Reklama

Reklama

Smrtící nenávist 3

  • USA The Grudge 3
všechny plakáty
Trailer

Jake, který přežil masakr děsivé Kayako a Toshia, je znovu vystaven mučivým vizím. Skončí v nemocnici, kde se o jeho případ zajímá Dr. Sullivanová. Postupně zjišuje, že Jakeovy strašidelné historky jsou pravdivé. Jeho jedinou nadějí se zdá tajuplná Japonka, která by možná mohla umlčet duchy navždy... pokud její plán nezničí všechny! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Takashi Shimizu bere po dvojce nohy na ramena, a na další pokračování z výšky dohlíží už jen coby producent. Nahrazuje ho Wilkins, který na sebe sice upozornil povedeným zombie-splatterem Splinter, ale dlouhovlasí duchové mu očividně nevoní. Promyšlené vystavění příběhů očima jednotlivých postav vyměnil za jednoduše vyprávěné dějství, a strašidelnou rodinku vřískajících přízraků degradoval na srandovní bubáky. Dílo zkázy jest dokonáno tím, že veškerou děsivost zcvrkává na pár lekaček a doplňuje zbytečnými krvavými cákanci. Obsazení Shawnee Smith je pouze zoufalým reklamním tahem, jak tenhle paskvil prodat alespoň fanouškům série Saw. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pořadové číslo "tři" ve spojení s výrazem "video film" dávají tušit neštěstí, no překvapivě je třetí Nenávist vcelku slušnou duchařinou. Od svých dvou amerických předchůdců si nezapomněla okoukat charakteristickou strašidelnou atmosféru, díky čemuž se The Grudge stává sérií, která mě víceméně (zde spíše méně, ale přeci) postrašila každou svou částí. Děj je tentokrát jednoduchý jak facka, což ale neberu jako negativum. Nižší rozpočet se občas samozřejmě projeví problematickým vzhledem duchů, ale nakonec to není tak hrozné, jako to vypadalo v traileru. Toby Wilkins se po dvou filmech ukazuje jako zajímavý talent, jehož práci nebude naškodu do budoucna sledovat. ()

T2

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $1,786,959▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,599,634 //počet predaných kusov 83,805 ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jen málokterá horrorová série dokázala během několika málo let naprosto devalvovat sebe sama a od jednoho z nejstrašidelnějších filmů všech dob (původní japonský videofilm) se během desetiletí přesunout k jedné z nejnudnějších duchařin. Nefunguje tu naprosto nic, novinky jsou hloupé (ten luk, proboha), to staré a osvědčené se už prostě muselo okoukat. Dlouhé vlasy, mňoukající chlapeček a obrovská dávka nudy. Ruce pryč. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Podprůměr, a to nejen v rámci celé série s krkající Kayako a vřískajícím Toshiem. Kterýkoliv díl, ať už japonský nebo americký, stál a padal na frekvenci povětšinou kvalitnějších morbidních lekaček a dusné atmosféře psychoterroru. Japonské díly byly v tomto minimálně uspokojivé, překombinovaný americký druhý už haproval a tento, poprvé bez Shimizua, si může o humusném psychu jen nechat zdát. Jsou tu sice nadprůměrné scary scény s tradičně se trhavě pohybující Kayako (blázinec, obraz...), které nezabíjí zkratkovitý střih, ale ty jsou v menšině oproti nezajímavému zbytku, v němž má až moc prostoru nudná interakce podprůměrných amerických herců a digitální triky. V podstatě žádný průser, leč o slušné duchařině nelze ani náhodou mluvit. Uvidíme, jak dopadne japonská trojka... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděla působivější spartakiádu. Ovšem manažer Max se velmi snažil, aby se zbývající nájemníci v tom chátrajícím obydlí cítili co nejbezpečněji. To se potom nelze divit, že se tam záhrobním squatterům tolik líbilo. Divný.. v Japonsku nemají kadeřníky? ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku zklamání. Hodně jednoduchý příběh, což by až tak nevadilo, ale že tu chybí atmosféra, to už vadí dost. Bát se tu moc nebudete a plížící se duch Kayako a jeho pohyby mně občas přišly spíš k smíchu, což by asi v hororu být nemělo. Každopádně vidět se to dá, ale...... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rodina malého Jakea je po smrti a on sám záhy zemře v psychiatrické léčebně. Vracíme se do prokletého domu v Chicagu, kde si dvojice skřehotavých a bledých duchů zavražděné matky a syna vyhlídla další oběti s tím rozdílem, že tentokrát útočí ještě ve větší síle a to i mimo inkriminovaný dům. Na scénu vstupuje nejen sourozenecká trojice obývající kletbou stižený dům, ale také sestra zavražděné Kaiako o které se dozvídáme víc z jejího života. Tak tedy do třetice všeho dobrého a hlavně zlého, protože krutá kletba ještě zdaleka neřekla své poslední slovo S novým režisérem, bez hereckých hvězd, ale nikoliv s přehršlí nových nápadů a upřímně řečeno po dvou dílech mohli tvůrci stěží vymyslet něco zásadně neviděného, ale přesto se snaha tvůrcům nedá upřít. Po mrazivé dvojce už následné pokračování takové není, ale přesto je to obstojný horor a další pokračování už dost vyštaveného námětu bych nedoporučoval. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak zase tak hrozné to nebylo. Původní nenávist je o mnoho děsivější, což je pravda. Tady se někdy zbytečně moc kecá. Ujde to. 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel už slabej odvar dobrého prvního dílu a aspon průměrného druhého dílu, tady tohle už je silnej odvar. Úplně jinej příběh a bohužel hroznej, scénář je plný klišé a pokud bych se chtěl vyděsit tak smůla ani jedna atmosférická scéna, všechny lekací scény jsou zabité a nudné. A navíc ti duchové..... ty mi teda daly, kočičího kluka vyměnil nějakej Američan kterej vypadal neuvěřitelně hrozně. A ta ženská v roli ducha byla fakt tragická a nesahala původní ženský ani po kotníky. Já se ptám proč! Proboha proč to tak změnily, i ta dvojka jakž takž fungovala ale tohle ani náhodou. A navíc je tu bonus v podobě Smithové která je děsně ale děsně přehravající. 2 dávám jen za to že to je prostě nenávist ale jsou to hodně slabé 2*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Je to video film. A lepší ako nudná dvojka. Tvorcovia si mohli dovoliť zvoľniť tempo, sústrediť sa na tých pár ľakačiek a nikomu by nemal vadiť ani jednoduchý (a fungujúci) príbeh. Séria Grudge a Ju On je jeden veľký guláš, ale trojka predsa len prináša trochu iný a nový pohľad na prekliatie. Strašiaci sú od polky filmu ukazovaní priveľa a občas až rozosmejú, ale je tu pár zaujímavých nápadov pri ľakačkách. Uvítal som aj tú trochu krvavého osvieženia aj keď sa do takéhoto druhu filmu moc nehodí. Dobre odvedená robota, ktorá poteší hlavne pri porovnaní s ostatnými americkými ducharinami ako je napr. PREKLIATIE DOMU SLNEČNÍC. A samozrejme kvitujem obsadenie pekných herečiek... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Moc špatná parodie na slušné první dva díly. Hlavně postavička ducha působí strašně komicky, protože to dělal asi grafik prvního ročníku. Ale musím uznat, že jednou jsem se dost lekl. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hirošimo a Nagasaki se nějakým záhadným způsobem přesunuli do činžáku v Čikegu, jenže ten činžák je hodně špatný studio někde uprostřed Bulharska a to je kurefský problém.Začátek vypadal hodně nadějně, jenže to trvá jen pět minut a pak se začne až příliš moc mluvit a příliš málo umírat, natož strašit.Nechápu, že se nenašel rozpočet na normální lokace v USA, i v Kanadě by to bylo lepší, než-li v těch ubohých a strašlivě neuvěřitelných in i exteriérech.Nějakou záhadou jsem vynechal dvojku, asi jsem byl línej najít složku, tak jsem to přefouknul rovnou na trojku a leč mi je tahle série v celku volná, tohle bylo prostě smutný.Minimum lekaček je fantastických, za to taky jedna * a ta druhá za krásnou Johannu Braddy.Žalostné zakončení něčeho, co američané dokonale a lépe převedli na plátno než Nakaši Šimpanzu v Jemenu, bohužel tenhle přesun na video a co je horší do strašných reálií Bulgary to vole Hiroši no hajimari.....teda jako úplně posral.30%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Člověk až žasne, kam lze dovést jednu z nejnadějnějších a nejpůsobivějších horrorových sérií nového tisíciletí (a jak opět přesně to, co jsem chtěl říct, již trefně vystihl Obitus :-) ). Inu, Amíci. Původní remake japonského originálu byl docela fajn, ne tak strašidelný, ale byl fajn. Koukám, že si budu muset pustit druhý díl americké série, abych zjistil, jak je možné, že se Kayako s Toshiem dostali z Japonska do USA. Tenhle třetí díl by byl možná i fajn, kdyby byl originální a kdyby vůbec nesouvisel s celým fenomenem Ju-on/Grudge. Protože Kayako s Toshiem se tam objevují jen zcela náhodně a bezúčelně, aby tam prostě byli, protože pořád to jsou oni, co ve filmu za něco stojí. I když z tohoto důvodu nechápu, proč jejich zabíjení není uvedeno do konce a je vždy uťato ještě než je dílo dokonáno. Přiznám se, když se zápletka začala otírat o Amitywille a z jednoho z hlavních hrdinů se začal stávat další DeFeo, tak jsem to vypnul. Potěšila mě vlastně jen Shawnee Smith, ta holka prostě nestárne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu slabý odvar předchozího dílu. Atmosféra starého domu zůstala daleko za očekáváním, napětí se objevovalo jen místy a samotní duchová nestrašili tolik, jako ve dvojce. To platí zejména pro chlapečka. A s nějakou invencí nepřišel ani samotný příběh, ačkoliv to by nebylo na škodu, kdyby film disponoval výše zmíněným. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ti, kdož přežijí, ponesou to prokletí s sebou, dokud se znovu nezrodí. Není to stále to samé? Pějme píseň dokola..... ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Pokračování tohoto duchařského hororu není příliš špatné. Bohužel je to stále o tom samém a nic tedy nepřekvapí. Duch Kayako jde po svých obětí poměrně často, kterých je snad více než v předchozích filmech. Některé její pohyby, které byly v prvním snímku strach nahánějící a měly co do sebe, tak zde mi párkrát přišly směšné. Atmosféru si umí částečně zachovat a fandové tohoto žánru by neměli být vyloženě zklamáni. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Má to nedostatky. Scenár. Snaží sa rozširovať mytológiu, ale možno ju tým zbytočne naťahuje, ale kto by sa pozeral stále na to isté bez určitých inovácií. Strašidelné scény sú ale nadpriemerné a dávajú snímku grády. ()

Reklama

Reklama