Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

Poland 

všechny recenze uživatele

O dost méně akční. O dost hloupejší scénář. Proti jedničce velké zklamání. Je velká škoda že si to Pierre Morel nezkusil znovu, protože s ním to fungovalo perfektně. Bohužel Patrick Alessandrin nedokázal plně využít potenciálu obou herců. V jedničně to bylo akční peklo. Tady to bylo v podání Davida Belle jen pár útěků před policajty a u Cyrila Raffaelli tam byly tři možná čtytři zajímavé scény. Ale jinak slabota a rozhodně nejhorší část filmu je konec. Ten mi přišel až směšně trapný. Slabé tři hvězdičky. ()

badett 

všechny recenze uživatele

Nene jedničce tady to pokračování zdaleka nešahá ani po kotníky. Nejlepší na tomto filmu bylo vynikající vystoupení Davida Bella. Oničem příběh, který asi opravdu bylo težké vymyslet :-) Kuriozní spojení klanů, které dokáže spojit neznámý bílý policajt. Prostě film měl svoje kouzlo zhlediska Le Parkuru, ale po ostatní stránce nic moc. 45% ()

freezer02 

všechny recenze uživatele

Stejně jako pv případě prvního dílu. Děj stupidní, naprosto o ničem, ale celé to zachraňuje slušně natočená akce a parkurové dovednosti, takže 45%. ()

lemings1 

všechny recenze uživatele

Kvalitný akčný film ktorému v podstate nič nechýbalo malo to dynamiku aj veľa dobrých akčných scén. Akčnému filmu nemožno vytknúť ani jednoduchý dej. ()

SpeedyL 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavý akční a vtipný film se v poslední čtvrtině přetvořil na nehorázně sprostou zpatlaninu plnou klišé a podprůměrných rvaček "jeden na pět". Všemu ještě dominuje absolutně přitroublý prezident, který mi vadil jak po herecké stránce, tak i scénářem. Mít to jinak udělanou poslední čtvrtinu filmu, tak možná i 4*, ale za toto maximálně 3 a 60%. Btw. Být pohyblivý a rychlý jako David Belle, tak přestanu chodit v Brně po chodnících a přestěhuju se do New Yorku skákat po střechách :-). ()

Kimble 

všechny recenze uživatele

Pokračování pět let staré frenetické akce Okrsek 13: Ultimatum zklamalo na všech frontách. Okrsek 13 byl poctivý akčňák sice s tupoučkým scénářem, ale s hutnou porcí nadprůměrné akce, jíž byste hledali na evropském kontinentě konkurenci marně. Ultimatum přichází s nachlup stejným konceptem, jehož cílem není nic jiného než vyždímat na úspěšné jedničce další peníze. Režie se tentokrát neujal schopný Pierre Morel, ale sotva průměrný režisér Patrick Alessandrin, který se snaží využívat stejné postupy jako Morell, v jeho podání ovšem nefungují. U akčního filmu není zápletka to hlavní, před pěti lety jsme se o tom mohli sami přesvědčit, alespoň uspokojící náčrt by příběh ale přece jenom mít měl. Pokračování však posouvá hranice špatného scénáře na novou úroveň. Při sledování mnohačetných zvratů a dialogů uměle roubovaných do úst herců, nezůstane jedno oko suché, protože se budete válet smíchy. Prezident Francie ja samotný Olymp tohoto dílka a při pohledu na něj si budete myslet buď že scénárista tvrdě sjíždí na tvrdých drogách, nebo se účastní průlomového programu zapojení mentálně postižených lidí do oblasti filmu ( už se probuď Lucu). Všechno tohle by dohromady dělalo lehce podrůměrný film, kdyby si alespoň akční scény tak opěvované v prvním dílu zachovaly svou kvalitu. Bohužel tomu tak není, akční sekvence jsou průměrné a nevyvolávají ten údiv nad tím co všechno ti frajeři na plátně dokážou. Celkově se jedná o nedomrlý film, který zůstává daleko za mým očekáváním a ještě dál za prvním dílem. ()

pavont 

všechny recenze uživatele

Po skvelej jednicke, dvojka na seba nenechala dlho cakat a bohuzial jej kvalit nedosahuje. Pribej je debilny, co by nevadilo ale akcie mohlo byt viac a mohla byt viac efektenejsia. ()

james11 

všechny recenze uživatele

Zápletka a celý děj nejsou nic světoborného, skoky, chvaty a vše okolo toho jsou opravdu nadlidské, ale mě se takovéhle filmy budou snad líbit vždy. Celou hodinu a půl jsem si náramně užil a s chytřejším dějem bych dával i 5 bodů. ()

joker211 

všechny recenze uživatele

Francuzi opat potvrdili, ze vedia robit filmy. pokracovanie okrsku 13 je sice slabsie ako jednotka, ale stale sa radi medzi lepsie filmy. skvely parkur skvele napatie skvely dej a este lepsi zaver. 85% ()

RexT 

všechny recenze uživatele

Pár pěkných scén, ale jinak celkem opruz. Nad zápletkou a vyústěním raději nepřemýšlet, ale od toho vlastně ty akční filmy jsou. Tak nějak francouzsky nelogické. ()

Tozmi 

všechny recenze uživatele

Výborný film, první díl sice netrumfne ale nápaditý je dost. David Belle i Cyril Raffaelli podali vynikající herecké výkony včetně i těch traceuristických. Jako jeden z mnoha traceurů je pro mne i pro ostatní 13 okrsek vynikající film a i pokračování mohu dát 5/5 hvězd. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Už to sice není taková nádhera jako první díl, protože hudba už není tak nařezaná a děj je tak trošku opáčko. Každopádně akce a dva hlavní hrdinové válí ( i když nepředvedli nic nového) jako v jedničce a dá se na to koukat i opakovaně. ()

Tominko12 

všechny recenze uživatele

Ultimatum v ničom nezaostáva za prvou časťou a aj keď príbeh bol (podobne ako to pri podobných filmoch býva) veľmi jasný a zreteľný, skvelé akčné scény ho predčili. Okrsok13 je záruka modernej akcie, ktorá nenudí. Duo Belle-Raffaelli hrajú skvele a podľa mňa predčili aj mnohé americké trháky. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

No zdalo se mi to lepsi o kousek vic jak jednicka. Preci jen jsou politici realnejsi padousi nez to fetacky prase z predchoziho dilu. Pak ale prisel zaver a kdyz se pomalu div neobjali bili, cerni, tetovani a k tomu pan prezident, kteri nasli navic okamzite reseni, praci, lasku a mir pro vsechny, chtelo se mi plakat a zvracet. Bojove sceny plne nesmyslu, ale jako akcni videoklip se skvelou hudbou dobry. 60% ()

Reklama

Reklama