keď existujú aj filmy zlé, robené z najlepším úmyslom, kde sa stretli ľudia bez talentu, s túžbou uzemniť diváka tým ako sa pokúsia zmeniť nezmeniteľné. A darí sa im to. Plakal som. Celá tá komiksová dokonalosť - hľadania samého seba, prijatia samého seba, čo je veľký zlom v živote všetkých hrdinov a je nemenným pravidlom druhých častí - tu funguje neuveriteľne chabo. Neveldine/Taylor je duo od ktorých som po Cranku 2 nemohol čakať ani nič lepšie. Dementne napísané - pán Goyer sa zase činil - neuveriteľne zle zahrané - Cage - podal najhorší z výkonov svojej kariéry, Hinds odrovnal svoj dokonalý herecký prejav ako Ceasar v seriáli Rím a s grimasou si to skočil do blata a jediný záchranný bod Elba, zostal bez nevyužitého potenciálu a tak sa jeho záchrana filmu nemohla uskutočniť. Akčné scény sú zle natočené, nemajú spád a nudia. Scenáristicky veľmi deravé. Obrovská podpásovka sú hlavný protivníci, ktorý sú smiešny, vypomáhanie si čiernym pozadím(zeleným plátnom) počas akčných scén - nedostatok rozpočtu? a animovanými sekvenciami, ktoré v tomto filme nemali čo robiť a paradoxne boli z filmu najlepšie. Sklamanie, hnus a nechýbalo veľa k odpadu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Este donedavna som Cagea lutoval a myslel som si, ze ma len smolu pri vybere projektov. Ale uz som definitivne pochopil, ze ma zvrateny vkus a tieto trashove akcniaky si vybera zamerne. Pribeh je tentokrat konzistentnejsi a zmysluplnejsi ako v dalsej infantilnej Cageovskej sracke Drive Angry. Ale Drive Angry bolo natolko infantilne az to bolo zabavne. Ghost Rider 2 po väcsinu stopaze dost nudi. Len obcas sa tvorcom podari natolko trapny vtip az je zabavny. Ukazuje sa, ze sa reziserske duo uz najskor vycerpalo. Alebo im PG-13 rating pristrihol kridielka? Vedeli do coho idu, takze vina je na ich strane. V com sa ale definitivne ukazuje ich bezbranost su akcne sceny. Bez krvavych uchylnosti vidno, ze su prinajlepsom priemerni. Obcas sa im sice nejaky fragment akcnej sceny podari, ale ako celok akcne sceny nudia. Jednu hviezdicku davam za zabavneho Hindsa. V tomto smere neskutocne sklamal Lambert, ktory keby tam nebol, tak by to bolo jedno. Vysledkom je totalna hovadina, ktora ani neviem komu je urcena, ale ked mate chut na podobny trash, tak si radsej pustite Drive Angry. Pri nom sa zasmejete castejsie. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Nicolas Cage je skutečně snadný terč, protože to, co ve filmu předvádí, vážně nemá obdoby (minimálně v jeho filmografii) - přehrávání dostalo tímto jeho "výkonem" nový rozměr. Troufám si ale tvrdit, že nikdo by nezahrál hlavní postavu v tak příšerném scénáři lépe - extrémně primitivní děj a zoufale tupé dialogy jen stěží dovolí herci dobře hrát. Opomineme-li ovšem scénář, ani ostatní aspekty filmu za moc nestojí - kamera, díky které vypadá vše ještě laciněji, než je, chaotický střih, nepřehledná akce, nevalné efekty... Jediné, co za něco stojí, je kupodivu prostředí. Hezká krajinka však jen stěží dokáže tento film spasit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Před některými démony vážně nejde utéct........... Johnny Blaze (Nicolas Cage) si poslechne návrh. Někoho má zachránit a je mu slíbeno zrušení kletby. Hned od začátku se film tváří velice levně. Těšil jsem se na toto pokračování legendárního Ghost Ridera podle komiksové předlohy, ale začínám být zklamaný. Divná kamera kazí tento příběh, hudba nic moc, a střih? Už kroutím hlavou. Obal DVD je nádherný, ale obsah je hrůza. Skoro telenovela. CITÁT - Zabít!!......... Po dvaceti minutách jsem to chtěl vypnout. Zarazilo mě mé oblíbené rozdělení obrazu do komiksových okének. Mám to rád, ale tohle se vůbec nepovedlo. Pokračování naprosto úžasného prvního Ghost Ridera stojí za starou belu. (Není Bela jméno?) Uzavřel jsem smlouvu s Ďáblem, abych se na tento příběh podíval a teď mám chuť zvracet. Ne, nedám tomu odpad, jen jednu hvězdu za Nicolase, on si to zaslouží, dělal co mohl. Fandům prvního filmu doporučuju se na tento nedívat, budou mít chuť se upálit. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

S každým filmem, kde Nicolas Cage a Christopher Lambert dostanou mnohonásobně větší prostor než Anthony Head, je očividně něco ve velkém nepořádku. Ve dvojce Ghost Rider se dá ocenit v podstatě jen mnohem vymazlenější vzhled hořícího jezdce i jeho příslušenství, což je o to překvapivější, že naopak některé primitivní zadní projekce vypadají jak z amatérského filmu 80. let. Ale jen hezká plápolající lebka prostě film neutáhne, jinak je to děsná nudná slátanina. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mizerné pokračování, ale Duch pomsty je fakt těžká sračka. Počínaje hrozně laciným lookem (ta dokumentární ruční a věčně na xichtech přilepená kamera se k tomu těžce nehodí), přes mizerné herecké výkony, praštěné klipovité LSD scény až po opravdu strašný scénář, který mě nudil k smrti. Vlastně ani nevím, za co tu jednu hvězdu dávám - možná za místy solidní akci podpořenou překvapivě neodpudivými efekty a pár vtipných sebeshazujících hlášek. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní hovadina.... Ale Cage opět zaválel a zahrál parádního psychouše a to se cení aspoň tou jednou hvězdou. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Méně ohně - více Andělů. Přesně takový je Ghost rider 2 (ani občasná půvabná ironická hláška s nanejvýš zábavným plamenným močením) nepomáhá vyspravit pěnové minimaxy zbržďující tah prvním dílem. Místo renderovaných výhledů na polské hrady mohla trojice scénaristů, dvojice režisérů a jeden Cage více utratit za alespoň ještě k těm několika milým 50 dalších, ohnivých vět. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osobne som počas filmu niekoľkokrát čakal, či sa náhodou niekde neobjaví pán Seagal, či sa do obrazu nehodí pán Van Damme, či neprehovorí nejakú ´´zmysluplnú´´ myšlienku pán Lundgren, alebo neosolí akčnú scénu pán Snipes. Maximálne viditeľné béčko, ktoré určite nepatrí na plátna kín a to nielen lokáciami kde bol natáčaný, ale aj spôsobom akým bol natáčaný. GHOST RIDER z roku 2007 vyznie oproti tomuto ako geniálny prepis komiksu. Plus je jedine v celkom coolovom zobrazení titulného hrdinu. Nicolas Cage podáva jeden zo svojich totálne odsratých hereckých výkonov. Čo už. ()

Kevin 3171 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí už ani moc nevím o co šlo. Popravdě mě to ani nebavilo a s prvním dílem to nelze srovnávat. I když mě Nicolas Cage ve filmech dost baví, tohle je jeden ve kterých to ani on nezachrání.Jediný co bych hodnotil kladně je lepší zpracování ďáblovy lebky, to je tak vše. 20% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu moc nepovedlo. Je to celý takový zmatený, nedoladěný a místy ujetý. Škoda, že se tvůrci nedrželi prvního dílu, který nebyl špatný. Za mě 30% :) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Teda podle zdejšího hodnocení a komentů jsem čekal opravdu mnohem větší kolaps. O kinematografický odpad se opravdu nejedná. Podstatně lepší jak prachbídný první díl. Kamera i režie Neveldine/Taylor je naprosto typická a stejná jako v Zastav a nepřežiješ. Agresivní, lehce chaotická a zběsilá ... k takto pojatému Ghostovi ale perfektně sedí. Cage naprostá pohodička a vyšinutého Johnnyho Blazea si v rámci jeho hereckého umu v klidu dává. Naprosto pohodová béčková zábava jak višňa. Jen to přehoupnutí děje o "záchranu" světa mě celkem zaskočilo :-)). Někdy mám pocit, že jsou tyhle šílenosti s minimálním rozpočtem zábavnější než předražený blockbuster. Kvalitní restart by Ghost Riderovi seděl a mohla by to být výtečná temná komixovka. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda komiksových filmu,ale dokážu ocneit dobrý a který má základy i v reálnem světě v tom smyslů,že batman má například věci vyrobené člověkem.Superman má energii z vesmíru atd.Ale toto??Už první díl byl na hraně a tohle je ještě horší a nezachrání to jak Cage a ani rolička Lamberta.30 % a dvě hvězdy. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Inteligenti !!!!! Nevím co proti tomu máte, má to být akční film a je to akční film. Akce je tu dostatek, vlastně se dá říct, že není místo kde by se něco nedělo, Cage je výborný v některých scénách opravdu šílený. Je sice pravda, že styl natočení který je oproti prvnímu dílu (který byl opravdu pravej Hollywood což mu spíše uškodilo) nemusí sednout každému, přece jenom technická stránka, prostředí jsou levnější, ale to nic nemění na tom, že jde o skvělou akční podívanou kterou sem si v kině opravdu užíval. Co se efektů týče jsou o třídu, nebo spíš možná o dvě třídy lepší než v původním dílu. Je to prostě béčko jako řemen což jste snad museli poznat i z traileru, čekali jste snad Schindlerův seznam ? Jenom škoda, že to nebylo nefalšované R, ale i tak jse vidět, že rejžové vymáčkli maximum. Z mojí strany zpokojenost a otevřeně se přiznávám, že mě film bavil at si každý říká co chce. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dvojka Ghost Rider je opravdu hodně špatná. Pokud předchozí díl byl zábavně hloupý film a některé chyby se v jeho béčkovosti ztratili, tak tady je vše viditelné. Scénář není žádný - postavy jen někam jdou a mezi tím něco rozbijí. Rozpočet se hodně seškrtal - není zde žádná známá tvář kromě beruvše Cagea a vícvícmizející Lamberta. Ohledně Cagea si myslím, že chce mít rekord v nejvíce filmech, kde hrál. Jeho herecký rozsah má jednu kamenou tvář, která je stejná ve všech polohách postavy - komická, psychologická, akční. Duo Neveldine - Taylor zaujmulo u Cranku 1 a 2 a následně se mi líbil i Gamer. Jejich anarcho-videoherní-komiksový styl určitě vychází u akčních (béček). Nefunguje u komiksového spektáklu o nejvíc kick-ass hrdinovy z produkce Marvelu. Absolutně neumí podat mytologii, příběh a vše se zde smrklo do roviny - jdi tam, démon, děcko, jdi tam, ďábel...Vůbec člověk netuší, že něco jako jednička bylo. Celkově film ho kleští stejně jako kožený mundůr Nicolase Cage. Celý ten rumunský obal pak sráží film do roviny videotékových béček, kde se prohání důchodce Lambert jako ryba ve vodě. ()

VojinRyan odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že to bude lepšie. Ale Neveldine z Taylorom asi spadli na hlavu, lebo inak si to neviem vysvetliť. Absolútny bordel, nechápem ako ich to mohlo napadnúť. Ghost Rider je dobrá postava, Nicolas Cage je dobrý herec. Ale toto ho ešte viac ponorí do tmy. Neveldine nech prehodnotí svoje hranice vkusu. Pre mňa osobne horšie ako prvý diel. Slátanina o ničom, bez nápadu, bez príbehu to nemá ani hlavu ani pätu. 7% - odpad. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Nelvedine a Taylor spásu nepřinesli. Druhý Ghost Rider je přehlídkou špatně napsaných scén, ne zrovna oku lahodících scenérií, hloupých až šíleně debilních hereckých výkonů a celkově vlastně jediná věc ve filmu nefunguje. Efekty jsou sice fajn, kamera místy také, nicméně vše okolo vypadá lacině a Nicolas Cage se i v rámci absurdnosti hereckého projevu z filmů v posledních letech překonává. Ghost Rider 2 je tak i přes mou snahu fandit snímku děsnou ukázkou toho, že pokud se scénáristického pera nechytne někdo se zdravým rozumem a smyslem pro filmové vyprávění, může bídnou adaptaci natočit i sebeoriginálnější režisérské duo. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně mimoňský slepenec okrajově na sebe navazujících záběrů a scén s absolutně nevhodnou a špatně umístěnou hudbou, idiotské dialogy a o naprosto neinvenčním pitomým komiksovým scénáři ani nemluvě. Idris si možná zablbnul, Cage ale klesá a klesá tak dlouho, že je až neuvěřitelné, jak hluboké a stále hlubší a hlubší je dno. Přesto jsem to dokoukal a, ač je to debilní, není mi na zvracení. Jen prosím už žádného dalšího Ghost Ridera, žádného dalšího akčního nebo thrillerového či romantického ba rodinného Cagee. ~ 0,5* ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama