Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

SKreyn 

všechny recenze uživatele

Akčný film s rýchlym tempom a veľkým množstvom akcií. Hlavný hrdinovia mi pripadali, respektíve pripomínali Jackie-ho Chan-a, veľmi šikovní parkouristi. Ak by som mal hodnotiť akcie, tak to sa im celkom podarilo, ale čo sa týka deja a niektorých nereálnych "kúskov", tak za to by som išiel s hodnotením až na úplné dno, keďže podľa žánru by sa malo jednať o čistokrvný "akčák" a nie komédiu. Ako príklad môžem spomenúť akciu na začiatku, kde policajné komando zatvorí prívod plynu kohútikom, ktorý našli náhodou hneď pri tej bráne, vtedy som sa neskutočne zasmial, kto mohol toto vymyslieť, fakt bomba. Podobných "akcií" tam bolo viac, radšej ich tu nebudem spomínať, treba si to pozrieť, tento film má fakt komediálne prvky, s ktorými asi režisér nepočítal, mám taký pocit. Inak film ma nenudil, dokázal som ho dopozerať až do konca, takže moje celkové hodnotenie je 2*. ()

Akitenshi 

všechny recenze uživatele

Docela mě štve, že jsem to viděl a ještě neviděl první díl, ale člověk nemůže mít všechno. Parádní souboje, i když je poněkud zvláštní, jak skoro žádný policajt nemá zbraň a jde do souboje tělo na tělo. Některé situace se přejdou velmi dětinsky a prezident je zábavně kladný, ale poněkud bez vlastních názorů, což je asi naschvál. Fajn film, jen škoda, že jsem nebyl schopný přesně pochopit rozdělení města zdmi. To ale nemůžu vyčítat filmu, pouze sobě, i když myslím, že to mohli trochu vysvětlit, pro takové jako jsem já... ()

Uiboek 

všechny recenze uživatele

Příběh tupý, scénář slabý, ale já nic jiného nechtěl, než to co jsem dostal, takže jsem spokojený a děkuji za příjemnou a vcelku vtipnout podívanou... ()

touchud 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené, čistá akce, tak to má být, ještě bych ubral na dialozích v závěru :). Jinak dokonalé. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Oproti skvělé jedničce pouze lehce nadprůměrné. Ústřední dvojka opět ukazuje zajímavé akrobatické kousky, ale už to není taková zábava. Hlavně ten příběh trochu vázne a motivaci hlavních postav jsem narozdíl od jedničky moc nevěřil. ()

RajCZitko 

všechny recenze uživatele

Docela solidní akcička z "outsidova" naplněná bandou parkúrových kousků a dalších aknčních scén. Co se příběhu týče mě to překvapilo. Od 2 jsem nečekal žádné zázraky, ale opravdu to bylo pěkný. Dál se mi na celém filmu líbila jeho surovost. Hlavní postavy se s ničím nepárali, házeli fórky, ale nesmáli se,...Prostě to smání nechali na nás ()

ClapTrap 

všechny recenze uživatele

Velmi svižný akční film, s kupou adrenalinu a divokých honiček s pěknými parkourovskými tríčky. Sice děj byl trochu uhozený na hlavu, ale prostředí bylo pěkně naaranžované a vypadalo věrohodně. Těch 100 minut jsem si velmi užil a rozhodl jsem se pro 4*. ()

yaromir 

všechny recenze uživatele

Jediným problémem tohoto filmu je, že se autoři odklonili od (ještě) rozumné koncepce prvního dílu a zcela popustili uzdu své fantazii. Jak se v jedničce ještě jakš-takš drželi, tak tady pro ně každé ne znamená ano. Díky Bohu, za ty výborné akční scény, které drží tenhle francouzský snímek na solidním průměru, neboť příběh je doslova debilní. Přesto konstatuji, že Okrsek 13: Ultimatum je pohodovou jednohubkou pro zpříjemnění víkendového odpoledne. ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Celá Francie mi hodně dluží za to, že jsem se na tohle vůbec dodíval. Od chytlavého začátku jde kvalita rychle dolů a na konci už je to totální fraška. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Kde dokonalá jednička končí, téměř stejně dokonalá dvojka pokračuje, sjednocení nepřátelských gangů ve snaze zachránit dokonalý domov.. kouzelný, propracovaný, v podstatě nepřestávající akce z prostředí dost uvěřitelnýho sídliště. Vypnout mozek a užít si to. To je jediný, co pro to musíte udělat. ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

Méně je někdy více. Včera jsem na rlslog.net objevil dvdrip tohoto filmečku a teprve poté jsem objevil jeho předchůdce, a tak jsem si je pustil chronologicky za sebou. I když někdo vyčítal jedničce stupiditu scénáře, já neočekával od akčního nářezu sofistikované antické drama, takže jsem byl téměř maximálně spokojen. Ovšem to jsem netušil co mě čeká ve druhém dílu. Sympaťáka se srdcem na správném místě K2 nahradila směska pitoreskních postaviček z nichž nejvíc mě asi dostal gang parodující Tonyho Montanu, ale ani nemluvný skinhead či ta asijská čuba se škaredým tělem nezůstávají o moc pozadu. A to je jádro pudla pro mne, spolu s finálním vyústěním. Kýčovitost a stupidita už překročila mé celkem tolerantní meze. Navíc sorry, ale oproti jedničce se dle mne vytratila ta láska k parkouru, namísto maximálně adrenalinových scén v jednom nepřerušeném záběru si tvůrci začli pomáhat střihy a celkově mne tedy proti jedničce dost zklamali. Akce je tu ale stále dost a naštěstí jsou hlavní postavy sympaťáci (i když to travesti představení bylo na můj vkus moc), takže tři hvězdičky tento film ode mne velectěně obdrží. ()

Jeremiasz 

všechny recenze uživatele

pribeh za nula, mozna jeste hur, on se snad dokonce o neco snazil (tak neda se cekat kulervouci scenar, ale prvni dil byl proti tomuhle vybrousenost sama), takze se zamerme na akce. v podstate tam byly 4 takze za kazdy dve akcni sceny 1 hvezdicka. Film vhodny jako kulisa k domacim pracem nebo pokud vam dosly prasky na spani. ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Zajímavá podívaná z budoucnosti, kdy hlavním lákadlem jsou atletické výkony hlavních hrdinů, které kazí jen nepovedené střihy postřehnutelné prvním okamžikem. Samozřejmě také ukázka jak to chodí v jistých končinách, které jsou nezávislé na okolním světě a zkorumpovanost obchodů mezi těmi nejvyššími a nejvlivnějšími. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Opět důstojné pokračování! Nezklamalo! A líbilo se mi, že se člověk tentokrát mohl více ponořit do atmosféry ghetta Okrsku 13. A to samozřejmě ovlivní sledování celého filmu, který najednou dostává nádech pohádky, boje dobra se zlem, pohádkových parcourových skoků a akce co by hrdlo ráčilo. ()

kabul 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdy museli byť už len za tú prvú správu o vláde. Tá štvrtá je za to, že sa v tom duchu niesol celý film. ()

vieriX 

všechny recenze uživatele

Francouzké filmy moc nemusím vlastně z akčních filmů se mi líbili pouze Purpurové řeky,96 hodin a Okrsek 13. Akce je na výborné úrovni hlavní dvojice je super. Já sem se bavil přímo suprově. ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Slabší 3* ...první díl byl pro mě zábavnější a víc mě bavil...tudíž o malinko slabší akční jízda...ale tím nechci říct, že tento film nestojí za projekci...jako akční relax doporučuji...jako výborný akční relax ( jako byla jednička ) už ne..58% ()

Reklama

Reklama