Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Slušná akce, fajn hudba, místy i humor. Takové je pokračování Okrsku 13. Tentokrát dostal více prostoru Cyrill Raffaelli jako Damien. Jeho akční souboje jsou opravdovou lahůdkou, stejně jako parkourové akce Davida Bella. Ostatní kladně záporní hrdinové jsou hodně nadnesení, člověk by z nich získal pocit, že to jsou takový milý drogový strýcové od vedle. Slušnou akci předvedla i slečna Asia drsňák. Co mi vadilo, byl příběh jako takový, už příliš mnoho klišé po vzoru amerických filmů. Hodný, mírně tupý president, zlý spolupracovníci, prohnané korporace. Jednička je syrovější, méně nakladná a o to realističtější. Každopádně film stojí za podívání. Za mne slušných 65%. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

No... Stálo to za to zkouknout tohle v 720p kvalitě.. Jako další Bessonovka opět nezklamala mé očekávání ba naopak předčila. S hrdostí můžu říct že je lepší než jednička! Ty akce každou chvíli u kterých nejen sedíte přibití v křeslech ale i s úžasem a dokonce i úsměvem na tváři sledujete jak se dostávaj z problémů. Takže po téhle stránce se nedá filmu nic vytknout. Soundtrack... Jak u takovýhle francouzských filmů bývá (séerie Taxi, Breakout, B13) tak perfektně sedí ty písničky to toho filmu i do těch akcí. Opět bez chybičky. Zápletka se trošku opakovala s prvním dílem ale naštěstí to nebylo tak stejný takže s klidem můžu říct že scénář je napsanej na výbornou. Co mi ale ve filmu ze začátku chybělo byla nějaká pěkná baba :) Ve 2/3 filmu to všechno napravila Elodie Yung "Tao". Ta mě úplně dostala. Nejen že je celkem pěkná ale i např. tou mp3kou nebo tím copánkem :) Na jednu stranu konec se zdá být fakt uzavřený což je na jednu stranu škoda protože pokračování by taky mohla bejt pecka ale na druhou stranu taky nemusela... Ale kdo ví.. Když je flm trhák vždycky se někdo najde kdo udělá pokračování dokud z toho není propadák. Tak snad se z tohohle propadák časem nestane. Jasných 100% ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Postaveno na základě 1. dílu, což je na jednu stranu veliká škoda, ale na druhou stranu skvělý nápad. Když ale začíná 2. díl, řeknu si, že to vůbec nemusí být špatné. Jenže co se nestane. Asi po půly filmu je to defakto kopie jedničky, což je veliká škoda. Zároveň i konce jsou dosti podobné, avšak zápletka se trochu liší a nebýt Leitových a Damienových super triků, jednalo by se o klasickou akční nepovedenou dvoudílnou minisérie. I přes tyto nedostatky byla akce od začátku až defakto do konce, takže hodnotím o trochu méně než první díl. Škoda Patricku, měl sis s režií trochu více vyhrát ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Trailer bol veľmi nabúchaný a sľuboval nekonečnú jazdu obľúbeného športu parkour, bojového umenia a honičiek, ako tomu bolo v predchodzom diele, ktorý ja osobne považujem za vydarenejší. Nestáva sa mi často, že by som sa nudil u akčníh filmov, ale tu to bolo viacmenej nevyhnuteľné. Zápletka ma neoslovila a pár tych akčních a kaskadérských scien, titul moc nezachránil. ()

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvenci prvního snímku se sice už prostě nic nevyrovná. Sice by neškodilo více rozvinout a ukázat charaktery těch pěti šéfů gangů (nu, i když zrovinka samotné slovo charakter je určitě nevyjadřuje!-) ale i tak jede film v pořád stejně dobrém stylu. - a co K2...??? ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Super akcny film od Frantikov, plny akcie, neuveritelnych skokov do prazdna, ktore vas napumpuju tym spravnym adrenalinom. Aj toto druhe pokracovanie ma neuveritelne bavilo a je na takej istej urovni ako jednotka. Dej je tiez rovnaky ako v jednotke. Na tie bojove akcie pastami a nohami bola radost pozerat, fakt to bolo dobre premyslene a nevyzeralo to vobec nudne. Vo filme su aj nejake nahanacky, ktore su tiez velkym plusom pre tento film. Vyber hercov uz ani nemohol byt lepsi, vsetkym to fakt sadlo, ako rit na serbel:))) Filmu nemam co vytknut a preto mu davam pravom plny pocet hviezdiciek. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Když jsem před časem zhlédl režijní prvotinu Pierra Morela s parkúrujicími Davidem Bellem a Cyrilem Raffeallim napsal jsem doslova „budoucnost akčního filmu vypadá nějak takhle“. A hop ze střechy na střechu, budoucnost je zde a já už mírním své nadšení. Čím to je, že to co jsem před nedávnem častoval přívlastkem dynamické, mi dnes přijde jako desítky let zatoulaná reakce na Jackie Chan? Možná je to tím, že jsme se během těch pěti roků nedočkali žádného progresu. No schválně, zavřete oči, desetkrát se otočte kolem své osy, oči otevřít a teď hledejte rozdíly mezi Okrskem roku 2004 a 2009. Tak co, kolik??? ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Béčko jak řemen, klasická dvojka, snaží se opět zaujmout, ale bohužel zrovna u námětu který napoprvé vyjde a napodruhé už se musí překonávat což se tady nestalo ale abych nekřivdil tak se svezl na stejné vlně. ani lepší, ani horší jak jednička, ale ten feeling už tam není. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Cez nehoráznu nereálnosť je tento film dobrý ako jeho "tatko". Film má jednoduchý dej, super akčné scény a pasáže plné parkour-u. Hudba je na špičkovej úrovni. Scenár moc hodnotiť nemienim vzhľadom na chabé titulky čo som mal. No herecké výkony boli fajn a rovnako aj samotné vytvorenie bosov 13 okrsku. To sú veci, ktorými tento film bojuje proti americkým trhákom. Fakt odporúčam ak si chcete pozrieť jednoduchú akciu. 63% ()

Márduk33 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu dost fádní, neslaný nemastný. Snaží se to víc hrát na příběh, což je u takovýdleho filmu docela chyba. Co se týče akce, tak parkour tu pořád je, jenom teda víc přehnanější a míň uvěřitelnější. Ne, že bych po jedničce čekal nějakou bobmu, to už ani nejde, ale docela zklamání. Ale úvodní scéna a docela dobrá hudba potěšila. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Osobne sa mi zdá, že dvojka je pomalšia ako jednotka. Napriek tomu je to hold podarená žánrovka. Každý komu sa páčila jednotka, musí byť spokojný, pretože napriek tomu, že je to o kúsok slabšie, stále je to super. V dvojke hrá prvé husle Raffaelli, čo mi ale trochu vadí, že Belle je v dynamických scénach nejaký pomalý. Ale scéna, keď vyskočí z okna na balkón na vyššom poschodí, je LUXUS! Škoda, že niektoré akčné parkour sekvencie sú slabšie a prevláda šprint pred všemožným preskakovaním. Suma sumárum: Som spokojný, ale čakal som, že budem nadšený. ()

desolator6 

všechny recenze uživatele

Total brutal recyklacia jednotky, to asi v skratke... Písanie deja prebiehal asi takto- "Bude dej? Nebude? Tak teda bude!" Koniec tvorby deja a išlo sa na natačanie. Parkour a mlátenie ma už vážne neuchváti, všetko sme už videli... Abslout priemer, lebo aj takýto nudný film sme už videli. ()

Reklama

Reklama