Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Absolutně bezproblémová akční jízda, ve které řešit fantasmagorický děj bude leda tak ten, kdo neustále doufá, že se Luc Besson po neznámé mozkové příhodě ještě dá někdy dohromady. Kontaktní souboje přehledné, nápadité a vtipné, parkourových kousků nespočetně. Kdyby režisér uměl stříhat (konkrétně lépe pracovat s gradací a chytřejším střídáním lokací), neváhal bych poskočit ještě o balkón výš. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na pokračování těšil, protože Okrsek 13 byla výborná akční jízda s opravdu nečekanou a dost chytlavou akcí, která nenudila. Jenže pokračování už takovej zápřah není. Průser je hlavně v tom, že akce už je krapet jiná, není tak levná a liduprostá, jako v jedničce, a taky trošku přehání a to se mi nelíbí. Čekal jsem, že hlavní hrdinové, kteří se od jedničky udrželi zase ukážou Parkour jako cyp, a já se u toho pěkně pobavím, jenže ono to tak už ve skutečnosti není. Ani ten příběh už taková jízda není. Prostě už to celkově není ono, ale Francouzi tohle posrat prostě pokaždé umí, co si takhle vzpomenu tak například Purpurové řeky nebo Kurýr. Když už akce, tak v pokračování většinou ještě větší, aby si divák řek, tykrávo, to je hustý, jenže ono to už tak hustý není. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €12miliónovTržby USA $36,136Tržby Celosvetovo $14,087,000║ V podstate to isté čo predchodca, bláznivá samoúčelnosť, ktorá aspoň nenudí keď už nič iné. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přestože je dvojice Belle-Raffaelli o něco méně využita, akční scény jsou tentokrát ještě lepší a ještě zábavnější. Okrsek 13 v podstatě beru jako film, točený pro fanoušky parkuru a akce. Příběh není tak hloupý, jak jsem čekal, ale spíše finále je trochu prazvláštní a nejsem si jistý, jestli autoři vědí, co příště chtějí ukázat a kam směřovat. Ale mě stačí, když zase dvojice Belle-Raffaelli předvede pořádnou akci, utíkání přes střehy několika domů a malou akci v čínské restauraci (to bylo něco ...). Bello přesto tentokrát zůstává trochu pozadu a je spíše tím, co běhá a skáče než tím kdo bojuje. Škoda, ale příště to jistě autoři napraví a té vaty okolo bude ještě méně (=ještě více akce!). Nadhodnocené 4*, které berte spíše jako dobré 3:). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribehom megablbe, ovsem akciou (bojovky a parkour) slusne, momentami az vynikajuce, hoc chlapci miestami "len" recykluju samych seba. Strih v tychto dynamickych pasazach dost prehladny, co zaroven potesilo ako i vyvolalo smutny povzdych nad tym, ze keby bol takto nejak zostrihany Transporter 3 s Jasonom.....mohlo to byt par tyzdnov dozadu ovela zabavnejsie poezeranicko. Vlastne, uplne najlepsie by bolo keby Jason a tim od Banlieue maly prsty v rovnakom projekte... [Berlinale 2009]. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příběh je zase totálně debilní, ale akce je výborná. Cyril Raffaelli se pere a David Belle efektně zdrhá a dělá parkour. Konec je směšnej a neměli brát celý trapný komando ze všech etnik, ale měli to vymlátit sami dva. To by bylo mnooooohem lepší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Uběhly 3 roky. Změnila se vláda. Nic jiného. Tam za zdí panuje relativní klid. Nic netrvá věčně….. Kamera, akce, hudba, občas exploze, honičky (pouliční..), nabušení černoši (bicepsy..)- prostě film jako videoklip. Nemůže vadit, že se policajt ze zvláštní jednotky při honičce zamotá do šňůry s prádlem. Smířím se i s tím, že z přestřelek vždy Damien a Leito vyváznou bez škrábnutí. Prostě akce nade vše. To jsem čekal. Bohužel to začne trochu nudit. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trak Invaders: 1. Alonzo - Determine.mp3 ,2. La Fouine - Rien A Perdre ,3. Sarah Riani - Confidence ,4. Axiom - La Tour Des Miracles ,5. Trak Invaders - Exode ,6. La 38eme Donne - On Fera Avec ,7. Da Octopuss - Le Mur ,8. Green - Green Money ,9. Da Octopuss - Highway ,10. Rim'K - Terrain Vague 11. Da Octopuss - Straight 12. Brasco - Et Alors 13. Trak Invaders - The Music Box 14. Jamal - Cri De Guerre ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jen jáá, Jen jáá si mohu pustit druhý díl a nevidět PRVNÍ!! k Filmu- Dějově je to jeden velký spletitý Mišmaš.. Spousta postav, člověk se v tom těžko orientuje, kdo má vlastně jakou úlohu.. takže na tohle třeba nebrat Ohledy, ale co se týče Akce, ta je Prvotřídní !! Špičková choreografie, mlátičky, parkour Fakt vše, co by v Akčním filmu mělo Být ! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Laciné pokračování předchozího perfektního akčního filmu pouze opakuje osvědčené sekvence, ale namísto stupňování akčních prvků pouze znásobuje absurdní zápletky a naivní dialogy. Akční sekvence postrádají efektnost i dynamiku a omezují se na (oproti prvnímu dílu) tuctové peckovačky a pouze výjimečně spektakulární parkourovou akrobacii. Namísto snahy diváky ohromit, kterou se vyznačoval první díl, je zde evidentní tendence podbízet se fanouškům, což ale probíhá v podobě veskrze toporných promenád drsňáckých figurek. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Málo akce, moc keců a zbytečná snaha o rozvíjení zápletky a příběhu, protože to je za prvé dost debilní a za druhý to brzdí celej film, pořádně se to v podstatě rozjede zhruba až v poslední třetině, kdy většinu akce řídí Cyril Raffaelli a párkrát tam někoho solidně roztříská za podpory svižný hudby, ale je toho zatraceně málo, vedle toho jeho parťák z jedničky David Belle nepředvede pro jistotu nic a zmůže se jen na pár hopsand, který vzdáleně připomínaj Parkour, ale spíš to je většinou jen dynamicky natočenej běh a žádný akrobatický kruťárny, ani skoky se nekonaj a víc toho nepředvede, což je teda docela trapas, když člověk ví co David Belle umí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Stejně zběsilá akční jízda jako první díl, s větší dávkou akce, adrenalinu a bohužel i všemožného tlachání. Tlachá se všude a o všem, tlachají všichni a pořád. Na akci tedy zbyde o něco málo více času než v dílu předchozím, tlachání ale přerůstá únosnou mez a u cca desátého rozhovoru jsem si vykroutil pár obratlů. Neřeknu, kdyby si měly postavy co říci, ale vlastně se nic neřeší a pokud náhodou ano, tak smysl hovoru je přebit na hlavu postavenou zápletkou, která řeší více, než na co Luc Besson v současné době scénáristicky má. Díky alespoň za sice hůře sestříhanou, ale jinak bezchybnou akci, kdy se spíše více střílí a mlátí než skáče a běhá, nicméně jde o řekl bych nástupce, nekazícího pověst jedničky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film, ktorý je pokračovaním perfektnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti v okrsku 13, kde sa aj napriek sľubom nič nezmenilo a tak tu stále vládne mnoho gangov. Skupina vplyvných ľudí ho chce zničiť, aby tu mohla stavať, pričom neváhajú ani zabiť nevinných, aby spôsobili masové nepokoje a tak musia neskorumpovateľný policajt so svojim priateľom z okrsku opäť spojiť svoje sily, aby tomu zabránili. Spracovanie sa mi páči, dej je už tentokrát o niečo prepracovanejší, kvôli čomu tu pribudne viacero zaujímavých prvkov ako tajná služba, nahrávka, alebo nespravodlivé uväznenie policajta, ale zároveň sa čiastočne vytratila tá ľahkosť jednotky a navyše celá záverečná fáza pôsobí poriadne naivne a to aj v rámci žánru, takže si nemyslím, že by to filmu prospelo, ale zase určite ani moc neublížilo. Hlavne, že je to opäť nadmieru dynamické, nájde sa tu množstvo skvelých situácií a po celý čas si to udržuje slušnú zábavnosť a tak sa je stále na čo pozerať. Akcie je tu plno a je výborná. Je jej ešte viac, než v predchádzajúcom diely a tak sa tu nájde viacero skvelých súbojov, naháňačiek, kaskadérskych kúskov a rôznych doplnkovách akcií. Jedine ma trochu mrzí, že už nie je tak perfektne natočená, pribudlo strihov a aj uhly kamery mi často neprišli úplne najideálnejšie, ale aj tak je to po tejto stránke stále nadpriemer a na akciu je stále radosť pozerať. Najviac sa mi páči dlhá akcia na policajnej stanici, naháňačka s policajtmi po strechách alebo aj úvod v klube, jedine to finále mi už kvôli príliš veľkému množstvu postáv prišlo trochu slabšie. Herecké obsadenie je skvelé, opäť samozrejme najviac poteší vynikajúca akčná dvojica Cyril Raffaelli a David Belle, ale nesklamú ani vedľajšie postavy a záporáci. Réžia a technická stránka sú tentokrát o niečo slabšie, hlavne kvôli vizuálnej stránke akcie, ale aj tak som stále dosť spokojný. Takže jednotka sa mi páčila o niečo viac, ale ani toto pokračovanie jej rozhodne hanbu nerobí, stále je to výborný akčný film, ktorý ma baví aj po niekoľkých pozretiach a bol by som veľmi rád, keby vznikla aj trojka. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočná akčná jazda, ktorá prakticky využíva to, že filmy s parkourovými kúskami ešte stále nemajú v akčnom žánri veľké percentuálne zastúpenie a tak je stále na čo sa pozerať. Stačí schopných borcov, ktorí sú vo svojom obore jednotkami, schopnejšieho režiséra a kameramana, ktorí majú cit pre akciu a natočia súboje a akčné scény prehľadne a originálne. Toto všetko tento film spĺňa na jednotku a tak som si akciu mohol užiť dosýta. Impotentný dej som si uvedomoval len pokiaľ David Belle a Cyril Raffaelli nepredvádzali svoje ekvilibristické kúsky, našťastie tých miest nebolo až tak veľa, prevládala nepretržitá akcia, dobré hlášky a kvalitný soundtrack. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klukům to jde pořád pěkně od ruky, David Belle je přímo utíkací mág a Cyril Raffaeli mu v tom zdatně sekunduje. Příběh to už je jiná písnička. Je hodně přitažený za vlasy s provařeným poselstvím, že v jednotě je síla a když se nebitkaří je snímek doslova vycpaný hluchými místy. Teď jde krásně vidět jaký byl Morrel pro první díl požehnáním. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Větší rozpočet, nový režisér, stejná pravidla. Jako kdyby jste vzali jedničku přes kopírák, ale její dravé tempo snížili na polovinu. Mixování parkouru a bojových umění je sice stále děsně „cool" a bez problémů překonává všechnu zámořskou akční tvorbu posledních let, ale chybí tomu Morelova schopnost zachování vysokooktanového tempa i mimo kulervoucí šílenosti hlavních hrdinů. Příběh se opět dostavil ve formě Bessonových náčrtů na ubrousek při poledním kafíčku, ale s tím jsme se už smířili asi všichni. Hlavně že se i podruhé jedná o ryzí zábavu... která je v poslední době nedostatkovým zbožím. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový recyklát jedničky, ktorý nie je určený teenagerom (tí naň paradoxne najviac frflú), ale úplne všetkým fandom prijemnej akcie. A tí ktorý sa povznesú nad prostý a zámerne over the top (aj na Bessona!) príbeh, na konci nemôžu ináč len zrelaxovane ceriť zuby. 80% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

O čom bol prvý diel si už veru nepamätám, no to je v poriadku, pretože viem, že tam bolo veľa kvalitnej akcie a bavil som sa. Najväčí problém pokračovanie je, že akcie je málo a dokonca mám pocit, že aj kvalitatívne si pohoršila. To v dosledku dalo len viac vyniknúť dementnosti zvyšku filmu. Scénu s prezlečeným policajtom za šlapku nemohli myslieť vážne. (3/10) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mně, že se dvojka Belle-Raffaelli nechytla v USA, nebo jakychkoliv větších komerčních projektů. Dle mého hravě přebíjejí Stathmama a jemu podobné. Dvojka je jednodušší, dějově i technicky přehlednější a rychlejší. Jiný režisér prospěl. Alessandrin se narozdíl od předchůdce nesnaží o co nejtvrdší full-kontakt akci, ale svižnou a zábavnou audiovizuální mixáž, kde je důležitější zvuk basů, nežli preciznost chvatů. Normálně bych to měl rád přesně opačně, ale v tomhle popkulturním příběhu prapodivného konceptu sedí pravý opak, tedy přesně to, co jsem měl možnost vidět. Bez vyšších ambic, ale celkově v pořádku. ()

Reklama

Reklama