Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

ICE-GRADLO 

všechny recenze uživatele

Druhý díl v podstatě ničím nezaostává oproti jedničce. V první půli je divák zaveden do příběhu, který bývá často kritizován. Mně osobně děj neurazil a koneckonců jedná se o akční snímek, pokud chci mít plnou hlavu příběhu, pustím si nějaké drama. V druhé půli se už akce pořádně rozjede a člověk někdy jen zírá na dvojici Belle-Raffaelli. Pěkné 4*. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Príbehovo strašný blábol a vlastne veľmi hlúpy film (nechápem, prečo na hlavnú dvojku nadľudí nikto z policajtov nevytiahne kvér, ale všetci ich chcú za každú cenu zmlátiť, hoci očividne nemajú žiadnu šancu). Kto si chce film aspoň trochu užiť musí okamžite vypnúť mozog a prestať rozmýšľať nad všetkými tými kravinami čo sú vo filme na efekt a začať sa baviť veľmi slušnými, miestami až výbornými parkourovými a bojovými scénami. Bohužiaľ filmu chýba gradácia aj v tomto smere, takže záverečná akcia je paradoxne najhoršia, navyše s megablbým príbehovým vyvrcholením, no dve hviezdy by boli prehnane kruté. 5+/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Řek bych, že je v pokračování oproti jedničce při delší stopáži o něco míň akce. Naopak se bohužel přidalo na lobotomičnosti příběhu. Ačkoliv je sympatická snaha rozehrát příběh a napsat nějakýho záporáka, všechno shodí absolutně debilní závěr a kupa nelogičností. Nicméně Belle s Raffaellim zase řáděj jako černá ruka a i těch devadesát minut se dá vzhledem k akčnim scénám v pohodě přežít. Další projekci už ale asi vynechám. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Co je to za kašpara? .. Kamarád z katechismu..." Akční jízda pokračuje, samozřejmě včetně originálního free stylu a bojových scén ala Jackie Chan. K tomu i nějaká ta hláška... ()

Bart16 

všechny recenze uživatele

No to byla teda jízda.Myšleno v dobrém slova smyslu!sice mě mrzelo,že Belle je tentokrát trochu nevyužitej,ale za to Cyril dostal mnoho prostoru ukázat,že je to akční bourák se vším všudy.Takový francouzský Statham.Akční souboje byly opravdu velmi dobré,takové se dlouho neviděli.Scénář taky není překvapivě až tak špatný,jak by se dalo u podobných filmů čekat,skvělá akční jednohubka. ()

lokol 

všechny recenze uživatele

uz to je iba akcne pokracovanie, ktore vsadilo na hviezdy a uspech jednotky...sice omnoho lepsie hlasky ako v jednotke...ale omnoho nudnejsi dej, aj tych kuskov sa mi tam zdalo malo...neviem, sklamanie...da sa to pozriet ale keby to mam opakovane pozerat tak si pozrem jednotku ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Akční scény ala Jackie Chan špatné nejsou, stejně jako "bondovský" parkúr. Bohužel tím ale výčet pozitiv končí. Hudba mi přišla děsná a chvílema jsem díky ní neslyšel dialogy (ne, že by to byl zásadní problém). Všechno bych kousl na tři hvězdy, ale ten přeslazenej konec nikoli .... u mě 2,5. ()

OPI. 

všechny recenze uživatele

Prakticky celkem o ničem.. Ale aspoň ty bojové scény to vytáhly (i když i ty byly někdy přehnané).. Nemělo se točit pokračování, jednička úplně stačila.. ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Povedená akční jízda, plná skvělého parkouru, honiček a soubojů. Damien a Leito je stále hodně sympatická a nadaná dvojka;p Uvěřitelné to sice není ani v nejmenším a přehnaný je to místy vážně pořádně, ale já se bavila. 70% ()

M1911 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička, ale pořád slušná akce. Hlavně ústřední dvojce má neuvěřitelný potenciál. Akorát se mi strašně líbilo, jak se na konci nechal ten muslim komandovat od holky a nácek s černochem bojovali bok po boku jako bratři. To je na tom světě krásně, že :) ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce herci zřejmě prošli kurzem bojových umění a na soubojích je to vidět - delší plynulé záběry, rozumnější choreografie, ... A i četnost soubojů o něco vzrostla. Na druhou stranu děj je výrazně horší, postavy přiblblé a přečkat dialogy je občas utrpení. ()

Raili odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokážu pochopit jak může někdo natočit film ve kterym figurujou kriminální pouliční gangy jako "ti hodní" a policie s armádou jako "ti zlí". Asi novej módní trend, kterej nám má představit nový vzory..... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Hloupější, nudnější, méně parkourové pokračování celkem nudného béčka. Belle a Farraelli jsou sice zpátky, ale buď byli minule v lepší formě, nebo měli prostě víc prostoru se vyřádit. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Okrsku 13 začíná přesně tam, kde předchozí díl skončil. Pochopitelně s nějakou časovou rezervou. Během té doby se změnila vláda, přibyly nové gangy, ovšem zůstala zeď a všechno tak začíná nanovo. Ústřední dvojice Belle-Raffaelli jsou opět ve výborné kondici a předvádí neskutečné triky, bravurní souboje a vskutku dechberoucí akční scény. V tomto ohledu je film opět lahůdka, akčními scénami se děj jenom hemží a je se tím pádem pořád na co koukat. Příběh nabízí v podstatě podobný námět, jak u dílu předchozího, ovšem tentokrát je trochu jinak zpracovaný a díky zajímavým hercům mnohem nápaditější. Když se nad tím tak zamyslím, Okrsek 13: Ultimátum má jediný problém v tom, že oproti jedničce nemá tak povedené záporáky. Jinak je ovšem s jedničkou kvalitativně víceméně srovnatelný, film se tvůrcům moc povedl a znovu dokazuje, že Francouzi (resp. Luc Besson) ty akční béčka prostě umí. 7/10. ()

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele

je to spíš na 3*, ale já, jako potencionální parkurista ( až budu mít víc času, míň kilo a lenosti, tak se do toho určitě pustím ) nemůžu jinak. spousta akce, dynamický soundtrack, hloupočký děj (pozor ještě hloupější než v jedničce ), pivko, něco na zub a gauč - co chtít víc? ()

SKreyn 

všechny recenze uživatele

Akčný film s rýchlym tempom a veľkým množstvom akcií. Hlavný hrdinovia mi pripadali, respektíve pripomínali Jackie-ho Chan-a, veľmi šikovní parkouristi. Ak by som mal hodnotiť akcie, tak to sa im celkom podarilo, ale čo sa týka deja a niektorých nereálnych "kúskov", tak za to by som išiel s hodnotením až na úplné dno, keďže podľa žánru by sa malo jednať o čistokrvný "akčák" a nie komédiu. Ako príklad môžem spomenúť akciu na začiatku, kde policajné komando zatvorí prívod plynu kohútikom, ktorý našli náhodou hneď pri tej bráne, vtedy som sa neskutočne zasmial, kto mohol toto vymyslieť, fakt bomba. Podobných "akcií" tam bolo viac, radšej ich tu nebudem spomínať, treba si to pozrieť, tento film má fakt komediálne prvky, s ktorými asi režisér nepočítal, mám taký pocit. Inak film ma nenudil, dokázal som ho dopozerať až do konca, takže moje celkové hodnotenie je 2*. ()

Akitenshi 

všechny recenze uživatele

Docela mě štve, že jsem to viděl a ještě neviděl první díl, ale člověk nemůže mít všechno. Parádní souboje, i když je poněkud zvláštní, jak skoro žádný policajt nemá zbraň a jde do souboje tělo na tělo. Některé situace se přejdou velmi dětinsky a prezident je zábavně kladný, ale poněkud bez vlastních názorů, což je asi naschvál. Fajn film, jen škoda, že jsem nebyl schopný přesně pochopit rozdělení města zdmi. To ale nemůžu vyčítat filmu, pouze sobě, i když myslím, že to mohli trochu vysvětlit, pro takové jako jsem já... ()

Reklama

Reklama