Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 2

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

panMartin odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu předem řešit jestli byla dvojka lepší než jednička nebo naopak. Mě se nelíbil ani jeden. Jěště větší sračka než jsem doufal. Snímek nefunguje ani v jednom žánru, které jsou zde vypsány. Možná jako parodie to trošku funguje. To, že se Nic Cage dostal na samotné dno své herecké kariéry je známá věc už několik let a to, že se z něj jen tak nevyhrabe dokazuje i tím, že se objeví v pokračování snímku, který je jedním z těch, které jeho kariéru zabíjí. Moc se těším na Ghost Rider 3, bude velmi obtížné vytvořit větší ptákovinu a jsem zvědav, jak se s tím poperou. ()

Motinski odpad!

všechny recenze uživatele

Ja ani neviem prečo som film zapol keď už minule som bol sklamaný. Tak či tak, obrovská strata času kde scenár neobsahuje ani jednu zaujímavú scénu. Dokonca veľa vecí čo sa v prvom diely nastavili sa tu popiera a nedáva zmysel. Nicolas Cage už extrémne prestrelil, a nie len grimasami. Miestami pôsobil ako úplne iná postava. Ostatní herci by si všetci do radu zaslúžili zlaté maliny, čo najviac zamrzelo pri Idrisovi Elbovi ktorého mám rád. Už na pohľad všetko pôsobí škaredo, záporáci na smiech, akčné scény odpad a ajkeď som si to v druhej polovici začal pretáčať tak som mal problém dopozerať. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadá ak sa niekto pokúša o velkorozpočtový film, na ktorý nemá dosť peňazí. Od jednotky zdroje klesli o polovicu a film to vykrýva tak, že všetko podstatné sa dalo na hercov a na tri väčšie trikové scény dokopy trvajúce tak 15-20 minút a zvyšok je doslova len vata ani nie v lacnejších kulisách, ale skrátka v miestach, ktoré sa v Rumunsku či kde našli za pár drobných a neboli už peniaze ich ani veľmi upraviť, ani zakryť lepšou kamerou (nezostalo už ani na poriadne záverečné titulk). A tak je film len rozcvička v tom z akého uhla sa dá každá scéna nasnímať, aby sa zakryla patina Východnej Európy a najviac vytvoril dojem áckového blockbusteru. A Neveldine a Taylor v tom inak čarujú čo im sily stačia, ale skrátka to neodžubú a nohy im úplne podráža fakt zlý scenár. Toto skrátka nie je film, to je len ekvilibristika dvoch režisérov, ktorí sa snažia vyžmýkať z obmedzených prostriedkov maximum a nefunguje to, hoci minimálne ohňové efekty sú v niečom kus podarenejšie ako v jednotke a je škoda že ten stále cool obrázok horiacej motorky nenašiel lepší film. Možno by neuškodilo dať to celé na nejaký americký zapadákov, kde Johnny Blaze mohol hľadať sám seba a tak... takéto prostredie by filmu určite pristalo viac, alebo to chcelo niekoho šikovnejšieho za kameru - ako Guillermo del Toro, ktorý z Prahy v Bladeovi II vybral tie správne miesta a správne ich nasnímal. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak já s tímhle filmem fakt nevím. Mám to v hlavě pomíchané a nevím, co si myslet - vlastně vím, ale... to je jedno, pojďme od začátku. V tomhle filmu nejvíce oceňuji výbornou kameru, animované vložky a triky. Ačkoliv byla dvojka dražší než její předchůdkyně, vypadá dospělejší. Nicolas Cage tentokrát není nic moc a spíše nudí, zato mě opět ( pokolikáté už? ) překvapil Ciarán Hinds. Jeho satan je uvěřitelný a ze všech hereckých výkonů nejlepší. Exteriéry jsou výborné, první polovina filmu utíká velmi pomalu a spíše nudí, druhá však nabízí nezapomenutelný zážitek. Je tu spoustu výborně a svižně natočené akce, hodně prvků fantasy a sem tam trochu i hororu. Navíc naprosto úchvatné je finále. Výborná je i Blazeova vizáž, jeho hořící lebka je ve dvojce o hodně lepší. Líbilo se mi to tak moc, až jsem byl překvapen, ale pocity mám stále spíše smíšené. Dohromady to je ale hodně nadprůměrná zábava plná parádní akce a atmosféry, docela nakonec překvapil i příběh. Moje hodnocení je 68%. Více na filmovy-raj.bloger.cz. A tohle doporučuju. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Hloupoučký scénář, režie.......hledám nějaké pozitivum. Ha, už vím, závěrečné titulky. Dvojka nemá do odpadu moc daleko. ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Taky se musím dua Neveldine /Taylor zastat... Druhý Ghost Rider je nečekaně zábavná akční podívaná, která si na nic víc nehraje. Kdo čekal víc, ten byl hodně naivní...... ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Hodně nadhodnocuji, a to proto že mám rád komiksovou předlohu, film se nebere vážně, hlavně díky satirickým komentářům Honzy Klece, animace doplňující příběh jsou velmi slušné a i některé scény se povedly a stojí za úsměv (plamenomet).... Nicméně uznávám, že film je až televizně blbý, střih zmatený a nepřesný a pokud se osazenstvo rozhodne pokusit o nějaké to herectví či emoci, tak jde film definitivně do kytek... A věřím ,že nebýt mecenášů ze SAE, tak film vůbec nevznikne, protože do tohoto může vrazit prachy jen někdo, kdo tuplem neví co s nimi... ()

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

Aha, Zastav a nepřžiješ. To je asi ta kamera a střih. Tam to možná duchu filmu sedlo, ale tady je to otřesný. Po úvodní akční scéně jsem věděl, že se mi film nebude líbit. Potom se začlo "hrát" a rozvíjel se "příběh" a tak jsem radši usnul. Několikrát jsem se probudil a očíhnul, co se to tam děje, a s klidným srdcem zase usnul. Myslel jsem, že zkouknu aspoň závěr, ale dočistil jsem zuby a tak mě u televize už nic nedrželo. Příšerná hovadina. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Katastrofálne pokračovanie, ktoré nemá hlavu ani pätu. Príbeh, akcia, postavy, ...vlastne všetko je zlé a nepodarené, nič nezapadá do koncepcie. Nechápem prečo sa Cage nechal nahovoriť, aby v tom hral. Záhada. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Asi tak zábavné jako hrát akční hru s cheatama. Všechny pobijete a Vám se nic nestane, pak narazíte na dalšího cheatera a tam rozhodne kdo má lepší cheat. V minulém díle se alespoň dalo dívat na výstřih Evy Mendes, ale tady? ()

karlik4801 odpad!

všechny recenze uživatele

Cage je hroznej prasoň. Nechápu jak se mohl jeho herecký výkon tak zhoršit. Možná byl i horší jak ty vedlejší herci. Totálně debilní scény o ničem, trapný, bezcenný a nezajímavý. Ze scén s tím malým fekálem jsem se skoro pozvracel. Příběh je na nic. Po vizuální stránce jsem dlouho větší odpad neviděl. A akční scény? Ty jsou po Cageovi nejhorší v tomhle blábolu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli má někdo úchylku v nahánění prokleté filmografie Nicka Cage, Ghost Rider 2 mu nesmí uniknout. Ten totiž kraluje všem neuvěřitelně pitomým brakům, kterým se kdy upsal. Přitom je Ghost Rider tak zajímavá komiksová postava... ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

No jak se mi jednička vcelku líbila, tak tohle bylo o poznání slabší, sice lepší efekty, to zas jo - ohínek všude kolem ridera a počítačové efekty vůbec byly dost poutavé. Ale příběh byl divnej a celkově to bylo dost zmateny a ta banda mnichů s vínem a výzbrojí, že by mohli začít třetí světovou, se mi taky zrovna nezamlouvala a do toho ještě to děcko s mocí ďábla, prostě zmatek, ale divatelny to určitě je. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra aj vizuál. Solídny záporáci. A solídna akcia. Cage občas solídny, ale občas to preháňa. Neveldine a Taylor proste potrebujú tvrdé R na solídny film. Takto tomu stále niečo chýbalo. Každopádne nudiť som sa ani nestihol. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

No to byla sra*ka! A přitom u toho bylo tolik schopných lidí a měli v ruce takový materiál! Režiséři, kteří stojí za super snímky jako Gamer nebo Zastav a nepřežiješ! Nicolas Cage! Idris Elba! Christopher Lambert! Ciarán Hinds! A všichni k ničemu! Jako pro fanouška Marvelu je toho pro mě asi největší zklamání od nich zatím! Jednička byla boží, tohle je pekelný! ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Mi to doma prostě milujeme a ujížděli jsme na každým záběru jako na fetu. Jako fanoušek Cage a Ghost Ridera jsem nadšen! :) Červeňák to popsal v komentáři hezky. Pro nás kult a naprostá euforie. Nemůžeme si pomoct :D ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama