Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

Radko 

všechny recenze uživatele

Alterantívne riadené a finančne od moci nezávislé centrá sú vždy tŕňom v oku centrálnej vláde. Nech ide o nezávislé obytné centrá, schopné sa uživiť z vlastnej činnosti (napr. squatt Christiania v Kodani), divadlá financované súbežne existujúcou krčmou (divadlo Stoka) alebo kluby mimo štátnej (kultúrne európsky/nórsky či inak fondovej) peňažnej barličky( klub Intergalaktická Obluda). Z menovaných už existuje iba Christiania. Aj to len vďaka dohode s vládnou mocou. Väčšina dočasných autonómnych zón zanikne. Spojenou útočnou silou vládnej a ekonomickej a developerskej moci/mafii. Tej sú šité zákony na prospech. Policajti a súdy? Vždy chránia momentálnu vládu a ich ekonomických ovládateľov (alebo prisluhovačov - niekedy je to ťažké rozoznať). Pridlhý (ale nutný) úvod k tomu, čo sa deje v nezávislom parížskom okrsku 13. Problémy tu má vyriešiť cielená likvidácia zo strany štátu. Vyprokovaná falošným útokom, za ktorí nesú vražednú zodpovednosť spojení policajní, developerskí a vojenskí zapredanci. Chcú uchopiť ekonomickú moc v štáte. Neváhajú pritom zradiť kolegov, zavraždiť pár policajtov a obetovať nanič hodných civilistov. Odpor voči nim je temer nemožný. Preto tvorcovia zvolili cestu akčnej parkourovej rozprávky. V nej si velitelia etnických zločineckých skupín vymôžu sľub od samotného francúzskeho prezidenta. Lenže ten sľub znie, čo sa týka požiadavky, tak zvláštne, že akoby všetci zrazu zatúžili po živote strednej triedy. Tomu ale ich správanie a výzor rebelských sympatických zločincov aleže vôbec nezodpovedá. Napriek tomu dvíham prsty hore. Túto oddychovku s naivným, ale dobre mieneným posolstvom o skorumpovanej moci a možnosti jej vzdorovať si totiž rád zopakujem. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Okrsku 13. Podruhé. Předně chci říct, že jednička patří k mým oblíbeným akčním filmům, proto jsem byl zvědavý na toto pokračovaní. A výsledek? Jedničce se to sice nevyrovná, ale přesto je tohle jízda, která zabaví, pobaví a někdy budete i žasnout, co ti dva nedokážou. Kladem určitě je, že rozestup 5 let mezi oběma díly není poznat, protože zde jsou akční a především parkourové scény takřka dokonalé, jinými slovy, stále na to tihle dva borci mají. K plnému hodnocení mi chyběl nějaký výraznější záporák (jednička měla K2, Tahu) a tady máme muslima, Japonku, černocha, ale nikdo není hlavní tahoun. A plus mi tam chyběla atmosféra z jedničky. Ale i přes tyhle nedostatky mi nic nebrání dát 4 hvězdy pro tento nářez. A navíc, na to, že tento snímek natočil člověk zodpovědný za černou komedii Satánek to nedopadlo vůbec špatně... :-) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v poslední době různé úlety, při nichž se o inteligenčním kvocientu tvůrců dalo odůvodněně pochybovat, ale snad nic nebylo tak sterilní, prefabrikované, tupé a blbé, jako nejnovější výtvor Bessonovy továrny na cool-filmečky pro teenagery. Nemám žádný problém s filmy, které vypráví příběh jako akční počítačová hra - tedy velmi zjednudušeně, bez snahy o realistické chování postav, a jen o přestávkách mezi lavinou a(tra)kcí a nevadí mi ani do strhání těla omílané zápletky, ale to jen pod tou podmínkou, že se jednoduchost takového filmu nemění v urážlivou primitivnost a že dokáže nabídnout i nějaké koření navíc. Tyto podmínky splňují například první dva díly Kurýra a koneckonců i první Okrsek 13, zdaleka však ne jeho pokračování. "Děj" variuje první díl a aby se neřeklo, že je to úplně stejné, přihazuje do kotle ještě paralely se současnými společenskými a politickými problémy. Že jsou ony narážky daleko za hranicí trapnosti neřeší. Zapomeňte, že by něco zachraňovaly akční scény, jsou úplně průměrné a suché. A jako by nestačilo, že choreografie kontaktních soubojů nesahá kurýrovským kouskům ani po kotníky, nenajdete ve filmu prakticky žádnou pořádnou parkourovou frajeřinku... Pro akční výplach roku si prosím stoupněte do jiné fronty, tady se prodává šidítko pro drsný týpky z třetí bé.... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Bolo evidentne nad slnko jasné, že tvorcovia si dali s akčnými bojovými scénami robotu. Nič neodflákli a dali si záležať. To už nie sú bitky ako z čias Buda Spencera a Terenca Hilla. Každý detail bol dotiahnutý do konca v perfektnej kvalite. Ale kde je niečoho veľa, na druhej strane chýba ... Scenár, hlavne jeho "politické" časti boli deravé ako rešeto a hlavne záver bol vrcholne trápny. Keby tam politici len naprázdno otvárali hubu, bolo by to lepšie .... Ale to je vlastne aj v reálnom živote ... Či nie ? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi tak stejně blbé, ale i stejně efektní jako jednička. Akce je zase nářezová a Bellovi s Raffaellim to skáče čím dál líp. A to že příběh se na svoji blbost tváří místy až dost vážně už mi u akčňáku made in France tolik nevadí. Taky co se dá jiného od Bessona čekat. Akorát ten konec mě trochu zklamal, protože od závěrečného obsazení vládní budovy jsem čekal mnohem víc. Ale i tak je to zase celkem nadprůměrná akční zábava. 70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ultimátum dosť podarene nadväzuje hlavne čo sa réžii týka na jednotku, vtip síce ubudol, úvod kazí hlavne blbé maskovanie Tomasa a celkovo filmu chýbajú štýlový a brutálne charizmatický záporáci ako v jednotke K2 a Taha. Napriek tomu film je nonstop akčný, akčné scény perfektne natočené (choreograf akčných scén a hlavný hrdina Cyril Raffaelli fakt umí) a tak kto má rád jednotku Ultimátum ho nemôže sklamať. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mazal tov! Je smutný, že Francie bude mít v budoucnu prezidenta, který neumí vystupovat na veřejnosti a nechává si radit od člověka, jehož pytle pod očima dokazují, kam až může zajít workoholismus. To mě štvalo, protože rozhodnout o osudu 13 Okrsku bez vlastní iniciativy je fakt trapný, ale jelikož v tomhle filmu zabijí slečna svým copem, je naopak trapný se tomu divit. Ale protože jde o relax, není Okrsek zas až tak marný. Navíc David Belle je borec a zvládnul by předběhnout i Usaina Bolta. Pokud něco filmu sráží body, pak je to neidentifikovatelná hudba. Indické hip-hop tracky se spíš hodí do moderní čajovny a ne do akčního filmu. Naneštěstí se nad tím nebudete dlouho zaobírat. Parkour je znovu na scéně. To ty chlapy fakt nebolí kotníky? Tssss... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mi vychází ještě za 3 hvězdičky, ale ty jsou hlavně za povedenou a přehlednou choreografii soubojů. Co se týče příběhu je to dost na hraně. Ztráty na lidských životech? Pohoda. Amerického prezidenta vyměnil Francouz a máme tady na kontinentu nečekanou horkou novinku z USA. A ty klíčky, tlačítka, naléhající velitel armády. Tohle už je opravdu obehraná písnička. Kdo tento typ filmů někdy viděl nechť přetočí filmové kecy a vychutná jen povedené souboje. PS: Dost se mi líbilo na závěr komando poskládané z celé směsice obyvatel planety. A celé to je jedna velká reklama na tetovací salóny:) 50% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THEY ARE CRIMINALS PASSING THEMSELVES OFF AS COPS." ---------- Po geniálnej jednotke som sa veľmi tešil na expanziu parkourovej akcie, francúzskeho rapu a ďalší pohľad zvnútra do pekla na Zemi - Okrsku 13. Udiať sa udialo. Príbeh v jednotke nebola síce nejaká extra trieda, no tu to bolo až tak zúfalé, že akčné scény som si nedokázal vychutnať tak intenzívne, ako predtým. V prvom filme sa držali relatívne v medziach reálnosti, tu boli ako Jet Li - odtrhnutí z reťaze. A tá rapídna rasová zmena obyvateľstva Dištriktu 13 v úseku troch rokov, to radšej komentovať ani nie je potrebné. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Vaše hodnocení opět značí, jaci jste populisti. Vždyť to svižně utíká, podobné akční scény se vidí jednou za rok, rozvětvený příběh si nejede jenom jednu hloupočkou linii, naopak. Dvojka Damian & Leito si padne víc než v jedničce. Mega nářez!!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná, svižná, akční podívaná, která však není tolik zajímavá, jako první díl. Zdálo se mi to až příliš přitažené za vlasy a rádoby vtipům jsem se nezasmál, takže jediné, co mi říká, že mám dát hezké a poctivé 3*, je dynamická hudba, perfektní choreografie soubojů, běh s akrobatickými prvky (parkour) a sympatická dvojka Damien a Leito. Nedostatek: V 18. minutě a asi 30. vteřině filmu můžeme zahlédnout muže v černém oděvu, který evidentně patří ke štábu. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Po zkušenosti z prvního filmu jsem rezignoval na to, že bych se mohl dočkat nějakého rozumného scénáře a těšil jsem se, že si užiju ultimátní parkourovou jízdu. O to větší bylo zklamání, že nebyl plně využit potenciál ústřední dvojice, zejména Davida Bellea, což je, myslím, velká škoda! ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejde o tak cool záležitost, jak se film snaží tvářit. Vlastně to byla i tak trochu nuda (krom úvodní titulkové sekvence). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|79%| Ještě o něco lepší jak předchozí film Okrsek 13. Možná bylo o něco svižnější tempo, víc akčních scén, víc mě bavila hlavní a skvělá dvojka, mín byl výrazný tupý příběh atd. V minulém díle byla režie kvalitní natolik, že byly vymazleny veškeré záběry, kamera apod. Ale ani zde nebyla režie vůbec špatná. Změna režiséra je zde skoro k nepoznání. Akční bojové kousky co hrdinská dvojka předvádí, jsou podobné jako v jedničce. Samozřejmě bych něco upravil, vygradoval bych lépe finále a zlepšil bych příběh, který mě opět moc nechytnul, ale to mi nepřekáželo. Kladů zde bylo více. Hudba je taková normální, obyčejná. Dvojice hlavních herců - zde si opravdu rozumí. Ostatní herci celkem ujdou, záporáci jsou slabší. No, není co už bych dodával. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dynamické, vtipné, zábavné, s přiměřenou špetkou moralizování. Ano, takhle si představuji akční film. A také hudbu k němu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní volné pokračování předchozího dílu. Opět hrozí zničení okrsku 13. Všechny gangy musí spojit své síly, aby ho zachránily. Akční scény jsou opravdu hodně dobře udělané. I parkour je docela povedený. Ta Číňanka byla dost drsná. ;) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Druhý diel poriadnej porcie futuro - akcie z Francúzska. Príbeh "jemne" potlačený do úzadia, ale to s kľudom dokážem snímkom takéhoto razenia odpustiť a kladiem ako rovnocenného nástupcu hneď vedľa prvej časti. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Skoro snad i lepsi nez prvni dil. Nadchlo me to. Tomuhle proste rikam umeni. Scenar nebyl vubec zly, ikdyz urcite mohl byt daleko lepsim. O ten tu ale nejde, jejich kaskaderskym kouskum se proste nic nevyrovna. A pred Tao sklanim hrbet. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Slušné B - ečko... ktorého nadväznosť prekvapila, forma potešila len ten obsah... nenudil som sa, v priebehu celého snímku sa neustále niečo dialo a aj keď neide zrovna o jeden z tých "plnohodnotnejších" filmov 6/10 ()

Reklama

Reklama